TV: Første mål blev afgørende

Tæt dyst: To gode hold spillede helt lige op med hinanden

Der var masser af gode detaljer, men kun et enkelt mål. (Foto: Flemming Bærnthsen)
Der var masser af gode detaljer, men kun et enkelt mål. (Foto: Flemming Bærnthsen)

Tilskuerne kom strømmede til dagens lokalopgør. De kom for at støtte deres skolehelte. Dagens kamp stod mellem de to Rønne-skoler: Søndermarksskolen og Åvang. De spillede kampen på det legendariske stadion med navnet Nightmare Park, hvor Søndermark har hjemmebane. De omkring 400 tilskuere var meget forventningsfulde og troede på en hjemmesejr.

Se kampfakta her

Holdenes drenge har et godt kendskab til hinanden, da flere af dem spiller sammen på øens elite-hold eller et af de lokale klubhold. Derfor var der en vis respekt for hinanden, og drengene spåede odds'ne til at være 50/50. Derfor var det en åben kamp fra start, hvor det første mål kunne vise sig at være af afgørende betydning.

Stærke 7. klasser
Søndermarksskolen havde til dagens opgør hentet fire drenge fra skolens 7. klasser. Det skulle vise sig at være en god disposition, da disse drenge løftende Søndermark op på et højere niveau, så de formåede at modstå det kæmpe pres, som Åvang lagde hele kampen igennem. Det var godt set af træneren Klaus Werner.

Se også: TV: Suveræn sejr

Fart over feltet i Rønne. (Foto: Flemming Bærnthsen)
Fart over feltet i Rønne. (Foto: Flemming Bærnthsen)
 

Åvang tilspillede sig flere gode chancer i de første 20 minutter, men ind ville bolden bare ikke. Den største chance fik Vitus Holm, da han afdriblede fem af Søndermark-spillerne og kom fri til en afslutning. Desværre for Vitus, måtte han se sit skud ramme stolpen og løbe ud til et målspark. Vitus viste verdensklassespil og ingen tvivl om, denne chance havde fortjent  en bedre skæbne.

Se også: TV: Sønder og sammen

Det første mål blev afgørende
Søndermark fik flyttet deres spil lidt længere frem på banen og nu begyndte de at vise tænder. Derfor gik der ikke længe før Jonas Haagensen fik en bold henover Åvangs forsvar, som han pænt vippede over målmand Nicolai Rander efter 19 minutters spil. En flot detalje, som gav kampens første mål.

Efter pausen ville Åvang have udligningen, så de senere kunne hive sig sejrrigt ud af kampen. Derfor spillede de hurtigere og de gik ind i alle nærkampe med fair midler.

Søndermark-keeperen ser til. (Foto: Flemming Bærnthsen)
Søndermark-keeperen ser til. (Foto: Flemming Bærnthsen)

Se også: TV: Massiv målfest

Søndermark kunne ikke andet end at rykke tættere sig sammen, da Åvang havde indledt et sandt bombeangreb på deres forsvar. De måtte forsvare med primitive metoder, som var at sparke bolden ud af kommunen. Åvang blev aldrig rigtige farlige og derfor fik de ikke udlignet, og må se selv slået ude af års skoleturnering på en god defensiv fra Søndermarkskolen.

Søndermark-drengene skal i næste runde møde vinderen af Nordregårdsskolen og Store Magleby Skole.

1 af 4 Alle var klar. (Foto: Flemming Bærnthsen)
2 af 4 Opbakning til Søndermark. (Foto: Flemming Bærnthsen)
3 af 4 De tre prisvindere. (Foto: Flemming Bærnthsen)
4 af 4 Der var masser af gode detaljer, men kun et enkelt mål. (Foto: Flemming Bærnthsen)