TV: Kia i sjette gear

Stærk kaptajn: Kia Svendsen havde virkelig fundet det rette spillehumør frem

Kia Svendsen var her, der og alle vegne i opgøret. Foto: Adam Kristoffersen
Kia Svendsen var her, der og alle vegne i opgøret. Foto: Adam Kristoffersen

Hun begyndte kampen som central midtbane, blev rykket op i angrebet, men sluttede kampen i forsvaret. Man kan roligt sige, at Kia Svendsen blev brugt på forskellige positioner i kampen imellem Nyager Skole og Rødøvre Skole.

Uret havde ikke engang rundt det første halve minut, da hjemmeholdets hurtige angriber Mathilde Borring blev sendt af sted i dybden af kaptajn Kia. Alene igennem fra venstrekanten svigtede Mathilde Borring ikke. Til stor jubel for hjemmeholdets tilskuere kunne hun lade sig hylde over et af turneringens hurtigste mål.

Efter godt 11 minutters blev var det gæsterne fra Rødovre Skole, der i den grad bankede på. En god afslutning på overlæggeren blev det til. I denne fase af kampen var det udeholdet, der styrede begivenhederne.

Se kampfakta her.

Se også: Oscar overalt på banen

Tidlig afgørelse
Med fem minutter til pausen slap Mathilde Borring igen alene igennem. Denne gang var det efter flot forarbejde af midtbaneslideren Dea Olsson. Dermed førte værterne med 2-0. Rødovre Skoles midtbane anført af Sofie Nielsen kæmpede godt, og havde det ikke været for Kia Svendsen, Mathide Sommer og Clara Lohman, så ville gæsterne også været kommet på tavlen i første halvleg.

Med tre minutter til pause faldt den reelle afgørelse, da Merle Andersen blev tacklet i feltet. Selvfølgelig skulle anfører og profil Kia Svendsen sparke det. Med vanlig ro og kølighed kunne hun sikkert lukke kampen til 3-0 kort før pausen.

Kia sparkede sikkert bolden ind på straffe. Foto: Adam Kristoffersen
Kia sparkede sikkert bolden ind på straffe. Foto: Adam Kristoffersen

I anden halvleg lavede begge hold lidt justeringer, og Rødovre Skole kom klart bedre med. Stor ros til Fie Linkhusen og Freja Keller i forsvaret for at lukke bedre af efter pausen. Et stort klap på skulderen til målmand, Alberte Jørgensen, der i anden halvleg reddede et straffespark fra hjemmeholdet. Nyager Skole cruisede sig ind i næste runde med en sikker 3-0-sejr.

Se også: TV: Super Sarah sikrede sejr

Stærk stamme
Vi fangede anfører Kia Svendsen efter kampen.

- Vi kommer langt, hvis vi spiller som i dag, lød det.

- Det var fedt at spille foran så mange tilskuere, fortsatte hun.

- Jeg fik bolden op ad linjen, så var det bare at banke til den, fortalte Mathilde Borring om 'lyn-kassen' efter blot 24 sekunder.

Hør fra Kia og Mathilde her:

Samlet set en fortjent Nyager-sejr, nok lige et mål for meget i forhold til spil og chancer. Det bliver spændende at se, hvor langt Nyager-pigerne kan drive det. De har i hvert fald en solid stamme - bygget godt om Kia Svendsen, Mathilde Borring, Mathilde Sommer, Merle Andersen, Clara Lohman og Dea Olsson. Holder de seks profiler samme niveau som i dette opgør, så skal modstanderne stå tidligt op for at kunne følge med.

1 af 3 Der blev gået til stålet i kampen. Foto: Adam Kristoffersen
2 af 3 De to hold klar til kamp foran en stor mængde tilskuere. Foto: Adam Kristoffersen
3 af 3 Kia Svendsen var her, der og alle vegne i opgøret. Foto: Adam Kristoffersen