TV: Kendte ikke til reglerne

Første fodboldkamp: Mange af pigerne havde ikke spillet før

Der blev spillet lidt klumpet et par gange under opgøret med Salix Skole og Vadgård Skole. Foto: Henrik Schou
Der blev spillet lidt klumpet et par gange under opgøret med Salix Skole og Vadgård Skole. Foto: Henrik Schou

Det var en solrig fornøjelse, da pigerne fra Salix Skole og Vadgård Skole skulle møde hinanden i en kamp i første runde. Begge skoler var mødt talstærkt op. Hele hjemmeholdets piger var trukket i de orange veste, mens drengekampen blev afgjort.

Se kampfakta her. Eller læs om kampen her.

Esma fik fidusbamsen for sit høje humør. Foto: Henrik Schou
Esma fik fidusbamsen for sit høje humør. Foto: Henrik Schou

TV: Kampgejsten gav pote

Ingen fodbold på klubplan
Da det var pigernes tur til at overtage kunststofbanen, stillede værterne op i den aftalte startopstilling. Begge hold havde glemt, at der skulle ønskes god kamp til modstanderne. Men begge trupper fik stillet op for at hilse pænt på dommer, trænere og hinanden.

Det lod til, at mange af pigerne ikke havde gået til fodbold før. Udeholdet var iklædt fodboldstøvler og benskinner, mens hjemmeholdet var troppet op iført kondisko, lange bukser og bluser trods den brand varme sol.

Offside, målspark og straffespark var lidt svagt genkendeligt for hjemmeholdet. Få af pigerne på holdet kendte til fodboldreglerne. Det var også dem, der var rigtig gode til at styre showet for medspillerne med fightervilje og positive råb.

Selvom hjemmeholdet tabte 9-0 havde de et dejligt humør under og efter kampen. Foto: Henrik Schou
Selvom hjemmeholdet tabte 9-0 havde de et dejligt humør under og efter kampen. Foto: Henrik Schou

TV: Satte sig på Tronen

Målmænd på stribe
Der blev skiftet en, to, tre, fire og hele fem eller seks målmænd ind under hele kampen. Det var markspillerne, der på skiftevis stillede sig i målet.

Et par minutter inde i spillet blev der dømt et indkast til værterne. Indkastet skulle tages på egen banehalvdel tæt på målet. Denne målmand var løbet ud for at hente bolden, og ventede derefter på, at en af medspillerne ville komme og tage over. Hun skulle selv tilbage for at vogte målet.

- Jeg skal stå på mål! Jeg kan ikke tage indkastet, lød det fra målmanden.

Og frem og tilbage fik de sat hinanden på plads.

Der blev dømt et frispark til Salix Skole. Foto: Henrik Schou
Der blev dømt et frispark til Salix Skole. Foto: Henrik Schou

TV: Udlignede i de døende sekunder

Kampgejst trods nederlag
Værternes trænere holdte humøret højt oppe trods modstandernes føring. I pausen nævnte han en del ting, der kunne forbedres i anden halvleg.

- Vi skal huske at holde på én mand hver. Og vi skal blive med personen. Lad vær med at stå i en klump og følg efter jeres mand. I kan godt. Tro på det, lød det fra de to trænere.

Hjemmeholdet havde flere spillere på banen, som havde energi til at holde gejsten oppe for de andre. En af dem var Esma Yüksel, som derfor også modtog fidusbamsen.

Hør Esma fortælle om kampen her.

Taktikken skælvede

Tæt spil
Under kampen blev der spillet klumpet hist og her. Men begge hold fightede, selvom gæsterne fik scoret hele otte mål. Det sidste niende mål var et selvmål. Værterne havde en snært at usikkerhed og uvished, da mange af dem ikke kendte til offside, frispark og reglerne for målspark. Den meget tålmodige dommer var dog på sagen, når pigerne virkede forvirrede inde på banen.

Et par minutter inde i første halvleg blev der dømt straffespark til gæsterne. Her viste der sig endnu en usikkerhed, hvor nogle af hjemmeholdets piger troede, at de måtte stille op til en mur i straffesparksfeltet.

Hjemmeholdets piger gav ikke op, og de blev ved med at kæmpe frem til slutfløjet. Der blev kastet opmuntringer på hinanden, og nogle af dem fik løbet et par ture for at tackle nogle af udeholdets piger, der lavede et-to træk til hinanden.

Hele kampen foregik for det meste på hjemmeholdets banehalvdel. Udeholdets styrke var sammenspil, holdets fidusbamse-vinder 'Caro' og at få spillet den ind over målet, som de kunne score på otte gange. Der blev lavet på udeholdets mål, og de vandt derfor 9-0.