TV: Drama-drengene i endnu en gyser

Det store kørekort: Munkegårdsskolen parkerer bussen og venter på sidste fløjt

Ekstra Bladet Skolefodbold betyder noget for Oliver Funch, der reddede to gange på straffe til sidst. Foto: Henrik Schou
Ekstra Bladet Skolefodbold betyder noget for Oliver Funch, der reddede to gange på straffe til sidst. Foto: Henrik Schou

HELLERUP (Ekstra Bladet): Solen, vinden, skader og så 22 spillere, der i Ekstra Bladet Skolefodbold ikke er vant til at spille sammen i klubberne som hold. Der sker ofte overraskelser og en masse episoder, som ikke normalt ses ved turneringer, hvor spillerne har trænet sammen.

Det er også en del af charmen, alle står på den måde næsten lige og må gennem de første kampe blive bedre sammen og vokse som et hold. Vi er nu ved at være så langt fremme i turneringen, at vi kan tale om, at det og det hold spiller på den eller den måde.

Så er der retfærdigheden. Den faktor kan man ikke altid regne med i fodboldens verden. Et godt eksempel var opgøret i femte runde mellem Kildegård Privatskole og Munkegårdsskolen. Her var det tæt på at ende skidt for det bedste hold på banen. Heldigvis fik de endnu en gang hevet sejren i land på straffespark. For tredje gang i fem kampe.

Det virker næsten som om, de løber og spiller på det. Man forstår dem godt. De har en meget høj grund til det.

Se også: Galleri: Kildegård Privatskole - Munkegårdsskolen

Tandløst angreb
De dårlige hold er væk for længe siden, nu er kvaliteten tilbage i verdens største skoleturnering. Skal man spille sjette runde, er man fire kampe fra selveste finalen i Odense og allerede blandt de 32 bedste hold i Danmark. Det er så også slut med de store sejre, hvor et hold bare bruges som kanonføde og køres ud på røv og albuer.

Tætte kampe og som regel meget få mål er kendetegnende ved de sidste kampe i efteråret. Dysten i Hellerup var et skoleeksempel på dette. Ikke mange på kunstgræsset kunne stave til poleret fodbold, det var fight, fight og mere fight. Her var Munkegårdsskolen overlegne.

- Det var en god kamp uden de store chancer. De har jo ikke en eneste, faktisk sætter de ikke en fod i vores det store felt i første halvleg. Vi er i det mindste inde i deres det lille felt nogle gange, men uden at være rigtig farlige, forklarer gæsternes anfører Frederik Winther og uddyber:

- Det hele var lidt rodet. Vi vil helst spille bolden nede bag deres bagkæde, altså over dem. Og meget gerne på deres to backs for at kunne presse dem meget højt oppe og få bolden ind foran mål.

Den taktisk lykkedes udmærket en hel del gange, hvor de fik Kildegård på hælene. Men når så bolden blev spillet ind foran mål, var der ikke rigtig nogen til at sætte sidste fod på. Havde gæsterne haft en rigtig angriber med målnæse, ville kampen have været afgjort sikkert før pausen.  Mulighederne var der.

Anfører Frederik Winther spillede en flot kamp i midterforsvaret og var sit holds bedste. Foto: Henrik Schou
Anfører Frederik Winther spillede en flot kamp i midterforsvaret og var sit holds bedste. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Vikinger på endnu et straffe-togt

Hundebid i buksebenet
Munkegård-drengene opførte sig i det meste af kampen som de her meget små aggressive hunde, som bider sig fast i buksebenet og nægter at give slip. De grønne knægte stod helt op mod deres nærmeste mand og var klar, så snart bolden så ud til at komme i det område. Hjemmeholdet fik på den måde aldrig mulighed for at få vendt sig om og få ført bolden roligt frem med overblik.

Hele tiden blev de mødt af en knurrende terrier, som ville lege bold. Eller bare have den. På den måde lukkede de ned for det flydende kombinationsspil, som Kildegård i andre år har været gode til. Munkegårdsskolen gik konstant efter at ødelægge mere, end de selv byggede op.

- Vi forsøgte at stoppe dem i deres opspil, så de ikke kunne få gang i de hurtige et-to-pasninger. Vi gik i kødet på dem for at erobre bolden højt oppe på deres del af banen, lød det fra anføreren, der nu spiller i Lyngby, men som tidligere har spillet i B1903 sammen med to af de bedre spillere hos Kildegård. Derfor var de godt forberedt på, hvordan de fik ødelagt dagen for hjemmeholdet.

Andreas Christensen hænger i luften, før han desværre for sit hold måtte udgå med en skade. Foto: Henrik Schou
Andreas Christensen hænger i luften, før han desværre for sit hold måtte udgå med en skade. Foto: Henrik Schou

Planen lykkedes rigtig fint i første halvleg. Kildegård kom ikke frem til noget, der bare mindede om en farlig chance. Desværre for gæsterne gik den evigt fightende Andreas Chistensen ud kort efter pausen med en skade i læggen, hvilket var med til, at Kildegård lige havde små ti minutter med lidt sammenhængende spil.

- Vi sad på det hele før pausen. Den skulle nok gå hjem, tænkte jeg. Men så kom de med deres pres lidt der i starten af anden halvleg. Det var så også det. Set over hele kampen var det fuldt fortjent, at vi vandt.

Helt korrekt set af den 15-årige kaptajn. De grønne gæster sad på det meste. De både ville og kunne mere. Selv om der ikke blev uddelt præmier for teknik og lækker boldbehandling til nogen af de to hold.

Frederik havde rigtig mange dueller bagude. Foto: Henrik Schou
Frederik havde rigtig mange dueller bagude. Foto: Henrik Schou

Skifter kaptajn
Frederik Winther styrer med hård hånd og stramme støvler solidt løjerne i forsvaret som midtstopper. Også på klubholdet. Han er god til konstant at holde øje med begge sider i forhold til offside og til at vende spillet.

- Jeg skal sørge for at dirigere holdet - især bagkæden -, så den står snorlige og vi ikke fanges af en hurtig angriber. Men faktisk er det lidt utraditionelt, den måde vi styrer det med anførerbindet på hos os, fortæller han med et smil.

- Vi skiftes til at have det i hveranden kamp. Mig og Andreas (Christensen). Vi er nok dem, der sammen med vores målmand, har mest styr på det her og er lederne inde på banen.

Tabet af Andreas var mærkbart, han er virkelig en fighter. Men i forhold til at være den, der samler holdet i tanke, handling og med lyd på, så er Frederik nok det mest oplagte valg som bærer af det ærefulde armbind. Den tårnhøje målmand Oliver Funch er desværre så tavs, som var han til skriftlig eksamen eller på et bibliotek.

Trods sin store krop og fantastiske evner som keeper, er han ikke lige den fødte leder, som man typisk ser det hos mange andre med handsker på under en fodboldkamp. Ofte skriger de under store dele af kampen, Oliver er den mere rolige type, som lader arme og ben tale.

(Se her: I pausen efterlyser træneren også, at Oliver bruger sin stemme sammen med det gode overblik)

Se også: TV: Luftrummets hersker

Keepers idol er ham selv
Netop det med at lade armene tale er ikke kun for de døve. At have Oliver Funch på holdet, hvis man ender med at skulle afgøre alt på straffe, er det samme som at sidde med en joker eller to i et spil kort. Han er så stor, at han fylder så vildt meget inde i det små 18 kvadratmeter store mål. Når han står der med armene ude og bevæger det hele på stregen, er det som modstander næsten ikke til at få øje på, at der skulle være plads bag ham til bolden.

FCK-keeperen på 195 centimeter er så også en virkelig dygtig bagerste mand, der flot læser spillet og placerer sig derefter. Under kampen står han langt ude af sit mål for at være en ekstra forsvarer, han er uden tvivl afgørende for sit hold. Udstrålingen for en målmand er også vigtigt, det smitter af på modstandernes nerver. Oliver har sig selv som sit eget idol, det lyser ud af ham på banen. Han tror på sig selv - og stoler på sig selv. Med rette.

Munkegårdsskolen var i sidste runde på Bornholm og slog de lokale helte i et drama, der endte med 5-4 på straffe efter 0-0 i ordinær tid. Faktisk er angrebet SÅ ringe, at de kun har scoret sølle seks mål i ordinær tid i alle de fem kampe. Det er uden tvivl det laveste i hele landet og virkelig noget, de skal arbejde på før kreds-semifinalen. 300 minutter og seks mål....den bliver nok ikke ved med at gå.

Den har jeg! Godt pillet af Oliver. Foto: Henrik Schou
Den har jeg! Godt pillet af Oliver. Foto: Henrik Schou

Det skrig siger alt!! Foto: Henrik Schou
Det skrig siger alt!! Foto: Henrik Schou
 

Se også: TV: Munkene maste mosen

Parkeret bus
Den sidste halvdel af anden halvleg fik Munke-drengene ikke ret meget sved under armene. De tog tempoet ud af mest muligt og lod boldene ligge, så en spiller langt væk kunne kaste indkast eller sparke frispark. Mange udskiftninger blev det også til. Tiden skulle bare gå.

- Vi føler os ret selvsikre, når vi kommer ud i straffe. Vi vil hellere det end at prøve at satse alt de sidste 10 minutter. Vi har det godt med at skulle sparke, og så piller Oliver altid mindst en, storgriner kaptajnen.

Faktisk endte han med at pille to, plus et blev sparket over af Kildegård Privatskole. Det betød en sejr på 3-2 og nummer tre sejr på straffe i fem kampe. Risikabel taktik, men det har virket.

Frederik løber sin keeper i møde efter afgørelsen var i hus. Foto: Henrik Schou
Frederik løber sin keeper i møde efter afgørelsen var i hus. Foto: Henrik Schou

- Vi parkerer nok lidt bussen mod slutningen af anden halvleg. Eller hvis vi lige er foran med en enkelt. Det er vi ret gode til, smiler dagens anfører. Frederik kan dog i modsætning til sin meget venstrebenede målmand sparke solidt med begge ben. Det venstre er dog at foretrække, og så er han stærk og god i luften også.

Nu er holdet i kreds-semifinalen. Endda den kreds i landet med klart flest hold i. Storkøbenhavn er altid den største.

- Vi følger meget med inde på Ekstra Bladet og læser om de andre hold og selvfølgelig vores egne kampe. Vi vil også gerne lære mest muligt om vores kommende modstanderne.

Sjette runde spilles mod vinderen af denne kamp.

Det sagde kaptajnen om kampen:

Op i armene på den kæmpe målmand. Foto: Henrik Schou
Op i armene på den kæmpe målmand. Foto: Henrik Schou

Se også: Galleri: Kildegård Privatskole - Munkegårdsskolen

Den skønne jubel og vilde skrig viser alle på og omkring banen, hvad det betyder at gå videre i Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Henrik Schou
Den skønne jubel og vilde skrig viser alle på og omkring banen, hvad det betyder at gå videre i Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Henrik Schou

Se også: Galleri: Kildegård Privatskole - Munkegårdsskolen

1 af 3 Han fylder godt i målet trods sin unge alder. Foto: Henrik Schou
2 af 3 Andreas Christensen (th) kommer forhåbentlig med igen næste kamp. Foto: Henrik Schou
3 af 3 Ekstra Bladet Skolefodbold betyder noget for Oliver Funch, der reddede to gange på straffe til sidst. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere