Annonce:
Annonce:

TV: Magiske Mille

Gyldne minutter: Vendte kampen på hovedet

Hjemmeholdets to helt store profiler fra kampen Mille og Mathilde. Foto: Adam Kristoffersen
Hjemmeholdets to helt store profiler fra kampen Mille og Mathilde. Foto: Adam Kristoffersen
Annonce:

Pigekampen mellem Skolen på Islands Brygge og Guldberg Skole bliver nok ikke en kamp, som Mille Kajshøj glemmer lige foreløbig, og da slet ikke de sidste fire minutter, hvor hun med et hattrick afgjorde kampen.

Kampen i tredje runde på Amager havde simpelthen alt. Godt vejr, flot spil, masser af tilskuere, spænding, skiftende føringer, flotte mål, taktiske ændringer, vanvittige afbrændere, fænomenale redninger og i sidste ende den rette vinder.

Se kampfakta her.

Pilen pilede sig videre

Værterne bedst fra land
Det hele startede planmæssigt for hjemmeholdet fra Skolen på Islands Brygge, da anfører Mathilde Damgaard efter et perfekt gennemspillet angreb bragte sit hold foran med 1-0.

Annonce:

I kampens første 20 minutter skulle man bruge mere end to hænder, hvis man skulle tælle chancerne til hjemmeholdet fra Amager. Den ene store mulighed efter den anden for at udbygge føringen blev brændt. Kampens helt store spiller Frida Mortensen i gæsternes mål var ganske enkelt fremragende i denne periode. Hun holdt ene og alene sit hold inde i kampen med den ene feber redning efter den anden.

Nulløsning og straffe

To chancer og to mål
Pludselig da uret havde rundet den første tredjedel slap gæsternes farlige topscorer Rosa Gonzales-Koba alene igennem. Hun var noget mere effektiv, end hele værternes trup tilsammen kunne prale af i denne fase, og pludselig stod kampen 1-1. Godt fem minutter senere var det igen Rosa Gonzales-Koba, der slap fri, og igen var hun iskold og kynisk foran mål, da hun med stor sikkerhed bankede Guldberg Skole foran med 2-1. Stik imod spil og chancer, var det altså gæsterne, der kunne gå til pause med en føring.

- Kunne det ikke være lidt sjovt, hvis vi begyndte at score på vores chancer!?, spurgte Skolen på Islands Brygges træner, Kristian, som det første sagde til sine spillere i pausen:

Annonce:

- Vi vader i chancer, spark dem nu ind, sagde han efterfølgende. Ellers var der stort fokus på Rosa Gonzales-Koba, der med to mål havde gjort ondt på hjemmeholdet. Hans sidste ord til holdet var til at forstå.

- Vi skal snakke noget mere sammen, sluttede han sin peptalk til Amager-pigerne.

Hos udeholdet fra Gudberg Skole, var træner, Line, noget mere rolig i sin stemmeføring.

- Sejt spillet, var hendes første ord til pigerne.

- De troede efter de første 20 minutter, at de ville få en nem sejr, men det er så fedt, at I giver dem kamp til stregen, fortsatte hun. Det sidste hun gjorde var at lave lidt rokeringer, der skulle gøre, at gæsterne kunne holde lidt bedre fat i bolden.

En af hjemmeholdets mange chancer der endte med at blive omsat til mål. Foto: Adam Kristoffersen
En af hjemmeholdets mange chancer der endte med at blive omsat til mål. Foto: Adam Kristoffersen

En klasse bedre

Presset blev større og større
De første 15 minutter af anden halvleg forløb fuldstændig som hele første. Den ene giga chance efter den anden til hjemmeholdet. Men igen trådte den levende mur Frida Mortensen i karakter og blev ved med at forhindre mål. Specielt en vanvittig redning, da Mathilde Damgaard var alene igennem, hvor hun med fantastiske reflekser fik vippet bolden til hjørne.

Annonce:

Målet var forhekset. Alle spillere, ledere, tilskuere. Ja, selv dommeren gik og smågrinte lidt over, at Skolen på Islands Brygge stadig var bagud med et kvarter igen.

Gæsternes målmand Frida stod en fantastisk kamp, men hun kunne ikke forhindre sit hold i at tabe. Foto: Adam Kristoffersen
Gæsternes målmand Frida stod en fantastisk kamp, men hun kunne ikke forhindre sit hold i at tabe. Foto: Adam Kristoffersen

TV: Skarphed til forskel

Magiske Mille ændrede kampen
Hvilken forløsning. Efter 46 minutters spil kom målet, som alle havde forudset. Et flot langskud fra Mille Kajshøj kunne selv ikke Frida Mortensen stoppe. 2-2 på tavlen. Herfra gik det stærkt. Med otte minutter igen bragte Solvej Larsen hjemmeholdet foran 3-2.

Til stor jubel for publikum der skabte en god stemning i hele opgøret. I Kampens sidste fire minutter var det så Mille Kajshøj, der overtog showet. Først bankede hun på Christian Eriksen-manér et frispark ind til 4-2. Bare minuttet senere gjorde hun det til 5-2.

Og i kampens sidste minut scorede hun så sit fjerde mål og det tredje på bare fire minutter, da hun slap alene igennem og køligt scorede til kampens resultat 6-2. En fuldstændig fortjent hjemmesejr i en kamp, hvor skudstatikken var 30-3 til hjemmeholdet.

Der var glæde i hjemmeholdets lejr efter sejren. Foto: Adam Kristoffersen
Der var glæde i hjemmeholdets lejr efter sejren. Foto: Adam Kristoffersen

Driblede sig videre

Annonce:

Glade piger
Efter kampen var det et par glade piger Mille Kajshøj og Mathilde Damgaard, der fortalte om kampen:

- Det hele lykkedes bare til sidst, da jeg scorede tre mål, sagde en lykkelig Mille efter kampen.

- Vi får en god start, men så får de to mål, og så brændte vi alt for mange chancer i kampen, lød det fra kaptajn Mathilde. Hun mente selv, at holdet skal være skarpere foran mål i næste kamp.

- Vi skal simpelthen ramme det mål, var hendes sidste kommentar.

Hos firemåls-skytten var humøret selvfølgelig også i top.

- Jeg træner skud sammen med min far, svarede hun på spørgsmålet om, hvordan hun kan sparke så gode dødbolde.

- Vi kan komme langt i turneringen, lød de afsluttende ord fra en storsmilende Mille.

Annonce:

Samlet set en helt igennem forrygende kamp, hvor det bedste hold vandt til sidst. Der er ingen tvivl om, at Skolen på Islands Brygge har et stærkt hold, men de skal score på deres chancer, når de kommer længere frem i turneringen. Der er ikke råd til de afbrændere, de lavede i denne kamp.

Med sejren er Skolen på Island Brygge klar til fjerde runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Glemte at snøre sækken

Hør hele interviewet med Mille og Mathilde fra Skolen på Islands Brygge her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: