TV: Kassefest i skolegården

Klare klask: Maglegårdsskolen skulle kun bruge 16 minutter på at sikre sejren

Drengene fra Maglegårdsskolen hamrede mål ind på stribe i kredsfinalen. Her er det Ludwig Lærke, der netop har nettet. Foto: Henrik Schou
Drengene fra Maglegårdsskolen hamrede mål ind på stribe i kredsfinalen. Her er det Ludwig Lærke, der netop har nettet. Foto: Henrik Schou

Kredsfinalen hos drengene i København imellem Skovgårdsskolen og Maglegårdsskolen blev spillet i en flot kulisse med masser af tilskuere. Begge skoler havde i den grad gjort noget ud af arrangementet. Indløb, tale fra borgmesteren, stadionspeaker, musik i pausen, kampprogram og mange andre tiltag var taget i brug for at give drengene den bedst mulige oplevelse til dette lokalopgør.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Hæl og tå i røvfuld

Værst tænkelige start
De første fem minutter af kampen var ret lige med et par løse tilbud i begge ender. Efter fem minutters spil modtog udeholdets stærke angriber Simon Bornkessel bolden i dybden.

Her kom hjemmeholdets målmand Hannibal Lembcke noget klodset ud og begik et korrekt dømt straffespark. Selvsamme Simon Bornkessel skulle eksekvere fra de 11 meter. Topscoreren svigtede ikke og kunne sikkert sparke bolden ind til højre for hjemmeholdets keeper, der ellers hoppede til den rigtige side.

Hannibal Lembcke gik til den rigtige side, men bolden sad for yderligt. Foto: Henrik Schou
Hannibal Lembcke gik til den rigtige side, men bolden sad for yderligt. Foto: Henrik Schou

Straks efter 1-0-scoringen satte udeholdet sig massivt på kampen. Klokken havde lige rundet de ti minutter, da gæsternes bedste spiller på dagen, Ludwig Lærke, modtog bolden på kanten af feltet.

Her tog han chancen, og fra ca. 15 meters afstand bankede han bolden over mod det lange hjørne. Igen kastede Hannibal Lembcke sig til den rigtige side. Denne gang fik han hånden på, og på en god dag havde værternes agtermand forhindret denne scoring.

Ludwig Lærke jubler over scoringen til 2-0. Foto: Henrik Schou
Ludwig Lærke jubler over scoringen til 2-0. Foto: Henrik Schou

Se også: Galleri: Skovgårdsskolen - Maglegårdsskolen

Selvtilliden i top
Målet sprøjtede selvtillidsvæske direkte ind i udeholdets kroppe. En selvtillid, de brugte meget fornuftigt blot to minutter senere, da hjemmeholdet begik et dumt frispark på kantet af feltet. Den stærke tekniker Ludwig Lærke fik lov til at sparke.

Han sparkede bolden flot over muren og igen sad bolden i Hannibal Lembckes højre side. Han måtte igen hente bolden ud af netmaskerne. Trods en parade fra højrehånden kunne han ikke forhindre bolden i at ryge i kassen til 3-0 til udeholdet.

- Det var meningen, at jeg ville sparke i målmandens side, men så så jeg, at han stod langt ovre til venstre, og så sparkede jeg den over muren i stedet, sagde målscoreren efter kampen om 3-0-målet.

Se også: TV: Elsker at levere assists

Fjerde mål på 11 minutter
Efter et kvarters faldt den endelige afgørelse, da en af udeholdets bedste spillere på dagen, Anton Hasbo, med en flot stikning sendte Simon Bornkessel ned mod hjemmeholdets forsvar. Topscoreren svigtede ikke på det store tilbud og med et genialt træk ind i banen, satte han sikkert bolden i mål til 4-0.

Simon Bornkessel tiljubles efter det fjerde mål i kampen. Foto: Henrik Schou
Simon Bornkessel tiljubles efter det fjerde mål i kampen. Foto: Henrik Schou

En fuldt fortjent føring til gæsterne, der på dette tidspunkt var altdominerende.

Herefter var det som om, at alvoren var gået op for hjemmeholdet, der efterfølgende fik flyttet spillet længere frem. Værterne overtog faktisk noget af spillet og havde et par fine tilbud. Det kulminerede efter 27 minutter, da de fik tilkendt straffespark.

Et straffespark, som anfører Bastian Toelhøj blev sat til at sparke. Faktisk et ganske udmærket forsøg, men en strålende redning fra udeholdets Magnus Graversen forhindrede en reducering. Dermed kunne Maglegårdsskolen gå i omklædningsrummet med en stensikker 4-0-føring.

I pausen var temaet i begge lejre, at de ville ændre på tingene. Hjemmeholdet ville selvfølgelig forsøge at komme tilbage i kampen. Hos udeholdet var der fokus på, at sejren skulle køres hjem, så de roligt kunne spare et par af profilerne, der skulle spille kamp senere på dagen for deres klubhold HIK.

Bastian Toelhøj var stærk for hjemmeholdet. Foto: Henrik Schou
Bastian Toelhøj var stærk for hjemmeholdet. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Anfører: De havde et bedre hold

Kampens detalje åbnede halvlegen
Efter bare tre minutters spil af anden halvleg indtraf kredsfinalens bedste detalje.

Om episoden sagde hovedpersonen Ludwig Lærke efter kampen:

- Jeg får bolden fra Simon Bornkessel på kanten af feltet. Så tænker jeg, at jeg ville lave noget lækkert, for jeg havde masser af selvtillid ovenpå mine to kasser i første halvleg.

- Jeg lægger bolden videre med hælen til Anton Hasbo, der sparker bolden i mål. En virkelig god detalje, der fik publikum op af de kolde sæder på Gentofte Stadion. Nede 0-5 viste hjemmeholdet stor moral og lavede via Aksel Stenbæk to reduceringer efter 36 og 38 minutters spil.

Ludwig Lærke strålede i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Ludwig Lærke strålede i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Se også: Maglegårdsskolen klar til kvartfinalen

Anføreren ind i midterforsvaret
- Der skulle stabiliseres. Sådan lød ordene fra anfører Victor Jensen efter, at han blev rykket ind i midterforsvaret.

- Vi blev lidt nervøse, da de fik de to hurtige mål til 5-2, så jeg blev rykket ind ved siden af Gustav Wraa-Jensen, så der igen kunne komme styr på sagerne.

- Det var ellers meningen, at jeg skulle spares lidt, da vi i aften har pokalkamp mod FCK, lød det fra kaptajn Jensen efter kampen.

Efter rokeringen fik udeholdet igen styr på begivenhederne og kunne forholdsvis sikkert køre sejren hjem med en 6-2-scoring ti minutter før tid. De sidste ti minutter satsede hjemmeholdet hele butikken, men der kom ikke mere af ud det. Dermed kunne Maglegårdsskolen kåres som sikre vindere af Københavnerkredsen.

Victor Jensen har et fremragende spark. Foto: Henrik Schou
Victor Jensen har et fremragende spark. Foto: Henrik Schou

Se alle de FEDE fotos fra kampen her.

Giftige på dødbolde
Efter kampen fortalte anfører Victor Jensen lidt om kampen:

- Vi afgør jo kampen ret hurtigt, og jeg synes, at det var en fuldt fortjent sejr. Jeg tror, at vi kan gå hele vejen til finalen, og hvis vi koncentrerer os, så kan vi vinde hele turneringen.

En af Maglegårdsskolens styrker er dødbolde. De er virkelig farlige på dem, og specielt Victor Jensens venstrefod er central, når det kommer til standardsituationerne.

- Når min træning er slut, så selvtræner jeg mine indlæg og dødbolde, så jeg kan blive endnu bedre på det punkt, lød det fra anføreren.

På spørgsmålet om, hvorfor han spillede venstreback i dagens kredsfinale, lød det slutteligt:

- Vi har Cornelius Allen skadet, så jeg blev flyttet derned til denne kamp. Jeg plejer ellers at spille længere fremme på banen.

Hør fra Victor her:

KAMPFAKTA:

Resultat:

Skovgårdsskolen - Maglegårdsskolen, 2-6

Målscorere:

0-1: Simon Bornkessel (5.)
0-2: Ludwig Lærke (10.)
0-3: Ludwig Lærke (13.)
0-4: Simon Bornkessel (16.) 
0-5: Anton Hasbo (34.)
1-5: Aksel Stenbæk (36.)
2-5: Aksel Stenbæk (38.)
2-6: Samir Porte (52.)

Se også: Her er datoerne for forårets slutspil

Foråret venter
Vi fangede også fidusbamsemodtager Ludwig Lærke efter kampen.

- Det var fedt at få fidusbamsen og score to mål i dagens kamp. Jeg synes, at vi vinder helt fortjent, sagde HIK-spilleren, der i øvrigt er den eneste, der går i 8. klasse på vinderholdet.

- Det er fedt at spille foran så mange mennesker. Det giver lige det sidste, når man er træt, sagde den glade vinder efter kampen.

Ludwig mener, at Ekstra Bladet Skolefodbold giver et godt sammenhold på skolen.

- Der bliver virkelig talt meget om skolefodbold på vores skole. Vi er det hold, der er nået længst i Maglegårdsskolens historie, lød det stolt fra den store profil.

Hør fra Ludwig her:

Maglegårdsskolen har et sublimt sammenhold. Alle spillerne kender hinanden særdeles godt - både på og udenfor banen. Udover sammenholdet, så er deres trio oppe i front med Simon Bornkessel, Anton Hasbo og Ludwig Lærke giftige for alle forsvar i landet.

Med to sikre forsvarsspillere i Gustav Wraa-Jensen og Victor Jensen, så er Gentofte-holdet heller ikke så nemme at score på, når man samtidig har en lille sprællemand i Magnus Graversen på mål.

Det der kan være holdets udfordring hen imod kvartfinalen til foråret er, hvordan de håndterer at komme bagud. Holdet har endnu ikke været bagud i turneringen, så det skal blive spændende at se, hvordan de stærke Maglegård-drenge tackler modgang. Kvartfinalen venter i anden uge af april.

Maglegårdsskolens vej til kvartfinalen

13. september: Maglegårdsskolen - Tjørnegårdsskolen, 4-1

26. september: Ordrup Skole - Maglegårdsskolen, 1-13

6. oktober: Maglegårdsskolen - Rygaards Skole, 4-1

23. oktober: Maglegårdsskolen - Vibenshus Skole, 11-1

31. oktober: Maglegårdsskolen - Nørre Fælled Skole, 1-0

13. november: Langhøjskolen - Maglegårdsskolen, 1-4

28. november: Skovgårdsskolen - Maglegårdsskolen, 2-6

Holdets samlede målscore: 43-7

Se også: Sådan gik finalerne i Odense

1 af 3 Ludwig Lærke diskede op med mange lækkerier i opgøret. Foto: Henrik Schou
2 af 3 Fuld fokus fra Anton Hasbo (tv.) og Bastian Toelhøj. Foto: Henrik Schou
3 af 3 Drengene fra Maglegårdsskolen hamrede mål ind på stribe i kredsfinalen. Her er det Ludwig Lærke, der netop har nettet. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen