TV: 'NH' nailede den

Til vejrs: Forsvarsklippen 'NH' kom højest og afgjorde kampen

'NH' rydder op - det gjorde han mange gange i kampen. Og så blev han også matchvinder. (Foto: Lars Preben Jensen)
'NH' rydder op - det gjorde han mange gange i kampen. Og så blev han også matchvinder. (Foto: Lars Preben Jensen)

Holbergskolen har stolte traditioner i Ekstra Bladets Skolefodboldturnering. Sidste år blev de slået ud efter fire kampe. Skolens anfører, Blerim Ameti, som også var med sidste år, udtalte før kampen:

— Vi er blevet bedre som hold, og spiller som en enhed. Vi kommer med to clean sheets, så jeg forventer vi vinder 3-0.

Se kampfakta her

Forsvarsklippen 'NH'
Hos Brønshøj Skole måtte de undvære holdets topscorer Lirim og Qazim på midtbanen. Men det var ikke et tema, da Ekstra Bladet Skolefodbold talte med Sofian før kampen.

— Vi vil lægge et højt pres og prøve at få styr på spillet. I forsvaret har vi NH, som er fysisk stærk og har et godt overblik. Jeg forventer, at vi vinder med et eller to mål.

Se også: Trak det længste strå

Se også: Ungt hold sprudlede

I kampens start var det derimod Holbergskolen, der lage et højt pres. Men uden de helt store chancer. Men som Sofian nævnte, har Brøndhøj 'NH' i forsvaret, som fik ryddet godt op. Han hedder rigtigt David, men bliver kaldt 'NH'.

— Det er jeg blevet kaldt siden 6. klasse. Det er mine forbogstaver i mit efternavn, Noe Hamburger.

På sidelinjen har 'NH' altid sin far og farfar.

— De har set næsten alle mine kampe siden jeg var 6 år. Det er fedt, at de er der og at de gider.

Første scoring
I det 19. minut slog Brønshøj-drengene kontra. Holberg-forsvaret fik ikke clearet bolden godt nok og så endte den hos Tofik, som tog chancen og scorede til 1-0.

Derefter fulgte der en periode, hvor spillet bølgede frem og tilbage.

På en clearing af Brønshøjs målmand, Bari, endte bolden for føderne af Blerim Ameti på egen bane halvdel. Da ingen gik til Blerim, tog han et par træk og på fornemmeste vis lobbede han fra 35-40 meter bolden over Bari i målet til udligning 1-1.

Målmand Bari i infight. (Foto: Lars Preben Jensen)
Målmand Bari i infight. (Foto: Lars Preben Jensen)
 

Det var også stillingen ved pausen.

Se også: TV: Hurtige Hamse

Opsang i pausen
I pausen fik drengene fra Brønshøj Skole en opsang af træneren.

— Vi er heldige, at vi ikke er bagud med et par mål. I er nødt til at stå mere kompakte på midten og i forsvaret. Tro på det, I kan godt, lød det.

Det så ud som om det virkede. Anfører 'NH' gik forrest med en fantastisk figtervilje. Han reddede flere gange kastanjerne ud af ilden.

Efter otte minutter i anden halvleg, fik Brønshøj et straffespark. Victor blev nedlagt og omsatte selv til 2-1-føring-

Nu kom der en periode, hvor det var et spørgsmål om Brønshøj ville lukke kampen til 3-1 eller om Holberg kunne fremtvinge uafgjort 2-2.

 

Svaret kom med 10 minutter igen. Pludselig var Ilias Abdalas fra Holberg igennem, men 'NH' kom godt ned i en glidende tackling. Men bolden kom aldrig ud af feltet, og igen var det Blerim, der bragte balance i regnskabet. 2-2.

De mange tilskuer fra Brønshøj regnede nu med, at der skulle en straffesparkskonkurrence til at afgøre kampen. Men det var ikke tilfældet.

Klar til at snuppe bolden. (Foto: Lars Preben Jensen)
Klar til at snuppe bolden. (Foto: Lars Preben Jensen)

Se også: Flotte mål sejrede

'NH' kom højest
Med fire minutter igen fik Brønshøj et hjørnespark, og her gik 'NH' med op. Han fik hovedet på, men det blev afværget til endnu et hjørne. På det efterfølgende indlæg kom 'NH' igen højest og denne gang sendte han bolden i nettet til 3-2 og stor jubel hos hjemmeholdets tilskuere.

— Det var svært at komme op til ham. Han er en del højere end jeg er og der stod en spiller i vejen, sagde målmand Patrick Kristensen om scoringen.

— Det var mig, der skulle dække ham. Men han var fysisk stærkere end jeg, supplerede forsvarsspiller Steven Scharnweber.

— Jeg ærgrer mig i den grad. Og ved 1-0-målet stod jeg på stregen og følte, at jeg kunne redde bolden, men så blev den rettet af lige foran mig.

På Stevens efter navn kan man se, at han har rødder uden for Danmark. Steven hedder - og hold nu godt fast: Steven Lukas de Lima Silva Scharnweber.

— Min far er fra USA og min mor fra Brasilien. Det må være min mors gener, der gør at jeg spiller lidt aggressivt.

Det skal retfærdigvis nævnes, at selvom Steven spiller aggressivt, var det på ingen måde over stregen.

Steven (i blåt) har en far fra USA og en mor fra Brasilien. (Foto: Lars Preben Jensen)
Steven (i blåt) har en far fra USA og en mor fra Brasilien. (Foto: Lars Preben Jensen)
 

Svær kommende modstander
— Jeg udnyttede min fysik og er glad for, at vi gik videre, sagde matchvinder 'NH' efter kampen.

Han spiller til daglig U15 elite i Vanløse.

— Jeg synes vi spillede rimelig godt. Efter pausen fik vi lukket hullet på midten og i forsvaret stod vi mere kompakt. Vores styrke er sammenholdet og at der er nogle af os, der spiller sammen på klubplan.

I næste runde skal Brønshøj Skole møde Nørrebro Park Skole, som har en imponerende målscore på 39-3 og en topscorer i Gjelbrim Aruni, som har scoret 11.

Nu må vi se, om der igen bliver plads til Lirim og Qazim.

For som der står i fodboldens ABC: Never change a winning team.

1 af 2 Fart på. (Foto: Lars Preben Jensen)
2 af 2 'NH' rydder op - det gjorde han mange gange i kampen. Og så blev han også matchvinder. (Foto: Lars Preben Jensen)