TV: Fantastisk afslutning

Spænding hele vejen: Pigerne sagde tak for i år med et brag af en kamp

Jublen var stor efter sejren i den flotteste kredsfinale hos pigerne i denne sæson. Foto: Henrik Schou
Jublen var stor efter sejren i den flotteste kredsfinale hos pigerne i denne sæson. Foto: Henrik Schou

Kredsfinalen hos pigerne i Storkøbenhavn var den sidste kredsfinale i denne sæson.

Vinderen skulle repræsentere Storkøbenhavn, når de mange spændende kvartfinaler løber af stablen til foråret 2018.

Finalen stod imellem to skoler, der begge har til huse på Østerbro.

Københavns Skole & Idrætsakademi (KSI) tog imod Nørre Fælled Skole på Gentofte Stadion, som kan rumme ca. 2000 tilskuere. Så de knap 200 fremmødte tilskuere havde god plads.

Se kampfakta her.

Se også: Skreg til matchvinder: 'Jeg elsker dig!'

Overrasket over favoritværdigheden
De tilskuere, der havde valgt at blive hjemme i det strålende solskinsvejr gik glip af en meget spændende og underholdende kamp, som bølgede frem og tilbage. Det var to forsvar, der her kort før jul var i gavehumør.

Spillerne kom hele følelsesregisteret igennem. Glæde, gråd og frustration skulle spillerne igennem, før vinderen i allersidste minut blev fundet.

På Ekstra Bladet Skolefodbold kunne man før kampen se en afstemning om favoritværdigheden. Her var resultatet 33 procent til hjemmeholdet og hele 67 procent til udeholdet.

Hjemmeholdets midtbane- og store profil Chanice Clausen var ikke helt enig i afstemningen.

- Jeg var lidt i chok over procenterne. Jeg vil gerne lægge favoritrollen over til dem, men ikke 33-67. Måske 45-55.

Se også: Galleri: Københavns Skole & Idrætsakademi - Nørre Fælled Skole

Forventede mål imod
Mange omkring Ekstra Bladet havde på forhånd forudsagt, at pigernes kredsfinale ville stå mellem netop disse to skoler.

- Vi var godt klar over, at hvis vi kom i en finale, så skulle vi møde Nørre Fælled. Det var absolut ikke vores ønskemodstander, men jeg er glad for, at vi ikke mødte dem i nogle af de første kampe, sagde en glad anfører Astrid Trolle fra KSI efter kampen.

- Jeg havde forventet, at det ville blive en svær kamp på et højt niveau. Vi frygtede dem ikke, selvom vi vidste, at de havde nogle dygtige angribere, som er hurtige og teknisk gode.

Astrid Trolle kommer højest. Foto: Henrik Schou
Astrid Trolle kommer højest. Foto: Henrik Schou

Begge holds forsvar var på deres vej til kredsfinalen ikke blevet testet nævneværdigt. Der var ikke scoret imod værterne, og gæsternes målmand havde kun lukket et enkelt mål ind.

Så det ville blive spændende at se, hvilket forsvar der var bedst til at holde modstandernes skarpe angribere fra fadet. Og hvilket hold der bedst ville tackle modgang.

- Vi var klar over, at vi ikke kunne holde nullet i dag, men at vi ville score, var jeg ikke i tvivl om, kom det fra anfører Astrid.

Se også: TV: Lykkelig efter gyser

Kom flyvende fra start
Kampen startede som lyn og torden. Det var klart fra start, at begge holds angribere var opsatte på at vise, at de også kunne score mod bedre hold.

Især hjemmeholdets to angribere Mille Bech og Anna Walter skabte ravage i modstandernes forsvar. Med deres hurtighed og dybdeløb satte de modstandernes bagerste kæde på gevaldige prøver.

Efter to minutter kunne hurtige Mille Bech bringe hjemmeholdet foran 1-0. Mille tog en solotur over en halv banelængde, og på mållinjen ude for feltet snød hun sin modstander Karla Lang. Og fra en spids vinkel fik hun bolden ind bag målmand Petra Skovbjerg i det korte hjørne.

Mille Bech satte hurtigt gang i målscoringen. Foto: Henrik Schou
Mille Bech satte hurtigt gang i målscoringen. Foto: Henrik Schou

Det slog ikke gæsterne ud. Kun to minutter efter måtte hjemmeholdets målmand op med en redning, da hun på et indlæg lige akkurat snuppede bolden for næsen af Eja Jensen.

Vi skulle kun frem til 13. minut, før den næste scoring kom.

Efter et lille spilovertag hos hjemmeholdet blev de fanget på en hurtig omstilling, hvor forsvaret tog sig en blunder.

Bolden blev mistet højt oppe på modstandernes banehalvdel. En lang diagonalbold fra modsatte side fandt en helt udækket Silje Stockmar, som fra midten havde helt frit løb mod målet. Silje svigtede ikke, og 1-1 var nu en kendsgerning.

Se også: TV: Anfører: Vi kæmpede som et hold

Frem og tilbage
Endnu en lang bold bragte udeholdet foran 2-1. Emmi McEwen fandt med en præcis aflevering Josephine Lech i dybden. Målmand Rosa-Marie Hannested tøvede lidt for længe med at komme ud.

Det var lige akkurat nok til, at Josephine kom først på bolden og kunne drible udenom den fremstormende Rosa-Marie i målet. Josephine var iskold og afdriblede endnu en modstander, som var kommet med tilbage. Nu var det pludselig udeholdet, der var foran.

Begge hold havde svært ved at få spilovertaget.

På midten blev der gået til stålet. Det var ikke til at se, at det var en pigekamp. Der var mange nærkampe, hvor tacklingerne kunne høres helt oppe på de bagerste rækker på tilskuerpladserne.

- Det var en hård pigekamp. Der blev gået til den. Vi blev testet på det fysiske i dag. Det var en dejlig følelse, når man vandt en tackling.

- Selvom vi har mange 6. og 7. klasser med på holdet, synes jeg ikke, vi tabte mange af duellerne, konstaterede anfører Astrid.

Der blev gået til den i nærkampene. Her er det Chanice Clausen, der er i duel med Amalie Weischendorff. Foto: Henrik Schou
Der blev gået til den i nærkampene. Her er det Chanice Clausen, der er i duel med Amalie Weischendorff. Foto: Henrik Schou

Se også: KSI videre til kvartfinalen efter drama

Fik ikke ro på spillet
På hjemmeholdets centrale midtbane lå midtbanegeneralen Chanice Clausen. I holdets foregående kampe havde hun styret midtbanen, hvor hun skulle være bindeledet mellem forsvar og angreb.

- Min opgave er at få ro over spillet og spille vores hurtige angribere med nogle lange flade bolde i dybden. Det lykkedes ikke rigtig i denne kamp.

- Vi fik virkelig meget modstand. Det var ikke meget tid, jeg havde, når fik jeg bolden. Personligt havde jeg mange dueller med Amalie og Rebekka. Det havde vi ikke prøvet før.

- Vi var for dårlige til at organisere os defensivt, når vi mister bolden højt oppe på banen. Det er helt klart noget, vi skal bruge vinteren på at træne.

Kort før pausefløjtet kom udligningen.

Fra hjemmeholdets forsvar blev en lang bold sendt op i det tomme rum på venstrekanten. Den hurtige og nærgående Anna Walter løb let fra sin direkte modstander, og med et fladt skud sendte hun bolden mellem benene på målmanden til udligningen 2-2.

Anna Walter og Mille Bech jubler over scoringen til 2-2. Foto: Henrik Schou
Anna Walter og Mille Bech jubler over scoringen til 2-2. Foto: Henrik Schou

Se alle de FEDE fotos fra kampen her.

En smule frustrerede
Det var nogle frustrerede piger fra hjemmeholdet, der gik til pause.

- Vi var frustrerede, fordi de fik lov til at gå så meget til den i nærkampene. Men Henrik (Jensen - holdets træner red.) sagde: Sådan er det. Det er en finale.

- Vi talte om, at det gik godt og at vi bare skulle blive ved med at kæmpe. Og blive ved med at spille lange bolde i dybden op til vores angribere, der løb fra forsvaret næsten hver gang.

- Og at de lange bolde gerne måtte komme fra forsvaret hen over midten, fortalte anfører Astrid efter kampen.

Anden halvleg var kun 20 sekunder gammel, da udeholdet endnu en gang bragte sig i spidsen.

Bolden var lige sat i gang. Med en lang bold i dybden opsnappede Eja Jensen bolden på mållinjen, og med en førstegangsaflevering fandt hun Josephine, som var iskold i sin afslutning.

Hjemmeholdets forsvar tog sig en gevaldig blunder.

- Det irriterer mig, at vi ikke var klar fra starten af anden halvleg. Det var ikke godt nok, måtte Astrid indrømme.

Se også: ZOOM: Københavns Skole & Idrætsakademi - Nørre Fælled Skole

Skød direkte
Bagud endnu engang kom hjemmeholdet igen.

Efter seks minutter fik hjemmeholdet et hjørnespark. I to omgange endte bolden hos Rebecca Ewertsen. Udeholdets forsvar appellerede for offside, men dommerens fløjte forblev tavs. På mållinjen i venstre side driblede Rebecca sig køligt fri af en modstander, og iskoldt sparkede hun den ind til stillingen 3-3.

Kun tre minutter efter var det nu udeholdets tur til at komme foran.

Mille fik et frispark midt på modstanderens bane. Det skulle Chanice tage.

- Jeg havde tænkt mig at sende bolden indover. Men så hørte jeg Henrik råbe, at jeg skulle skyde på mål.

Chanice parerede ordre. I en blød bue sendte hun bolden i målet til stillingen 4-3 til hjemmeholdet.

Chanice Clausen scorede et smukt mål til 4-3. Foto: Henrik Schou
Chanice Clausen scorede et smukt mål til 4-3. Foto: Henrik Schou

Netop dødbolde er et af hjemmeholdets våben.

- Til morgentræning som vi har hver dag, træner vi mindst en gang om ugen dødbolde.

- Vi har tre-fire kombinationer, som virker og hvor alle ved, hvad deres roller er. Henrik går meget op i hjørnespark. Nogle af kombinationerne er meget lange, kom det med et stort smil fra Chanice.

Hør fra Chanice her:

Se også: Her er datoerne for forårets slutspil

Lukkede og slukkede
Efter føringsmålet kom en periode, hvor der ikke var de store chancer.

Men med 10 minutter igen kom der igen balance i regnskabet. Udeholdets Rebekka Winther scorede til 4-4.

Kort efter var Josephine Lech tæt på at bringe udeholdet foran, men måtte se sit skud gå tæt forbi målet.

At kampen ikke var afgjort endnu, var der ingen, der troede på. At den skulle ud i straffesparkskonkurrence, var slet ikke et emne.

I 58. minut skabte hjemmeholdets Anna Walter selv en kæmpe chance. Elegant fik hun prikket bolden udenom sin oppasser, mens hun selv løb den anden vej udenom.

Men afslutningen manglede kvalitet. Mange var nu opsatte på, at holdene skulle ud i to gange ti minutters forlængelse.

Men i allersidste minut kom afgørelsen.

Hjemmeholdet fik et hjørnespark, og endnu engang var Rebecca Ewertsen, hvor hun skulle være. Tæt under målet kunne Rebecca score sikkert til stor jubel hos hjemmeholdets fans.

Jublen var stor efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
Jublen var stor efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou

KAMPFAKTA:

Resultat:

Københavns Skole & Idrætsakademi og Nørre Fælled Skole, 5-4

Målscorere:

1-0: Mille Bech
1-1: Silje Stockmar
1-2: Josephine Lech
2-2: Anna Walter
2-3: Josephine Lech
3-3: Rebecca Ewertsen
4-3: Chanice Clausen
4-4: Rebekka Winther
5-4: Rebecca Ewertsen

Se også: Galleri: Københavns Skole & Idrætsakademi - Nørre Fælled Skole

Har lektier for
Københavns Skole & Idrætsakademi var nu vinder af Storkøbenhavn.

- Vi har et par ting, vi skal have finpusset i løbet af vinteren.

- Vi skal være bedre organiseret på modstandernes omstillinger, hvor vi helt oppe fra angrebet skal være med i presset.

- Og så skal vi have gang i vores spil på midten igen. Og ikke som i dag være for forhastet i opspillet.

- Vi skal også være bedre til at gå op på modstanderne og ikke afvente.

- Vi har slet ikke tænkt på, hvad der skulle ske efter kredsfinalen, men det bliver vi nok nødt til nu, var de to holdkammerater Astrid og Chanice enige om efter kampen.

Hør fra Astrid her:

Alt det har de to og holdet en god lang vinter til at træne i, inden holdet igen skal ud i de altafgørende kvartfinaler til foråret. Holdet skal spille kvartfinale i anden uge af april.

Københavns Skole & Idrætsakademis vej til kvartfinalen

12. september: Københavns Skole & Idrætsakademi - Sortedamskolen, 8-0

5. oktober: Københavns Skole & Idrætsakademi - Ingrid Jespersens Gymnasieskole, 22-0

26. oktober: Heibergskolen - Københavns Skole & Idrætsakademi, 0-6

2. november: Maglegårdsskolen - Københavns Skole & Idrætsakademi, 0-17

16. november: Københavns Skole & Idrætsakademi - Bellahøj Skole, 8-0

29. november: Københavns Skole & Idrætsakademi - Nørre Fælled Skole, 5-4

Holdets samlede målscore: 66-4

Se også: Sådan gik finalerne i Odense

1 af 3 Henrik Jensen var på sidelinjen for hjemmeholdet. Foto: Henrik Schou
2 af 3 Skuffelsen var stor hos gæsterne efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
3 af 3 Jublen var stor efter sejren i den flotteste kredsfinale hos pigerne i denne sæson. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen