TV: Nervepirrende afgørelse

Straffespark: Det skulle afgøres fra pletten

Det blev til en afgørelse på straffespark efter en intens kamp. (Foto: Lars Preben Jensen)
Det blev til en afgørelse på straffespark efter en intens kamp. (Foto: Lars Preben Jensen)

I kampen mellem Tranegårdskolen og Tjørnegårdsskolen var det var begge skolers første kamp i turneringen.

— Vi har haft lidt svært ved at få arrangeret kampen, da begge skoler havde mange 9. klasser på lejrskole, udtalte Tjørnegårdsskolens træner.

Se kampfakta her

Tranegårdskolen havde netop ladet skolens to 9. klasser stå for holdet. Det betød, at der var nogle der ikke spillede fodbold på klubplan til dagligt. På det tekniske plan kunne det godt ses, men med vilje og fight holdt drengene fra Tranegård spændingen helt frem til sidste fløjt.

Bolden var lige givet op, da den første chance opstod. Tjørnes Valdemar brød igennem i feltet og blev fældet. Han tog selv straffet, men måtte se sit forsøg ramme overliggeren. Samme Valdemar havde endnu et forsøg på overliggeren. Og for at det ikke skulle være løgn, havde Tjørne også et tredje forsøg på overliggeren.

God fight
Der blev fightet godt i forsvaret hos Tranegård. Havde det ikke været for overliggeren og Marcus Andresen i målet var kampen afgjort i første halvleg.

På tilskuerpladserne var Marcus' mor og far.

— Vi følger Marcus i tykt og tyndt. Også når han spiller for HIK's U15 elite.

Hos Trangård var det Sebastian Palsbøll der skulle stå for det offensive, og det var da også Sebastian der kunne bringe sin skole foran 1-0. I allersidste minut af halvlegen fik Tranegård et frispark i venstre side, som Anders Bruun sendte ind over. Her nåede Sebastian højest og med hovedet scorede han til 1-0.

Se også: TV: Peter Møllers aftryk

Standardsituation gav mål
Anden halvleg lignede første en del. Tranegård havde meget spil og Marcus i målet og et godt kæmpende forsvar holdt stand.

Tranegårds Sebastian fik et gult kort for ikke at overholde afstandsreglen. Med en spiller i undertal kunne Sebastian se Jonathan gå med op på et hjørnespark og udligne til 1-1.

Nu troede de godt 100 tilskuere fra Tjørnegård at kampen ville blive afgjort til Tjørnegårds fordel. Men Marcus og co. holdt stand. Og Sebastian var endda ved at score på hovedstød til 2-1 til Tranegård, men målmand David Houghton hev en flot redning frem.

Da der ikke blev scoret mere, måtte vinderen findes på straffespark.

Kamp om bolden. (Foto: Lars Preben Jensen)
Kamp om bolden. (Foto: Lars Preben Jensen)

Se også: Oppe mod overmagten

Nervepirrende afgørelse
— Det betyder ikke noget, for vi har den bedste målmand, sagde Tranegårds træner.

Marcus lagde også flot ud med en super redning på Tjørnegårds første spark.

Efter de første fem spark havde begge hold scoret på tre hver. Der skulle nu sparkes et spark fra hvert hold, indtil en vinder var fundet.

Tjørnegårdsskolen scorede sikkert, hvorimod Tranegårdskolen brændte. Tjørnegårdsskolen gik derfor videre efter en samlet sejr på 5-4.

I næste runde venter Søborg Skole.

1 af 2 Heppekoret på lægterne. (Foto: Lars Preben Jensen)
2 af 2 Det blev til en afgørelse på straffespark efter en intens kamp. (Foto: Lars Preben Jensen)