TV: Hæl og tå i røvfuld

Klasseforskel i målshow: Simon Bornkessel gik forrest i derby

Simon Bornkessel var flyvende i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Simon Bornkessel var flyvende i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

GENTOFTE (Ekstra Bladet): En Chelsea-fan med en mor fra Thailand, som har et efternavn, der stammer fra den tyske farfar. Simon Bornkessel skiller sig ud fra mængden. Både med det specielle efternavn, men især på fodboldbanen. Her er den høje angriber også svær at komme udenom. Alle på Gentofte Stadion fik ham i hvert fald at se for fuld musik i det store brag, da kredsfinalen i Storkøbenhavn endelig skulle afgøres.

Den største kreds i Ekstra Bladet Skolefodbold havde kun de to bedste hold tilbage, vinderen fik en billet til kvartfinalerne i verdens største skoleturnering i april. Opgøret stod mellem lokalrivalerne fra Skovgårdsskolen og Maglegårdsskolen, så opbakningen var massiv på lægterne.

Spændingen varede desværre kun ganske få minutter, så var udeholdet allerede løbet med guldmedaljerne. Et meget gavmildt forsvar og en keeper med sækken fuld af tidlige julegaver afgjorde det bal, næsten før de sidste tilskuerne var på plads.

Simon Bornkessel satte gang i festen.

Simon omfavnes af holdet efter at have sat den første ind på straffe få minutter inde i kampen. Foto: Henrik Schou
Simon omfavnes af holdet efter at have sat den første ind på straffe få minutter inde i kampen. Foto: Henrik Schou

Se også: Galleri: Skovgårdsskolen - Maglegårdsskolen

Den fødte skytte
- Jeg fik bolden og løb i dybden. der kom målmanden så sjusket ud med fødderne først og ramte mig lige her, fortæller Simon og peger ned på ydersiden af venstre skinneben.

Klokkeklart straffe, og heldigt for sidste mand ikke at få et kort af dommeren.

- Jeg er jo den fødte skytte, så selvfølgelig skulle jeg selv sparke, lyder det selvsikkert.

- Jeg har aldrig nogensinde brændt et straffe, slår han fast.

Det gjorde Simon heller ikke i kredsfinalen, han bragte sikkert Maglegårdsskolen foran ved at sætte bolden i venstre side af buret.

Hurtigt fulgte to lette scoringer mere, hvor både forsvar og keeper så skidt ud, før Simon igen kom på tavlen med endnu en til 4-0. Stadig med et stykke til pausen.

En skidt, skidt dag for Skovgårdsskolen, der hang voldsomt med hovederne. Især sukkede målmanden forståeligt nok efter at komme hjem i seng.

Den højrebenede angriber bliver her blokeret i sidste øjeblik. Foto: Henrik Schou
Den højrebenede angriber bliver her blokeret i sidste øjeblik. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Kassefest i skolegården

Håneretten på spil
Kampen var ikke kun en kredsfinale om guldmedaljer og en plads blandt de otte bedste hold i landet. Der var langt mere på spil:

- Alle skulle bare give alt, fordi det var en finale. Men mest af alt fordi, det var dem, vi skulle møde, forklarer Simon og uddyber:

- Vi kender jo hinanden alle sammen, eller vi har spillet sammen. Det her handlede om håneretten. Det var en rigtig derby-sejr, lige som med Brøndby og FCK.

Gentoftes borgmester havde da også været og give bolden op og fyre op under kedlerne på de to mandskaber, der ville give meget for at sidde øverst på tronen i området.

Kampen blev dog aldrig for alvor spændende og endte med en stensikker 6-2 sejr til Maglegårdsskolen.

- Nu skal de bare drilles for sygt. Det var jo ikke bare en sejr, det var en røvfuld!

Et skub i ryggen og flyvende som en fugl. Foto: Henrik Schou
Et skub i ryggen og flyvende som en fugl. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Elsker at levere assists

Vil være konge
Simon spillede en nøglerolle hos vinderne, hvor det ikke kun blev til to kasser, han lavede også to assists. Flere gange tryllede han med lækre detaljer bag om støttebenet, med hælen og i det hele taget med godt overblik og solid teknik.

- Jeg elsker at score mål, men jeg vil også meget gerne spille de andre fri, forklarer holdets topscorer med 13 mål. Det så de mange tilskuere flere gange, hvor Simon sagtens kunne være gået selv.

Men bare at vinde er ikke nok, han vil have flere mål. Ved stillingen 4-0 stod han alene oppe på midten og vinkede med de lange arme ned til keeperen, så han kunne sparke bolden op til Simon. Ikke noget med at slappe af efter at have sat to ind, være foran 4-0 og have en pokalkamp at se frem til senere på dagen. Lystavlen skulle blinke endnu mere.

Et lille klap på ryggen efter scoringen til 4-0, her var sejren for længst hjemme. Foto: Henrik Schou
Et lille klap på ryggen efter scoringen til 4-0, her var sejren for længst hjemme. Foto: Henrik Schou

- Jeg ville jo bare gerne have mit hattrick, kommer det kækt med et smil.

- Men nu er jeg langt oppe på topscorerlisten i hele landet. Det er mit store mål i år, jeg skal slutte som konge af den liste. Det skal jeg bare.

Lige nu er han nummer fire. Nummer et (16 mål) og nummer tre (14 mål) er også med i april måneds slutspil. Så der bliver kamp om kongekronen til det sidste.

Det siger Simon selv om at blive topscorer:

Se også: Maglegårdsskolen klar til kvartfinalen

Den forkerte ende
- Ekstra Bladet Skolefodbold giver mig mulighed for at score, det får jeg ikke lov til i klubben. Der var jeg angriber de første to sæsoner, jeg lavede 15 i den første sæson og var topscorer. Men senere blev det svært, fordi modstanderne blev stærkere og var større.

Han spiller på HIK´s U17-hold, hvor mange er ældre end hans 15 somre. Her huserer tre af de andre på skoleholdet også. Men Simon er parkeret i den 'forkerte' ende af banen.

- Nu er jeg faktisk back. Min træner mener, jeg skal blive bedre med ryggen til målet. Jeg er bedst nu 'ret-vendt', så jeg er også nogle gange kantspiller.

Langsomt håber han at komme 'hjem' igen til forreste linje:

- Jeg vil rigtig gerne op i den anden ende igen og være kampafgørende, det elsker jeg.

Det var han for Maglegårdsskolen i en flot kredsfinale fra hans støvler.

Her viste Simon sin flotte teknik, da han afdriblede det løse forsvar og satte bolden køligt i det lange hjørne med venstre ben til 4-0. Foto: Henrik Schou
Her viste Simon sin flotte teknik, da han afdriblede det løse forsvar og satte bolden køligt i det lange hjørne med venstre ben til 4-0. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Chelsea-træning og guldmedaljer

(SE 40 FEDE FOTOS FRA KAMPEN HER)

Svært at sove
Han har tidligere optrådt to gange for Buddinge Skole i 7.klasse, hvor det blev til et enkelt mål. Det scorede han i den anden kamp, hvor han ganske kort før tid fik udlignet til 1-1 på et langskud, så kampen måtte ud i straffe.

- Jeg skulle sparke først på straffe og fik heldigvis scoret, det var jeg lykkelig for som den yngste på holdet. Vi endte med at tabe til sidst, men jeg havde gjort mit.

Det er to år siden, og meget er sket. Men selv en topscorer kan have sommerfugle i maven.

- Jeg har virkelig glædet mig meget til den her kamp, det har været mega svært at sove om natten, forklarer Simon om de sidste måneder med Ekstra Bladet Skolefodbold.

- Det har været en super fed oplevelse at være med på den her rejse. Men den er langt fra slut endnu, vi mangler jo lige tre kampe til foråret, kommer det hurtigt fra Maglegårdsskolens store profil i angrebet, som satser på at gå hele vejen til finalen 26.april.

Se også: Her er datoerne for forårets slutspil

Fyldt tribune i Gentofte - KLASSEFEST! Foto: Henrik Schou
Fyldt tribune i Gentofte - KLASSEFEST! Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Anfører: De havde et bedre hold

1 af 5 Med de lange ben er han svær at fange. Foto: Henrik Schou
2 af 5 Skøn jubel efter scoringen til 5-0. Foto: Henrik Schou
3 af 5 Selv en kasse til 6-2 udløste glæde, oplægget kom fra Simon. Foto: Henrik Schou
4 af 5 Maglegårdsskolen fortjente vindere af Storkøbenhavn - super opbakning på lægterne. Foto: Henrik Schou
5 af 5 Simon Bornkessel var flyvende i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen