TV: Missionen lykkedes

Trods nederlag: Børneuniversitetet havde én mission og den lykkedes de med

Bjørn Rasmussen var en fantastisk motivator for drengene fra Børneuniversitetet. (Foto: Bjørn Øst)
Bjørn Rasmussen var en fantastisk motivator for drengene fra Børneuniversitetet. (Foto: Bjørn Øst)

Dagens drengekamp på kunsten ved KB's baner på Frederiksberg mellem Skolen på La Cours Vej og Børneuniversitetet, blev en positiv oplevelse.

Der var ikke så meget tvivl om kampens udfald. Skolen på La Cours vej kom blæsende fra start af. Allerede efter 29 sekunder scorede Viktor et flot mål  efter fem-seks pasninger, uden chance for udeholdets keeper.

Ung duo herskede

Fantastisk træner
Men Børneuniversitetet havde en yderst kompetent træner og skolelærer i form af Bjørn Rasmussen.

Hans måde at sætte sine drenge op på, rose dem på pædagogisk vis og vigtigst af alt, holde fast i nogle af de store værdier som Ekstra Bladet Skolefodbold bygger på, var beundringsværdigt. Det fortjener ros.

Bjørn gik op i at det skal være sjovt, at alle skal have en god oplevelse, at vi gør det her som et hold, vi klapper af hinanden når vi skifter ud, vi råber ikke efter dommer eller modstander, vi kæmper alt hvad vi kan og meget mere.

Se masser af billeder fra kampen:

Én mission
Børneuniversitetet var bagud 3-0 ved pausen og havde kun én mission.

— Vi skal score det første mål i anden halvleg, for det kan vende kampen, fortalte Bjørn Rasmussen sine drenge, som 100% troede på det.

De havde nærmest ikke haft en chance i løbet af første halvleg, men i løbet af to minutter fra anden halvlegs start, lykkedes det Børneuniversitetet at score et flot mål, efter en kontra over højre side, som til sidst gik i mål.

Se interview med fairplay-vinder Osvald fra Børneuniversitetet:

Skolen på La Cours Vej blev rystet en smule, men forsatte derefter med at presse Børneuniversitetet i bund. De fik også scoret yderligere fire mål i løbet af anden halvleg til slutresultatet 7-1.

Kampens oplevelse var som beskrevet længere oppe. Nemlig Børneuniversitetets måde at håndtere sådan en skolefodboldkamp på. Det var motiverende og en positiv oplevelse at se.