TV: Goal-show og rutsjebanetur

Op og ned: Kredsfinalen blev et sandt festfyrværkeri

Jacub Humaidi blev helten for Højdevangens Skole, da han lavede hattrick i den forlængede spilletid. Foto: Henrik Schou
Jacub Humaidi blev helten for Højdevangens Skole, da han lavede hattrick i den forlængede spilletid. Foto: Henrik Schou

En fuldstændig vanvittig kredsfinale udspillede sig torsdag i Sundby Idrætspark, hvor hjemmeholdet fra Højdevangens Skole endte med at vinde med hele 7-3 i noget af en målfest, der varede 80 minutter.

- Det var så vildt, at hele stadion løb ind på banen og tiljublede mig, da jeg scorede til 4-3 i den forlænget spilletid, sådan sagde en glad Jacub Humaidi efter kampen om sin scoring, der for alvor satte gæsterne fra Damhusengens Skole skakmat.

- Jeg får nogle gode bolde fra Mahdi Alawie, og så får jeg bare selvtillid, forklarede manden i skysovs Jacub Humaidi om kampens helt afgørende minutter i begyndelsen af den forlænget spilletid, hvor Jacub lavede hattrick på bare otte minutter.

Se kampfakta her.

TV: Kaptajn fuldskæg styrede øens hold i kvartfinalen

Chokstart
Kampen startede præcis ligeså vild, som alle 80 minutter reelt set var. Da der var spillet bare 20 sekunder, fik Højdevangens store profil Adam Ahmad bolden på midten af banen. Her fandt han Asim Serife, der med stor kølighed bragte hjemmeholdet foran med 1-0 efter bare 29 sekunders spil til stor glæde for de fremmødte tilskuere, der kunne varme sig over lynscoringen.

Det var i øvrigt et mål, der skabte så meget eufori, at nogle af de mest hardcore fans fra hjemmeholdet fik gang i kanonslagene. Efter målet satte hjemmeholdet sig massivt på kampen, og man stod i virkeligheden bare og ventede på, at føringen skulle blive større.

Flere gange fandt en velspillende Lavdrim Saini topscoreren i Ekstra Bladet Skolefodbold, Mahdi Alawie, men topscoreren blev gang på gang vinket offside. Også hjemmeholdets anden centrale midtbanespiller Asim Serife strøede om sig med sukker-pasninger til angriberne, der gang på gang blev fanget på den forkerte side af gæsternes forsvar.

Hjemmeholdet jubler efter drømmestarten, hvor de scorede efter under 30 sekunder af kampen. Foto: Henrik Schou
Hjemmeholdet jubler efter drømmestarten, hvor de scorede efter under 30 sekunder af kampen. Foto: Henrik Schou

TV: Fra topscorer til assistmager

Målmandsdrop og udligning
Godt halvvejs i første halvleg fik gæsterne frispark på kanten af feltet. Damhusengens Skoles topscorer, Ardit Nesimi, sendte et forkølet skud af sted mod Adelis Puzos mål. De fleste havde allerede set, at keeperen bare skulle samle bolden op. Om det var kolde hænder i kulden, eller bare mangel på koncentration skal være usagt, men i hvert fald strøg bolden i mål til 1-1 til stor jubel hos gæsterne fra Vanløse.

En udligning der kom fuldstændig ud af det blå. Målet gav momentum til udeholdet, der bare et minut efter udligningen pludselig kom foran med 2-1. Stik imod spil og chancer. En vending som midtbanegeneralen på Højdevangens Skole, Lavdrim Saini, forklarede på følgende måde efter kampen:

- Vi tror, at vi er verdensmestre og skal ligge og drible rundt nede i forsvaret, og så er vi bare ikke gode, når vi kommer foran, fortalte Lavdrim Saini.

Han havde helt ret. Der var ingen tvivl om, at den gode start for hjemmeholdet var noget af en sovepude. Lavrim blev bakket op af hattrick-helten, Jacub Humaidi:

- Ja, det er en række personlige fejl, der gør, at de andre kommer tilbage i kampen. Det var 100 % vores egen fejl, sagde Jacub.

2-1-målet blev også sat ind Ardit Nesimi, da han opsnappede en løs bold i feltet og resolut bankede gæsterne i front. 2-1 kunne nemt være blevet 3-1 få minutter senere, da den dobbelte målscorer Ardit Nesimi efter flot bandespil fandt en fri Mads Andersen, der dog måtte se målmand Adelis Puzo gøre skaden god igen efter droppet på 1-1-målet. En fremragende fodparade gjorde, at gæsterne stadig kun var oppe med en enkelt pind.

Gæsterne fra Damhusengens Skole jubler efter at have bragt sig foran med 2-1. Foto: Henrik Schou
Gæsterne fra Damhusengens Skole jubler efter at have bragt sig foran med 2-1. Foto: Henrik Schou

Galleri: Højdevangens Skole - Damhusengens Skole

Gult kort blev dyrt
Efter 25 minutters spil gav en hård tackling fuldt fortjent en advarsel, og dermed ti minutters straf på bænken til Damhusengens Skoles dirigent på midtbanen Oliver Bilenberg. Han kunne fra 'straffeboksen' se hjemmeholdet overtage spillet mere og mere op mod pausen.

Blot tre minutter efter det gule kort trak hjemmeholdets hurtige kantspiller Adam Ahmad ind i banen og fik afsluttet mod mål. Bolden ramte en modstander og røg hen for fødderne af Ibrahim Ibrahim, der let kunne udligne. En scoring der denne gang frembragte både romerlys og kanonslag fra hjemmeholdets tilskuere.

I første halvlegs sidste angreb, var det igen Adam Ahmad, der havde bolden i venstre side. Han lagde en flad bold indover. Her var det så igen Ibrahim Ibrahim, der i fællesskab med en forsvarsspiller fik prikket bolden ind til en fortjent pauseføring til hjemmeholdet fra Amager.

Hjemmeholdets tilskuere havde romerlysene klar, da holdet udlignede til 2-2. Foto: Henrik Schou
Hjemmeholdets tilskuere havde romerlysene klar, da holdet udlignede til 2-2. Foto: Henrik Schou

TV: Højdevangens Skole er i kvartfinalen

Utilfredshed i pausen
Trods en pauseføring var hjemmeholdets træner, Kenny Thorup, langt fra tilfreds.

- Vi har haft ti dårlige minutter i første halvleg, det har kostet. Vi laver alt for mange personlige fejl, råbte han til sine spillere i pausen. Hans budskab var man ikke i tvivl om, han var utilfreds med, at angriberne ikke arbejdede hårdt nok. Derfor sluttede han pausesnakken af med følgende ordre til fire af de offensive folk: 'Work - work - work'.

Hør hele pausesnakken hos Højdevangens Skole:

I den anden lejr var der mere tilfredshed at spore.

- Godt spillet drenge. Nu får vi vinden i ryggen, så det er til vores fordel, sagde træner Joon Busk. Han mente sagtens, at hans hold kunne komme tilbage i opgøret. Han sluttede sin pausetale af med følgende opfordring:

- Lad nu være med at skændes derinde. Vi skal være positive, så kan vi godt vinde denne her kamp.

Anden halvlegs første del blev igen domineret af Højdevangens Skole. Selvfølgelig var de stadig en mand i overtal efter det gule kort til Oliver Bilenberg, og det var derfor naturligt nok, at hjemmeholdet sad på opgøret.

TV: Højdevangen får guld

Misbrugte chancerne
I de første 20 minutter af halvlegen havde værterne mange gode muligheder for at lukke kampen. En kombination af uskarphed og godt målmandspil af Asger Vølund i Vanløse-holdets mål gjorde, at kampen stadig stod og vippede med ti minutter igen. Lavdrim Saini fra Højdevangens Skole sagde efter kampen, at de skulle have lukket kampen her.

- Vi brænder alt for mange chancer. Vores offensiv er normalt ret gode, men i dag skulle vi have lukket kampen meget tidligere.

Med bare syv minutter tilbage af kampen begik hjemmeholdets August Butzbach et klodset frispark på kanten af feltet, da han stemplede Oliver Bilenberg i maven. Fortjent gult kort til midtstopperen og frispark i en farlig position til udeholdet. Ardit Nesimi gik til bolden. Han ramte indersiden af stolpen, og bolden røg over til Mads Andersen, der kunne score et af de letteste mål i karrieren, da han bare skulle prikke den i et tomt net fra to meters afstand.

Hvilken rutsjebanetur for begge hold. 3-3 med syv minutter tilbage af kampen. En mand i overtal var det Damhusengens Skole, der pludselig kunne lugte sejren. En kontra med to minutter tilbage var tæt på at sende guldmedaljerne til Vanløse, men flot backspil gjorde, at der fortsat stod uafgjort. Det blev ikke til yderligere scoringer i den ordinære tid, og derfor skulle der 2x10 minutters forlænget spilletid til.

Gæsterne fra Damhusengens Skole jubler efter udligningen til 3-3. Foto: Henrik Schou
Gæsterne fra Damhusengens Skole jubler efter udligningen til 3-3. Foto: Henrik Schou

Festfyrværkeri: Se de ti mål her

Hattrick på otte minutter
Den forlænget spilletid blev totalt domineret af hjemmeholdet. Et par minutter var der gået, da hjemmeholdet kom på 4-3.

- Jeg får en god bold fra Mahdi Alawie i højre side af feltet - og så tager jeg et træk og sætter den i nettet, sådan sagde, målscorer, Jacub Humaidi om kampens syvende mål.

Få minutter senere var Jakub igen på plettet, da selvsamme Mahdi Alawie fandt ham med en genial indenoms aflevering, så Jacub sikkert kunne score til 5-3.

- Ja, vi har en god forståelse for, hvor vi har hinanden, sagde hattrick-helten om sit samarbejde med topscorer, Mahdi.

- Jeg har også lavet mange assister til ham, så det var rart at få lidt tilbage i dag, grinede Jacub efter kampen.

Det flotteste af de tre mål på stribe fra de blåklædte drenge, var dog målet til 6-3. Her fik Jacub en pasning fra Lavdrim Saini der gav en friløber. Hele stadion forventede, at Jacub ville drible udenom keeper Asger Vølund, men i stedet sparkede han med teknisk høj klasse dybt i bolden, så bolden røg i en blød bue over den sagesløse keeper. Et klassemål, der reelt lukkede kampen, selvom der manglede ti minutter af opgøret.

I anden halvleg af den forlængede spilletid kørte Højdevangens Skole sikkert sejren i land. Publikum fik en enkelt scoring at gå hjem på, da Adam Ahmad slap fri i højre side. Her fik han sat den ind til slutresultatet 7-3 til hjemmeholdet.

Jacub Humaidi lopper bolden frækt over gæsternes målmand og gør det til 6-3. Foto: Henrik Schou
Jacub Humaidi lopper bolden frækt over gæsternes målmand og gør det til 6-3. Foto: Henrik Schou

Zoom: Højdevangens Skole - Damhusengens Skole

Udviste dårlig attitude
Trods sejren på 7-3 og avancementet til kvartfinalen, var der ikke helt tilfredshed at spore i Højdevangens Skoles lejr, og Lavdrim Saini savede lidt mere god attitude på holdet.

- Vi har nogle angribere, der slår op i banen, når det ikke går vores vej. Vi bliver frustrerede over, at vores spil ikke kører. Det er en dårlig attitude, fortsatte Lavdrim.

Han forklarede også om sin egen rolle på holdet.

- Min rolle er, at jeg skal hjælpe forsvaret og dirigere spillet. Vores styrke på holdet er helt klart, når vi har bolden. Jeg ser ingen stjerner på vores hold - vi er alle gode, svarede Lavdrim på spørgsmålet om, hvad styrker på holdet er.

Hør hele interviewet med Lavdrim Saini her:

Afslutningsvis blev han spurgt til, hvad modstanderne skal kunne udnytte ved Højdevangens hold:

- Vi er dårlige til at være foran i kampene, for så tror vi, at vi har vundet og skal begynde at spille med hæl og tå. Det var vi ved at tabe på i dag, så det skal vi arbejde videre med, lød det fra Lavdrim.

Man kan kun give den kloge midtbaneslider ret. Det så i den grad ud til, at hjemmeholdet havde solgt skindet før bjørnen var skudt - og så endda to gange. Først da kampen gik fra 1-0 til 1-2 på et minut - og senere, da gæsterne udlignede og var tæt på at tyvstjæle sejren.

Lavdrim Saini var igen en af holdets profiler i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Lavdrim Saini var igen en af holdets profiler i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Fik revanche

Skideballe hjalp
Ifølge kampens helt store spiller Jacub Humaidi var det vigtigt for holdet, at der blev givet en opsang, inden den forlængede spilletid.

- Jeg fik en kæmpe skideballe af vores træner efter den ordinære spilletid, sagde matchvinderen Jacub.

Han havde gennem kampens første 60 minutter brændt en del chancer, men en opsang fra træner, Kenny hjalp altså. Jakub Humaidi scorede også, da hans hold vandt kredssemifinalen på Bornholm i sidste uge.

- Det var dejligt at få fidusbamsen. Det er første gang, at jeg prøver det, smilede Jakub efter, at han fortjent blev kåret til kampens spiller efter kampen.

Hattrick-heltens vurdering af holdets styrker og svagheder minder meget om Lavrims vurdering.

 - Vores styrke er vores kollektiv. Vi kender hinanden godt fra klubben B1908, så det giver en indre forståelse. Vores svagheder er, at vi tror for meget på os selv, når vi er foran. Vi skal huske at spille i hele kampen, når vi skal spille de næste kampe i turneringen, var Jakubs sidste ord, inden han med guldmedalje og fidusbamse kunne traske en tur i bad og fejre sejren med holdkammeraterne.

Spillerne fra Højdevangens Skole blev efter kampen omringet af glade tilskuere, og så kunne jublen bryde løs. Foto: Henrik Schou
Spillerne fra Højdevangens Skole blev efter kampen omringet af glade tilskuere, og så kunne jublen bryde løs. Foto: Henrik Schou

TV: Til tops på topscorerlisten

Stærk enhed
Højdevangens Skole har en stærk enhed med klasse spillere på mange pladser. Farten fra de offensive folk kommer til at volde problemer for de kommende modstandere. Modstanderne kan dog omvendt udnytte et usikkert forsvar og målmand, der i denne kamp lukkede tre unødvendige mål ind.

Profiler som Edvard Otto, Lavdri Saini, Ibrahim Ibrahim, Jacub Humaidi og Mahdi Alawai er alle stærke folk, som man skal stå tidligt op for at kunne stoppe. Denne rutsjebanetur af en kamp viser, at Højdevangens Skole sagtens kan gå hele vejen, men det kræver, at man respekterer, at en kamp varer 60 minutter og endda 80, hvis det ender uafgjort. Det er lidt mentalt at arbejde med hos drengene fra Sundby. inden forårets afgørende kampe.

Højdevangens Skoles kvartfinale spilles i perioden mellem 1. og 4. april 2019.

Hør hvad hattrick-helten Jacub Humaidi sagde efter kampen: