TV: Kaptajn fuldskæg styrede øens hold i kvartfinalen

Sikker sidste skanse: Anfører Edvard Otto spillede fremragende i målorgie

Edvard Otto dirigerer sine tropper på fornem og rolig vis. Foto: Henrik Schou
Edvard Otto dirigerer sine tropper på fornem og rolig vis. Foto: Henrik Schou

AMAGER (Ekstra Bladet): - Det må I sgu aldrig gøre mod mig igen, drenge. Det var den hårdeste kamp at se på nogensinde, lød det fra hjemmeholdets træner Kenny Thorup efter årets sidste kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Det var efter den vanvittige kredsfinale i Storkøbenhavn mellem Højdevangens Skole og Damhusengens Skole, som skulle blive årets suverænt største goal-show med 10 kasser i 7-3-sejren til hjemmeholdet fra Højdevangen.

Næsten alle de øvrige 15 kredsfinaler rundt i landet er afgjort på smalle sejre efter tætte kampe. I dag blafrede nettene i de to mål om kap med den kolde vind i Sundby Idrætspark. Trods den overlegne sejr set ud fra cifrene, fik vi faktisk en helt lige og tæt ordinær kamp, som sluttede 3-3. Men i den forlængede spilletid viste Amager-drengene klassen ved at score fire gange mere og booke billetterne til kvartfinalerne i verdens største skoleturnering til april.

Edvard lader kun få bolde passere, han placerer sig flot det rigtige sted. Foto: Henrik Schou
Edvard lader kun få bolde passere, han placerer sig flot det rigtige sted. Foto: Henrik Schou

Galleri: Højdevangens Skole - Damhusengens Skole

Fødselsdag juleaften
Højdevangen har bagude en af deres absolut bedste mænd i anfører Edvard Otto. Mand er den korrekte betegnelse, selv om han blot er 14 år gammel, juleaften fylder han dog 15 år. For han er kæmpestor og har større fuldskæg, end de fleste voksne kan gro..

Han spiller også som en mand med flot fysik og fornemt overblik fra pladsen midt i forsvaret.

- Jeg er anfører, fordi jeg er god til at dirigere de andre. Mit blik for spillet er godt, og jeg kan forudse, hvad der kommer til at ske, lyder det fra den lidt generte kaptajn.

Ved sin side har han den endnu højere August Butzbach, de to ligger hele tiden og bytter plads i et godt organiseret parløb.

- Hvis jeg går lidt frem og taber en duel i luften, så tager han over med det samme. Så vi er sjældent på linje, vi skifter for at bygge den bedste mur, forklarer Edvard.

De to er et skræmmende makkerpar. Det kniber mere ude på de to kanter, her er ikke den samme klasse, og selve kæden har for store sprækker. Det sås tydeligt i dag, hvor tre mål gik ind, og flere kunne være røget samme vej i den hæsblæsende fight. Her skal kniven sættes ind, hvis man vil score mod Højdevangen.

Også i hovedspillet er anføreren stærk. Foto: Henrik Schou
Også i hovedspillet er anføreren stærk. Foto: Henrik Schou

TV: Goal-show og rutsjebanetur

Huller i forsvaret
- Det er da aldrig godt at lukke tre mål ind, når man er forsvarer. Jeg er ikke helt tilfreds, siger kaptajnen og fortsætter hurtigt:

- Det er jo mit job at holde nullet!

Han peger selv på, at deres sideforskydning for ofte ikke fungerede, og det gav pladsen til gæsternes hurtige angribere. De var ikke kompakte nok, det kunne have kostet guldmedaljerne. Tæt på var det, Højdevangen var bagud både 1-2 og 2-3. Og ved stillingen 3-3 to minutter før tid kunne gæsterne have lukket til 4-3.

- Så bliver jeg selvfølgelig rasende, når de får lov at score alligevel. Det kan man vist også både høre og se på mig derinde, lyder det kontant fra den venlige og smilende knægt, som spiller i den lokale klub B1908 sammen fem af de andre fra skoleholdet.

Han er en fornøjelse at følge på banen. Hele tiden engageret, talende, dirigerende og frem for alt positiv lige meget hvad. 'Fair Play' står der på anførerbindet, det viste han masser af eksempler på i kredsfinalen trods det tætte opgør og kvartfinalen på spil.

Bagude ses gæsternes farlige angriber ligge i græsset, mens Edvard står klar til den næste. Foto: Henrik Schou
Bagude ses gæsternes farlige angriber ligge i græsset, mens Edvard står klar til den næste. Foto: Henrik Schou

TV: Højdevangens Skole er i kvartfinalen

Babysitter
Damhusengens lange angriber Ardit Nesimi scorede til både 1-1 og 1-2 kort efter. Det første mål på et kæmpe koks fra keeperen, der tabte en stille bold i ind i buret. Ardit viste sig så farlig, at Edvard blev sat til at babysitte ham.

- Da jeg går op og lægger mig på ham, så kommer han ikke til mere. Det var en rigtig god ide at tage ham ud af spillet.

Ardit Nesimi jubler efter sin anden scoring på kort tid til stillingen 1-2. Foto: Henrik Schou
Ardit Nesimi jubler efter sin anden scoring på kort tid til stillingen 1-2. Foto: Henrik Schou

(SE DE 51 FEDE FOTOS FRA KAMPEN HER)

Den manøvre er med sikkerhed en, de kan bruge igen i forårets slutspil, hvor de kommende modstandere kan få pakket deres farligste mand ind som en julegave i kaptajnen med fuldskægget. 

- Det var da vildt frustrerende at komme bagud, for vi havde jo alt spillet. Men vi kæmpede videre, forklarer Edvard om stillingen 2-3, som lige nåede at blive til 3-3 og forlænget spilletid. Flere af spillerne hang ellers med hovederne og havde svært ved at klare deres første modgang denne sæson.

Træneren påtalte også dette efter kampen:

- I hænger med hovederne, begge gange de kommer foran. Men I kommer tilbage, det var så flot. Det var vores første gang op ad bakke, men I blev ved. Jeg er stolt af jer!

Frisparksmuren sættes også på plads af kaptajnen. Foto: Henrik Schou
Frisparksmuren sættes også på plads af kaptajnen. Foto: Henrik Schou

Festfyrværkeri: Se de ti mål her

 

Offside og sukkerbolde
Spændingen var dog til at overse efter den ordinære kamp.

- I den forlængede spilletid viser vi også forskellen på de to hold og kører dem fuldstændigt over, lyder det kækt fra forsvarsklippen.

Den meget fortjente sejr fik deres totale målscore op på 41-9 efter syv kampe. De scorer altid mindst fem gange.

- Til foråret skal vi have styr på kæden i forsvaret og så bare spille sikkert for at holde nullet. Så skal vi nok få scoret, det gør vi altid, for vores angribere er så farlige.

Jacub Humaidi fuldender sit flotte hattrick med denne frækkert over keeperen til 6-3. Klasse! Foto: Henrik Schou
Jacub Humaidi fuldender sit flotte hattrick med denne frækkert over keeperen til 6-3. Klasse! Foto: Henrik Schou

De har også hele turneringens topscorer, Mahdi Alawie, på holdkortet. Han er oppe på 19 træffere. Kredsfinalen var dog ikke hans bedste kamp, her fik han slet ikke scoret på trods af de syv mål til hans hold. Det skyldtes blandt andet, at han et utal af gange på egen hånd løb direkte ind i offsiden. Igen og igen, uden forsvaret behøvede at trække linjen. Det så meget lidt effektivt ud. Heldigvis blev han rykket tilbage lige bag angriberen, det gav pote. For nu kunne han strø de sukkerbolde i dybden, som førte til sejren. Super skarp assist-mager.

Jubel efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
Jubel efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou

TV: Fra topscorer til assistmager

Måske ny finale
Holdet fra Amager vandt således den største kreds i landet og er fortjent videre blandt de otte bedste hold tilbage i Ekstra Bladet Skolefodbold 18/19. Den 57.udgave af turneringen siden 1961. De skal vinde to kampe for at komme i den finale, som skolen tabte med 1-2 tilbage i 1968. Dengang var der ikke ret mange hold med, og de var alle fra København. I år har 1325 deltaget - blot 16 er tilbage.

- Vi har virkelig været spændte på det her, for det er jo helt vildt at spille en kredsfinale. Det oplever man måske kun en gang i livet, fortæller Edvard og uddyber:

- Jeg har heller aldrig spillet foran så mange tilskuere før. Det var en kæmpe oplevelse at være med til.

I den første uge af april møder Højdevangens Skole en af de øvrige vindere fra øst og dyster om en billet til semifinalen ugen efter. Finalen spilles torsdag 25.april et endnu ukendt sted.

Sådan siger Edvard om sejren:

Sådan gik finalerne i Vejle

De to hold viste masser af lækre detaljer. Foto: Henrik Schou
De to hold viste masser af lækre detaljer. Foto: Henrik Schou

Galleri: Højdevangens Skole - Damhusengens Skole