TV: Indmarch ikke effektiv

Smalt nederlag: Pigerne fra Nyager kæmpede kampen igennem, men forgæves

Pigerne viste flot spil i opgøret. (Foto: Lars Preben Jensen)
Pigerne viste flot spil i opgøret. (Foto: Lars Preben Jensen)

Et par hundrede tilskuere fra Nyager Skole havde trodset det kedelige vejr og var mødt op for at heppe på pigerne i kampen imod Gungehusskolen.

Der var arrangeret fælles indmarch med maskotter fra 0. klasserne.

Hele skolen havde fået muligheden for at gætte på resultatet.

Gungehusskolen kom med en sejr på på 5-1 i bagagen. Det var Nyagers første rigtige kamp, da de havde vundet deres første opgør uden kamp.

Se også: Fart over feltet

Se kampfakta her.

Pigerne gik til stålet. (Foto: Lars Preben Jensen)
Pigerne gik til stålet. (Foto: Lars Preben Jensen)
 

Forsvarfest
Det blev en kamp på forsvarets præmisser. Begge skolers forsvar kæmpede en brag kamp. Især Nyager-forsvaret med Fatou, Emma, Camilla og Merle kom på en stor opgave overfor den teknisk stærke Ida Jensen. Ida lagde op til kampens enlige mål, som Camilla Hein scorede efter 17 minutter i første halvleg.

Ida går i 6. klasse og var også med i turneringen sidste år. Til daglig spiller Ida i Rosenhøj på et U13-drengehold:

— Da jeg startede til fodbold, da jeg var seks år, var der ikke noget pigehold i klubben, så det var eneste mulighed og så er jeg blevet ved på holdet. Jeg kan rigtigt godt lide at spille med drengene, for de er mere fysiske. Det var en rigtig spændende og fair kamp. Da vi kom foran, tænkte jeg, at de andre bare ikke måtte score. Jeg synes også, at Nyager spillede godt, lød det efter kampen fra Ida.

Hjemmeholdet havde solid opbakning fra tilskuerne. (Foto: Lars Preben Jensen)
Hjemmeholdet havde solid opbakning fra tilskuerne. (Foto: Lars Preben Jensen)
 

Der havde været solid opbakning til hjemmeholdet op til målet, men pludselig var tilskuerne væk.

Vores udsendte fangede en af de tilskuere, som forlod banen:

— Jamen vi går, fordi det er spisefrikvarter og vi er sultne, lød den klare melding. Anden halvleg blev mod slutningen rigtig spændende, da Nyager fik lagt et pres på Gungehusskolens forsvar.

Pres til sidst
Hovedpersonerne bag dette pres var lille Mathilde og Merle, som var rykket op i angrebet.

Merle havde muligheden for at udligne med 10 minutter igen, men helt fri foran det tomme mål, kom hun til at skyde ved siden af.

Med få minutter igen havde Nyager bolden over stregen, der blev jublet på banen og tilskuerpladserne. Selv pigerne fra Gungehusskolen troede, der var scoret. Men dommeren havde fløjtet for offside. Så nu var det Gungehus-pigerne, som kunne juble efter en 1-0 sejr.

Hos Gungehusskolen var det især Maya Boelsmand, der holdt Nyager fra at score med sine mange indgreb i forsvaret. Maya spillede hele kampen i sneakers.

— Jeg har ingen fodboldstøvler, for jeg går ikke til fodbold. Jeg spiller musik, hvor jeg spiller guitar, trommer, klaver, saxofon, bas og ukulele.

Det var en velforberedt Maya, vi mødte efter kampen:

— Jeg var inden kampen inde på Ekstra Bladet Skolefodbold for at se, hvem vi eventuelt skulle møde. Det bliver Avedøre Skole, og de har en, der hedder Sofia Weber, som er på topscorerlisten med 16 mål, så det bliver svært, lød det fra Maja.

Efter kampen fangede vi også Mathilde og Merle fra Nyager. Begge går i 6. klasse og har spillet fodbold i Avarta. Pigerne synes, at det var en spændende kamp, og at holdene var lige gode.