TV: Frygtløs keeper fik susen for ørerne

Hold på hat og briller: Jannic Tvenstrup kaster sig ud i alt

Jannic Tvenstrup sikrer sig igen bolden mellem venner og fjender. Foto: Henrik Schou
Jannic Tvenstrup sikrer sig igen bolden mellem venner og fjender. Foto: Henrik Schou

BRØNSHØJ (Ekstra Bladet): Han går trofast til træning flere gange om ugen for at blive bedre til at stå på mål. Men han spiller bare ingen kampe. Sølle to dage gør nemlig forskellen på, om han kan spille på hold med sine venner. Der skilles ved årsskiftet, og Jannic Tvenstrup fylder år to dage inde i januar.

Det er surt for den 16-årige keeper, der ikke havde spillet en kamp i et halvt år før lokalderbyet mellem Bellahøj Skole og Husum Skole.

Galleri: Bellahøj - Husum Skole

Jeg er ligeglad
De fleste ville nok være lidt rustne, men det var faktisk ikke til at se for Jannic, som vogtede kassen for Husum Skole. De kom endda foran, men det endte med et ordentligt hug på 1-8. En ting er dog helt sikkert: Nederlaget ville have været langt større, hvis det ikke havde været for Jannic!

Igen og igen kastede han sig ud i en cocktail af ben, støvler, knæ og den bold, han så gerne vil have fat i. Som han gør alt for at få fat. Endda selv om knægten bærer briller:

-  Man skal jo være ligeglad som målmand. Der er ikke tid til at tænke på den slags. Det gælder bare om at få fat i bolden, længere er den ikke, lyder det køligt fra ham efter kampen.

Det er hans andet år med Ekstra Bladet Skolefodbold, holdet havde håbet på mere end en kamp. Men Bellahøj Skole spillede langt bedre, der var intet at gøre. Udover hvad Jannic diskede op med.

Den snupper jeg! Foto: Henrik Schou
Den snupper jeg! Foto: Henrik Schou

Kaptajn Johan styrede mod sejr

Selvmål
- Vi ville bare gå ud og spille så godt, vi nu kunne. Men vi havde helt ærligt ikke regnet med at vinde. De er alt for gode. Deres skole fokuserer meget på sport, især fodbolden, forklarer keeperen og fortsætter:

- Derfor var det også lidt et chok, at vi kom foran. Men det var jo også et selvmål af deres keeper. Så faktisk har vi slet ikke scoret i dag, selv om den ender 8-1, smiler han.

Husum kæmpede fint med et godt stykke hen i kampen, før Bellahøj for alvor fik overtaget. Trods mange redninger og frygtløse kast ind mellem venner og fjender, var der i det lange løb intet at gøre mod overmagten.

- Jeg ville gøre alt for at holde buret rent. Især når vi kom foran mod så godt et hold. Men den gik ikke i længden, konstaterer han.

Der var ingen hjælp at hente til sidst, hvor Jannic bare måtte vælge en side og smide sig. Foto: Henrik Schou
Der var ingen hjælp at hente til sidst, hvor Jannic bare måtte vælge en side og smide sig. Foto: Henrik Schou

Intet blod
Ikke en eneste gang var det til at se, at Jannic lige trak sig lidt i en nærkamp eller luftduel af frygt for at komme til at skade sine briller. Faktisk var det ufatteligt, at de efter kampen stadig sad på hans næse. Og at den ikke blødte.

- Jeg kaster mig bare ind i alt. Uden at tænke på hverken briller eller helbred, forklarer han og fortsætter:

- Jeg er jo målmand. Så jeg gør bare det, der nu skal til for at holde buret rent og hjælpe holdet. Det gik bare ikke så godt til sidst i dag, der scorede de bare hele tiden.

Husum Skoles forsvar var mod slutningen ikke til den store hjælp og solgte deres stakkels keeper, som ikke kunne stille noget op mod de mange bolde, der susede forbi ørerne på ham.

Hør Jannic selv fortælle om kampen her:

TV: Olsen-banden på spil

Lækker tæmning langs kanten. Foto: Henrik Schou
Lækker tæmning langs kanten. Foto: Henrik Schou