TV: Klar til drabeligt lokalopgør

Snæver sejr: Brønshøj blev besejret, så nu kan Højdevangens Skole med rette fokusere på lokalopgøret mod Peder Lykke Skolen, som de har haft svært ved ikke at tænke på

Hung Tran er dygtig på bolden. Nu kan han og holdkammeraterne se frem til et drabeligt lokalopgør mod naboerne fra Peder Lykke Skolen. (Foto: Lars Preben Jensen)
Hung Tran er dygtig på bolden. Nu kan han og holdkammeraterne se frem til et drabeligt lokalopgør mod naboerne fra Peder Lykke Skolen. (Foto: Lars Preben Jensen)

Der var høj koncentration på hos spillerne, da Ekstra Bladet Skolefodbold ankom til Sundby Idrætspark for at dække kampen mellem drengene fra Højdevangens Skole og Brønshøj Skole. Derfor blev der ikke lavet interviews med spillerne før kampen. Men begge skolers hjælpetrænere ville gerne bidrage med info.

Ny keeper hos Højdevangen
— Vi har en ny målmand med i dag. Vores normale målmand er ude at rejse, så Vitus Sindal fra 7. klasse får debut. Han er en god målmand, så det er vi trygge ved, lød det fra træner Søren fra Højdevangens Skole.

— Vitus er, på grund af sin alder, ikke så stor, men til gengæld er han rigtig god med fødderne. Han var ikke med til prøvetræningerne og kom først på tale i mandags. Jeg tror han har en del sommerfugle i maven

— På vores vej til femte runde har vi haft mange nemme kampe, men det har gjort, at holdet er blevet mere sammenspillet. Og vi har fået højnet vores niveau. Ekstra Bladet Skolefodbold fylder meget i drengenes hverdag.

Se også: TV: Årets comeback udeblev
Se også: Fortryllende anden halvleg

På trods af fravær og skader var de to mandskaber klar til kamp. (Foto: Henrik Schou)
På trods af fravær og skader var de to mandskaber klar til kamp. (Foto: Henrik Schou)

Mandefald i Brønshøj
Træner Mark fra Brønshøj Skole måtte også undvære spillere. Hele tre af slagsen faktisk, så det var et amputeret mandskab, der mødte til kamp.

— Vi har tre syge til dagens kamp, derfor stiller vi kun op med 12 spillere.

— Vi har på vores vej haft mange tætte kampe, som først er blevet afgjort i anden halvleg til vores fordel. Det har styrket selvtilliden og sammenholdet hos drengene.

— Ekstra Bladet Skolefodbold fylder også meget - ikke kun hos drengene - men på hele skolen. Desværre er vi på udebane, langt væk fra Brønshøj, så der kommer nok ikke så mange af vores fans, fortalte Mark.

Og så var vi klar til kickoff.

Se også: TV: Smølfekongen Sofian
Se også: TV: 'NH' nailede den

Verdensklasse 'NH' og verdensklasse hug
Det var Højdevangens drenge, der kom bedst fra start. Der var mange bolde der gik igennem Hung Tran i angrebet, og det var da også Hung, der fik de første chancer. Den ene skabte Hung selv med en af sine velkendte dribleture, hvor han snød to mand på midten og forsatte direkte ind i feltet. Og havde det ikke været for en fantastisk glidende takling af David med tilnavnet 'NH' var Højdevangen kommet foran efter bare fem minutter.

I pausen fik 'NH' stor ros af sin træner Per.

— Det er verdensklasse dernede, 'NH'.

Selv om Højdevangen havde meget spil og mange chancer, var det alligevel som om Brønshøj-forsvaret med Mathias, Mikkel, 'NH' og målmand Bari, havde meget godt styr på det.

'NH' og Lirim ragede godt op i landskabet for Brønshøj. (Foto: Lars Preben Jensen)
'NH' og Lirim ragede godt op i landskabet for Brønshøj. (Foto: Lars Preben Jensen)

Det var da også en dødbold er satte gang i målscoringen. Et frispark lige uden for feltet i Højdevangens højre side, skulle Hung tage.

Hung har før scoret direkte på frispark, men valgte denne gang at sende den til Nicklas Bondo, som bragte Højdevangen foran med 1-0. Det vakte stor jubel  hos de mange fremmødte tilskuere fra Højdevangens Skole.

Se også: Ungt hold sprudlede
Se også: TV: Massiv målfest

Har drømt om at spille skolefodbold
I den modsatte ende var Brønshøj farlige på kontra ved Lirim og Achmed, men også her var det forsvaret, der kom ud som vinder i de fleste dueller.

Se også Bondo forsøge sig med et direkte frispark:


Hvad Costa Hansen og Kasper Søderstrøm ikke tog sig af, blev sikkert afværget af debutanten Vitus Sindal i målet. Det var ikke til at se, at Vitus ikke er førstevalg på målmandsposten. Vitus spillede med stort overblik og autoritet.

— Da Kenny ringede i mandags og spurgte om jeg kunne spille blev jeg glad og sagde ja med det samme, fortalte han.

— Jeg har drømt om at komme på skolens fodboldhold. Nu må vi se, om der bliver plads til mig i næste kamp, når Dennis kommer hjem fra ferie.

Vitus kan bryste sig med, at han fik fairplay-håndklædet for sin indsats.

Der skulle kæmpes
I pausen hos Brønshøj kom træner Per med kommentarer til sine spillere:

— Vi er bagud 1-0, men jeg fornemmer, at vi kommer mere og mere med i kampen. Prøv at holde mere fast i bolden og spil den rundt. I skal sidde tæt på Hung, også når vi har bolden, så vi ikke bliver overraskede i omstillinger.

— Jeg tror vi vinder, for vi er ved at komme mere med i kampen.

I Højdevangens lejr blev der opfordret til at kæmpe lidt mere.

— I er nu kun ½ time fra en semifinale. Der skal kæmpes lidt mere og der skal ikke satses. Husk, det er os der er foran, lød det fra træner Kenny.

Bari med en af sine mange redninger i kampen. (Foto: Lars Preben Jensen)
Bari med en af sine mange redninger i kampen. (Foto: Lars Preben Jensen)

Det med at der skulle kæmpes lidt mere, tog begge mandskaber til sig. Og til tider blev der gået lidt for meget til den. Det medførte at Brønshøj blev ramt af hele tre gule kort.

Brønshøj måtte spille det meste af anden halvleg med mindst én spiller i undertal. Det gav mere plads til de hurtige angribere hos hjemmeholdet. Med 10 minutter i var bolden pludselig for fødderne af Hung, som fra kanten af feltet hamrede den i målhjørnet, uden chance for Bari i målet.

Højdevangen var tættere på 3-0 end Brønshøj var på 2-1, men Bari i målet hos Brønshøj ville ikke give sig før sidste fløjt.


Så efter en nået uskøn slutning på kampen, kunne Højdevangen trække sig som vinder med resultatet 2-0.

Stort drama i vente
I kredssemifinalen skal Højdevangen møde Peder Lykke Skolen. Her er lagt op til et kæmpe drama.

De to skoler ligger cirka 1 km fra hinanden og deler også hjemmebane.

— Vi har haft meget svært ved at få fokus væk fra dette eventuelle lokalopgør og over på dagens kamp, fortæller træner Kenny fra Højdevangens Skole.

— Nogle af drengene spiller til dagligt i klub sammen og jeg har også set, at mange af Peder Lykke-spillerne var her i dag.

— Vi skal have et samarbejde i gang med Peder Lykke angående kampen. Vi kan forvente høj tænding og mange tilskuere, slutter han.

Se også: TV: Klasse-keeper stoppede Okore og co.

Højdevangen-målscorer Hung Tran var også ude og se Peder Lykke spille tidligere på ugen. Her udtalte han:

— Tro mig, vi smadrer dem (Peder Lykke, red.), hvis vi går videre på fredag.

Så nu er der lagt op til et vaskeægte drama i kredssemifinalen.

Hung Tran da han var ude og spejde den kommende modstander. (Foto: Lars Preben Jensen)
Hung Tran da han var ude og spejde den kommende modstander. (Foto: Lars Preben Jensen)
 skf