TV: Lige ved og næsten

Hæsblæsende: Værterne vendte skuden, men sank alligevel

Værterne i fuld fremdrift i mandagens opgør, som de dog endte med at tabe. Foto: Adam Kristoffersen
Værterne i fuld fremdrift i mandagens opgør, som de dog endte med at tabe. Foto: Adam Kristoffersen

Der var smæk for skillingen, da pigerne fra Holmegårdsskolen og Nyager Skole tørnede sammen i fjerde runde i Ekstra Bladet Skolefodbold. Og pigerne fra Nyager Skole fik kun med nød og næppe spillet sig videre til fjerde runde.

Se kampfakta her.

Det lignede længe en sikker sejr til gæsterne fra Rødovre, da Mathilde Sommer midt i anden halvleg bragte Nyager Skole foran med 2-0. Holmegårdsskolens piger ville det dog anderledes og indledte et flot comeback med to hurtige kasser fra den helt store profil, Maja Jørgensen.

Inden alt dette var første halvleg løbet af stablen - en halvleg, hvor hjemmeholdet havde det meste spil, men man følte alligevel, at Nyagerskolen var farlige på kontra.

God mulighed til Holmegårdsskolen, der dog trak det korteste strå mod Nyager Skole. Foto: Adam Kristoffersen
God mulighed til Holmegårdsskolen, der dog trak det korteste strå mod Nyager Skole. Foto: Adam Kristoffersen

Mål åbnede kampen
Vi skulle helt hen til det 22. minut, før der for alvor kom gang i kampen, da et flot gennemspillet angreb endte for fødderne af Josefine Andersen, der sikkert bragte gæsterne foran med 1-0. En stilling, der holdt frem til pausen.

I pausen foretog gæsternes træner et par ændringer. Han havde fokus på, at der skulle lukkes ned for hjemmeholdets farlige piger oppe foran. I hjemmeholdets lejr var fokus, at der skulle spilles hurtigere - og at de skulle bruge hovedet noget mere.

Pausesnak i værternes lejr. Foto: Adam Kristoffersen
Pausesnak i værternes lejr. Foto: Adam Kristoffersen

Kaptajnens fald

Lignede en afgørelse
I starten af anden halvleg kom Holmegårdsskolen bragende ud - og en udligning lå i luften. Men i stedet var det Nyager Skoles midtbaneprofil, Mathilde Sommer, der slap igennem, og hun udplacerede sikkert Leticia Ayivoh i hjemmeholdets mål, 2-0 til gæsterne!

Herefter var det Maja Jørgensen, der tog over for værterne. Først efter hjørnespark, hvor hun flot lagde den henover målmand, Emilie Rasmussen til stillingen 1-2.

Se reduceringen her:

Fra skurk til helt

Comeback næsten fuldendt
Med 13 minutter tilbage fik Maja Jørgensen også udlignet, da hun opsnappede sin egen returbold efter et skud på stolpen - og bragte balance i regnskabet - ganske fortjent i øvrigt. I de sidste ti minutter var det hjemmeholdet, der pressede på, men gæsterne fra Nyager Skole holdt stand - og dermed skulle kampen afgøres på straffespark. I straffesparkskonkurrencen var det Nyager Skole, der var skarpest, da de scorede på alle fire forsøg, hvor gæsterne brændte to.

Se hele straffesparksdramaet her:

TV: Ren opvisning

Profilerne
En forrygende kamp, hvor begge hold fortjente at gå videre. Bedst for Holmegårdsskolen var tomålsskytten, Maja Jørgensen og midtbaneprofilen, Rebecca Sørensen.

Hos vinderne fra Nyager skal der sendes store roser afsted til keeper, Emilie Rasmussen, Dea Olsson og ikke mindst Kia Svendsen, der havde sin far med på sidelinjen, da Nyager Skole slog Frederiksberg Privatskole. Nyager Skole har et forrygende stærkt kollektiv - uden svage led - og samtidig med et par store profiler. Det bliver spændende at følge Rødovre-pigerne videre i turneringen.

- Vi er aldrig kommet så langt, som vi er nu, lød det efter kampen fra en glad anfører, Kia Svendsen.

Kia Svendsen på bolden. Foto: Adam Kristoffersen
Kia Svendsen på bolden. Foto: Adam Kristoffersen
 

Målmand Emilie Rasmussen var også i godt humør efter kampen.

- Jamen det handler jo bare om, at redde bolden, når den kommer til en, sagde Emilie, der blev helten i mandagens kamp.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Holmegårdsskolen - Nyager Skole, 4-6 (efter straffe)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Rebecca Sørensen, Holmegårdsskolen
Emilie Rasmussen, Nyager Skole