TV: Intenst og dramatisk slag om København

Afgørelse fra pletten: En livlig og chancerig kamp måtte afgøres på straffe

Glæden var stor hos Peder Lykke Skolen, da de sikrede sig sejren efter straffesparkskonkurrence. (Foto: Henrik Schou)
Glæden var stor hos Peder Lykke Skolen, da de sikrede sig sejren efter straffesparkskonkurrence. (Foto: Henrik Schou)

Dagens kamp var kredsfinalen i København, som stod mellem Nyager Skole og Peder Lykke Skolen.

Kampen var flyttet til Frederiksberg Stadion, da begge skoler regnede med mange tilskuere. Man regnede med op mod 1500 på lægterne. Det kom til at holde stik.

TV: 'Kaptajnen' gik forrest foran 1500 tilskuere

Se kampfakta her

SE ALLE FOTOS FRA SLAGET OM KØBENHAVN HER

Fokus på tre profiler
Inden kampen fangede vi begge holds trænere.

- Vi stiller op i stærkeste opstilling. Jeg har set Peder Lykke i kredssemifinalen mod Højdevangen. Det er et stærkt hold. Jeg mener det er vores kollektiv mod deres profiler, sagde Adam fra Nyager Skole og fortsatte:

- Vi vil have stor fokus på deres tre profiler. Topscorer Troels Poulsen, Lauge Persson på midten og Enes Tugay i angrebet. Vi har tre spillere, som får hver deres opgave. Vores chancer er 50/50, synes jeg. Det første mål kan komme til at få stor betydning.

- Jeg håber det bliver en fest, og at drengene vil nyde det. Vi har mange 8. klasser med, så måske kommer der en chance til næste år også.

Tilskuerne var i hvert fald på plads for at skabe deres del af festen. (Foto: Henrik Schou)
Tilskuerne var i hvert fald på plads for at skabe deres del af festen. (Foto: Henrik Schou)

TV: Super-sub'en vendte kampen

Har det fint med rollen som underdogs
Vi fik også en snak med træner Søren fra Peder Lykke.

- Drengene er glade. Vi har talt meget om, at vi skal nyde, at vi er kommet så langt.

- Vi stiller med samme trup mod mod Højdevangen. Den kamp har haft en positiv indvirkning på holdet, sagde han og fortsatte:

- Vi så deres semifinalekamp og forventer et svært opgør, hvor der bliver gået til stålet. På Ekstra Bladet Skolefodbold har vi i løbet af ugen set, at vi er undertippede. Vi har det fint med at være underdogs. Det sætter bare drengene mere op.

Massiv interesse rykker slaget om Storkøbenhavn

- Vi har bestilt seks busser, der skal køre vores tilskuere hertil for at støtte os. Så håber vi på en sejr, som vi kan fejre senere til skolens gallafest i aften.

Under opvarmningen var der hos begge hold dyb koncentration. Det var ikke meget, der blev sagt til hinanden. Hver spiller havde nok at tænke over.

Startede som lyn og torden
Endelig kom kampen igang.

Og som så mange gange før, startede Nyager som lyn og torden. Træner Adam havde spået, at det første mål ville få stor betydning for resten af kampen. Og det blev der gået efter. Der blev lagt et massivt tryk fra Nyagers side.

I bagerste kæde herskede Burak Saltimis og anfører Emil Bønding. På midtbanen var Tobias Abrahamsen og Nicolas Oberreuter, mens Frederik Christensen og Victor Ehlers huserede på kanterne. Det store pres kunne drengene fra Peder Lykke ikke modstå.

Der blev kæmpet om bolden og hver en meter på banen. (Foto: Henrik Schou)
Der blev kæmpet om bolden og hver en meter på banen. (Foto: Henrik Schou)

Efter tre minutter kom den første chance. Nicklas Andreasen spillede topscorer Daniel Benjovic fri i dybden, men afslutningen blev reddet af Hani i målet. Det kom der et hjørnespark ud. Her gik Burak Saltimis med op, ligesom han plejer at gøre på dødbolde.

Hjørnesparket fra Nicolas Oberreuter lå perfekt. Burak kom højest, men hans hovedstød blev reddet på stregen. Efter lidt klumpspil endte bolden igen hos Burak, som blandt venner og fjender fik scoret til 1-0. Det skabte jubel hos de mange Nyager-fans.

Hovedstødet blev blokeret. (Foto: Henrik Schou)
Hovedstødet blev blokeret. (Foto: Henrik Schou)

Men i anden omgang fik han banket den ind. (Foto: Henrik Schou)
Men i anden omgang fik han banket den ind. (Foto: Henrik Schou)

Så skulle der jubles med tilskuerne. (Foto: Henrik Schou)
Så skulle der jubles med tilskuerne. (Foto: Henrik Schou)

TV: - Håber de andre vinder turneringen
Nyager forsatte deres dominans og inden for de første 10 minutter havde de fire hjørnespark. På dem alle var det Burak, der kom højest, men fik dog ikke scoret. Her kunne kampen reelt have været afgjort.

Topscoreren tæt markeret
Som tiden gik og Nyager ikke fik scoret, fik Peder Lykke spillet sig mere og mere ind i kampen. Især Lauge Persson på kanten lavede mange detaljer, dog uden at komme frem til de store chancer.

Holdes topscorer Troels Poulsen var fulstændig pakket ind som en julegave af makkerparret i midterforsvaret hos Nyager, Emil og Burak.

Troels Poulsen (hvid) blev markeret tæt kampen igennem. (Foto: Henrik Schou)
Troels Poulsen (hvid) blev markeret tæt kampen igennem. (Foto: Henrik Schou)

- De to var gode til at pakke mig ind. De havde læst på lektien. De kendte i hvert fald mit navn. Selvom der blev gået til den, var de meget fair og indimellem gik vi og hyggesnakkede, fortalte Troels.

Han fik dog en enkelt chance 10 minutter før pausen. Anfører Tugay Turan spillede flot Tunc Tiryakioglu fri på højre kant, hvor han snød sin modstander og sendte bolden ind over. En meter fra mål måtte Troels se sit hovedstød gå forbi den ene opstander.

Hør Troels fortælle om chancen her:


I det sidste minut af halvlegen burde udligningen været kommet. Efter et hjørne endte bolden hos Lauge, som med et fladt skud kunne se bolden på vej i mål. Men så kom, ja hvem ellers, Burak og reddede på stregen.

Drengene kunne efter en underholdende første halvleg ved stillingen 1-0 til Nyager gå til en velfortjent pause.

Galleri: Nyager Skole - Peder Lykke Skolen

Justeringer i pausen
I omklædningerummet hos Nyager blev der talt om modstandernes dødbolde.

- Vi skal have flere med ned i forsvaret, for at markere Troels og de andre. Vi er foran 1-0. Tænk jer om, få tiden til at gå ved indkast, målspark og lignende, lød det fra anfører Emil Bønding.

Hos Peder Lykke var der en tro på, at de kunne vende kampen.

- Vi er ved at komme med i kampen. Nu skal vi bare spille det spil vi kan. Troels, du skal dække nummer fire (Burak, red.) på deres hjørne, sagde Lauge i pausen.

Lauge (hvid) gik selv gerne forrest i nærkampene. (Foto: Henrik Schou)
Lauge (hvid) gik selv gerne forrest i nærkampene. (Foto: Henrik Schou)
 

Forvandlet Peder Lykke-mandskab
Det var et fuldkommen forandret hold, der kom på banen hos Peder Lykke Skolen. Pludselig troede drengene på deres chance.

Den første chance kom efter tre minutter. Efter en fejl af Rasmus Otto endte bolden hos en helt fri Tugay Turan, som hårdt presset af Burak, skød tæt forbi målet. Det var ikke den eneste chance, han på det skammeligste brændte i den halvleg.

Tugay Turan ærgrer sig efter en spildt mulighed. (Foto: Henrik Schou)
Tugay Turan ærgrer sig efter en spildt mulighed. (Foto: Henrik Schou)

Men også Troels ville være med på de brændte chancers hold. Efter otte minutter blev Troels spillet fri af Lauge, men Troels troede ikke på chancen og nåede aldrig frem til afslutningen. Minuttet efter forsøgte han sig med et saksespark, men fik ikke ram på bolden.

På et hjørne efter 12 minutter til Peder Lykke fik Turan chancen, men Holger i målet fik reddet tæt ved den ene stolpe.

Se muligheden og redningen her:


Super indskiftning
Midt i første halvleg var Peder Lykkes Hassan Hussein blevet indskiftet for med sin hurtighed at styrke forsvaret. Han spiller normalt på midten.

Efter et kvarter i anden halvleg sneg Hassan sig med op på hjørnespark. På riposten endte bolden hos en udækket Hassan, som fra venstre side af feltet scorede til 1-1 med et fladt skud i højre side af målet, uden chance for Holger i målet hos Nyager.

Hassan Hussein sender et tegn ud til tilskuerne. (Foto: Henrik Schou)
Hassan Hussein sender et tegn ud til tilskuerne. (Foto: Henrik Schou)

Holdet lader sig hylde. (Foto: Henrik Schou)
Holdet lader sig hylde. (Foto: Henrik Schou)

En fortjent udligning, der skabte stor jubel hos tilskuerne. Resten af halvlegen forsøgte drengene at få en afgørelse, godt hjulpet af taktfaste tilråb fra lægterne:

- Peder Lykke! Peder Lykke!

Med tre minutter igen forsøgte Nyagers Tobias sig med et skud lige på Hani, og på kontraen løb Tunc i fuldfart op langs sidelinjen. Han fik sendt bolden ind over til Troels, men denne gang kom Holger i målet højest.

Minuttet efter blev Burak for en gangs skyld snydt på kanten af Lauge, som fandt en fri Tugay, men heller ikke denne gang var der mål i støvlerne.

Anfører Tugay spillede en god kamp, men bolden ville ikke ind. (Foto: Henrik Schou)
Anfører Tugay spillede en god kamp, men bolden ville ikke ind. (Foto: Henrik Schou)

Kampen måtte derfor ud i forlænget spilletid. På vej ud komme man høre Tugay ærgre sig på det kraftigeste.

- Hvorfor FUCK kan jeg ikke score!

Kramperne satte ind
I omkampen var det tydeligt, at der tidligere var brugt mange kræfter. Trætheden meldte sig og spillerne faldt om som fluer med krampe. Nyagers Burak måtte ned to gange. Efter anden gang signalerede han udskiftning. Humpende på vej ud, kom figtherinstinktet op i ham, og han ombestemte sig.

Begge hold havde muligheden for en afgørelse. Både Troels og Tugay forsatte deres afbrændninger af chancer fra anden hlavleg.

Troels forsøger at slippe forbi sin oppasser. (Foto: Henrik Schou)
Troels forsøger at slippe forbi sin oppasser. (Foto: Henrik Schou)

Hos Peder Lykke måtte Hani ud i en dobbeltredning efter et hjørne. Afgørelsen kom aldrig, og kampen måtte derfor afgøres på straffe.

Langsomme startere
I straffesparkskonkurrencen trak Peder Lykke det længste strå. Målmand Hani reddede to ud af fem spark, godt hjulpet af at gå alt, alt for tidligt hver gang og hoppe ud i feltet for at gøre målet mindre i strid med reglerne. Det var nok til at Peder Lykke kunne lade sig hylde som vindere af kredsfinalen i Storkøbenhavn 2015.

Men det sidste spark fra Nyager havde Hani ikke helt styr på. Det gik nemlig på stolpen, men lettelsen og glæden var ikke desto mindre kæmpestor, da det gik op for Peder Lykke-drengene, at de havde vundet.

Hani kaster sig efter bolden, der går på stolpen. (Foto: Henrik Schou)
Hani kaster sig efter bolden, der går på stolpen. (Foto: Henrik Schou)

Så kunne jublen bryde løs. (Foto: Henrik Schou)
Så kunne jublen bryde løs. (Foto: Henrik Schou)

Efter kampen fangede vi Troels Poulsen.

- Jeg synes det var fortjent at vi vandt, især efter vores anden halvleg. Vi er åbenbart nogle langsomme startere.

- Nu er det anden gang vi er bagud og vinder.

Ude fra var det tydeligt at se, at begge hold manglede den spilstyrende midtbane. Vi må se hvad tranfervinduet bringer, når det åbner til januar.

Held og lykke til Peder Lykke videre i turneringen. Vi ses igen til foråret, når der spilles kredsfinaler i april.

Sådan gik finalerne i Odense

Se jublen bryde løs efter det sidste brændte straffe her:




TV: 'Kaptajnen' gik forrest foran 1500 tilskuere