TV: Lynmål afgjorde det hele

Afgjort i sidste øjeblik: Kun et enkelt mål afgjorde hele kampen i de sidste minutter

Det blev en meget tæt kamp mellem Lergravsparkens Skole og Korsvejens Skole. Foto: Bo Nielsen
Det blev en meget tæt kamp mellem Lergravsparkens Skole og Korsvejens Skole. Foto: Bo Nielsen

Hjemmeholdet fra Lergravsparkens Skole skulle møde udeholdet fra Korsvejens Skole i dette drengeopgør.

Værterne havde i deres seneste kamp vundet 6-5 mod Skolen ved Sundet. Kampen måtte afgøres i en spændende straffesparkskonkurrence. Gæsterne havde i deres seneste kamp vundet sikkert med 7-1 over Landsbyskolen.

Der var lagt op til en tæt kamp i dette tredje runde. Begge hold bestod med få undtagelser af mindre spillere, der til gengæld var teknisk dygtige, hvilket vi så mange prøver på i løbet af kampen.

Se kampfakta her.

Begge hold var klar til kamp. Foto: Bo Nielsen
Begge hold var klar til kamp. Foto: Bo Nielsen

Se også: TV: Frem og tilbage

Stjernestøv og shawarma
Udeholdet har tidligere haft deltagelse af så prominente navne som Nicklas Bendtner og popidolet Christopher. Så man var inden kampen spændt på, hvor langt talentet rakte i år.

Der var desuden en kamp i kampen. Træneren Sevki fra hjemmeholdet havde sin søn med hos modstanderne. Kampens væddemål gik på, hvem der skulle betale for aftenens shawarma.

Værterne startede bedst i regnen og blæsten, men det blev gæsterne, der fik den første afslutning. Marc afleverede til Simon H., men det lykkedes ikke at få bolden i mål.

Hjemmeholdet slog igen. Younes tog et godt langskud, men han havde heller ikke held med i sit forsøg.

Så fulgte der en lang periode med meget spil ude på midten af banen. Men det lykkedes ikke for nogen af holdene at spille sig til de åbne målchancer.

På udeholdet var det især Anton W., der i denne periode styrede spillet på den centrale del af midtbanen. Det var da også ham, der skulle blive afgørende ved kampens første mål. Han opfangede en løs bold og satte straks kurs mod modstandernes mål. Han lavede en perfekt stikning til Marc, der slap fri. Men han blev fældet bagfra, lige da han skulle til at sende bolden i mål.

Så var der straffespark til gæsterne. Anton W. tog bolden og lagde den på pletten. Efter et kort tilløb fintede han Victor til venstre side i målet, og så satte han sikkert bolden til højre. 1-0 til udeholdet.

 Anton bragte Korsvejens Skole foran på straffespark. Foto: Bo Nielsen
Anton bragte Korsvejens Skole foran på straffespark. Foto: Bo Nielsen

Se også: TV: Debutant lavede en 'Bendtner'

Måtte ændre lidt i taktikken
Det meget tætte spil fortsatte. Vi skulle helt hen til det 20. minut, før der igen var fare på færde. Igen var det Younes, der trykkede af ude fra, men heller ikke denne gang resulterede det i mål. I denne periode var Morten stærkt spillende. Han endte også med at få fidusbamsen for hjemmeholdet.

Værterne pressede godt på mod slutningen af halvlegen, og Mikail havde et kanonskud på overliggeren. Silas havde en flugter efter et frispark og var meget tæt på at udligne.

I pausen skiftede hjemmeholdet til et tre-mandsforsvar i håbet om at kunne ligge mere pres på modstandernes midtbane. Så der var 30 spændende minutter i vente.

Udeholdet satsede på at få bedre styr på pasningsspillet efter pausen.

- Det er en fin kamp mod det bedste hold, vi har mødt indtil nu. Men hvis vi får bedre styr på det, er vi et bedre hold, sagde gæsternes bedste spiller Anton.

Hør Anid fra Lergravsparkens Skole fortælle om kampen her:

Korsvejens Skole var på jagt efter Lukas. Foto: Bo Nielsen
Korsvejens Skole var på jagt efter Lukas. Foto: Bo Nielsen

Se også: TV: Kom langt med fight

Spændende afgørelse
Det intense og tekniske spil fortsatte i anden halvleg. Efter fem minutters spil havde Frederik L. en chance. Han var måske den mindste spiller på banen, men det lykkedes ham alligevel at komme højest i feltet og afslutte med hovedet. Desværre gik hans forsøg lige udenom stolpen.

De næste minutter havde værterne gode muligheder for at komme tilbage i kampen. Lukas havde en afslutning i sidenettet. Efter nogle gode kombinationer mellem Younes og Mikail var det kun en sidste øjebliks blokering, der forhindrede hjemmeholdet i at score.

Værterne lagde nu et tungere pres. Mikail var da også tæt på med et skud fra distancen.

Men vi skulle helt hen til fem minutter før tid, før kampen fandt sin afgørelse. Hjemmeholdet spillede bolden op gennem midten, og Silas fandt Elias med en følt aflevering. Elias lod lige bolden hoppe en enkelt gang, inden han iskoldt loppede den over den fremstormende målmand Christian, der var chanceløs. Det var et klasse mål af det tidligere FC. Midtjylland-talent. Så stod det 1-1.

Målet udløste en del protester fra udeholdets spillere og trænere, men dommeren stod fast på, at Elias ikke var offside i afleveringsøjeblikket.

Værterne udnyttede, at der var lidt uro på modstandernes mandskab. Allerede i minuttet efter scorede de igen. Anid udnyttede et hul i gæsternes forsvarskæde og sparkede bolden sikkert i mål med ydersiden til 2-1, som blev kampens resultat.

- Vi troede på det hele vejen igennem, selvom vi var bagud længe. Vi blev ved, og så lykkedes det til sidst, sagde han efter kampen.

De sidste minutter blev nu ret hektiske, men det lykkedes ikke for udeholdet at skabe den helt store chance for at fremtvinge en straffesparkskonkurrence. Dermed er hjemmeholdet klar til fjerde runde. Farmand kan sende sønnike ned efter aftensmaden.

Hør Anton fra Korsvejens Skole fortælle om kampen her:

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen