TV: Overraskelsen lurede længe

Langt fra topformen: Favoritterne fra KSI sneg sig i semifinalen

Store smil da farlige Anna Walter havde bragt gæsterne foran 2-1. Foto: Henrik Schou
Store smil da farlige Anna Walter havde bragt gæsterne foran 2-1. Foto: Henrik Schou

Ekstra Bladets læsere havde på forhånd gjort udeholdet fra KSI (Københavns Skole og Idrætsakademi) til storfavoritter i kvartfinalen på Herlufsholm Stadion mod hjemmeholdet fra Lille Næstved Skole. Et særdeles veloplagt og stort publikum støttede de undertippede værter.

Lille Næstved skole var fuldstændig ligeglade med læservurderingen. De havde en plan, den fulgte de fra første fløjt.

Efter de første fem nervøse minutter var overstået, kom Lille Næstved i gang med deres game plan. Et godt og højt pres på KSI fik spillet op på gæsternes banehalvdel, det brød de spinkle piger fra KSI sig slet ikke om.

De blev fysisk overmatchet af nogle pågående og aggressive piger, der havde både lyst, vilje og styrke til at holde presset, selvom det stadig kneb at få den bagerste kæde med op til midten.

Se også: Galleri: Lille Næstved Skole - KSI

Hul på kampen
Pigerne fra KSI var også en smule handicappet i kvartfinalen. En af deres bærende midtbanespillere, Chanice Clausen, sad udenfor med en skade, og hun var mere end savnet på den spinkle midtbane.

Allerede efter 10 minutter viste hjemmeholdet for alvor tænder. Det var hjemmeholdets suverænt bedste spiller i dagens kamp, Nicoline Schrøder, der testede Rosa Marie Hannesteds evner i målet med et fladt skud fra højre side, men Rosa Marie vandt denne duel.

Hos KSI fungerede ingenting. De to topangribere Anna Walter og Mille Bech havde kun øje for hinanden, det havde hjemmeholdet luret. Begge blev holdt i en skruestik af et påpasseligt forsvar.

Det var som om, spillerne fra KSI løb og tænkte på noget andet. Måske semifinalen allerede. Anfører Astrid Trolle sagde da også efter kampen, at den kommende semifinale mod Frederiksborg Byskole var der blevet talt mere om end dagens kvartfinale. Det var ikke nogen heldig beslutning, for den semifinale kunne ligeså godt været havnet hos Lille Næstved Skole. Det havde været helt fair.

Astrid Trolle er meget vigtig for sit hold bagude. Foto: Henrik Schou
Astrid Trolle er meget vigtig for sit hold bagude. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Walter væltede buret

Lugtede af mere
At hjemmeholdet ikke førte 3-0 efter 20 minutter, var sort uheld for Næstved-pigerne. De havde chancerne, men de manglede skarpheden og heldet.

Først fik Frida Sandberg (KSI) en lang tå på, så et nærgående forsøg blev til hjørne, og senere måtte Catrine Staxen (KSI) redde en bold på selve stregen. Der blev også skudt over og lige på målmanden. Meget, meget store chancer - fire på stribe.

Der foregik lidt ping pong spil på midten af banen, og anfører Astrid Trolle fra KSI var igen kommet lidt for langt ud i højre side, da Karen Dietz fik fat i bolden og sendte en dyb stikning på midten af banen udenom Frida Sandberg. Dermed fik Nicoline Schrøder en friløber, som hun på smukkeste vis løb op og sendte køligt i nettet til en helt fortjent 1-0 føring med 10 minutter til pausen. Det lugtede af mere.

Målet vækkede udeholdet. Den semifinale, de havde talt om, var nu pludselig ikke eksisterende. Resten af halvlegen blev mere lige, men gæsterne fra KSI skabte ikke noget, der bare lignede en chance i første halvleg.

Vild jubel over Næstved da Nicoline Schrøder bragte hjemmeholdet foran 1-0. Foto: Henrik Schou
Vild jubel over Næstved da Nicoline Schrøder bragte hjemmeholdet foran 1-0. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Lille profil på midtbanen i hopla

Vores sidste kamp
Det var en flok modløse piger fra KSI, der samlede sig sammen i midten under pausen. Sure miner, hængende skuldre og tomme øjne fortalte om en trist indsats.

Her tog anfører Astrid Trolle fat og fik pumpet noget gejst ind i holdet.

- Det nytter sgu da ikke noget at hænge med hovedet, når der 30 minutter tilbage, og vi kun er bagud med 0-1!

- Jeg prøvede virkelig at få gejsten tilbage, fortalte Astrid efter kampen.

Det lykkedes for Astrid, som blandt andet havde sagt:

- Hvor er jeres glæde ved at være i kvartfinalen? Vis nu den energi, I lovede at komme med. Det her må ikke blive vores sidste kamp!

Sådan taler en sand anfører, når medspillerne skal ovenpå igen (hør pausesnakken her).

Se også: ZOOM: Lille Næstved Skole - KSI

Trætte tøser
Anderledes rosende toner lød der i Næstved-lejren fra træneren:

- De kommer blæsende nu. Det ved vi, så vi skal have masser af omstillinger. Vær sikre, når I clearer. Lad være at tage chancer i forsvaret. Vi går efter at holde nullet.

- Og husk nu, at det er deres nummer 9 og 10, vi skal være tæt på (Mille Bech og Anna Walter, red.)

Den sidste sætning glemte Lille Næstved pigerne i hvert fald to gange i anden halvleg, hvor udeholdet også kom op i et helt andet gear.

Allerede efter fem minutter blev der udlignet. Det var ikke uventet, at der kom en bold fra Mille Bech til Anna Walter, som elegant tog et par træk og passerede både en markspiller og keeper, inden bolden blev drønet i kassen til 1-1.

Anna Walters første scoring til 1-1. Foto: Henrik Schou
Anna Walters første scoring til 1-1. Foto: Henrik Schou

Det mål satte yderligere gang i udeholdets piger, der nu overtog kampen, og hjemmeholdets høje presspil fra første halvleg begyndte at gøre ondt på pigerne. De virkede trætte og godt brugte.

KSI-spillerne fra fodboldelite-skolen fik dermed mere plads at røre sig på, og fem minutter senere gik det igen galt for hjemmeholdet.

Anfører Astrid Trolle sendte en smuk lang aflevering i dybden til Anna Walter, der driblede fra kanten af banen og ind i feltet, hvorfra hun sendte et smukt skud i nettet til en føring på 2-1 til KSI.

Så troede alle, at den kamp var afgjort. Men sådan skulle det ikke gå. Vi fik en fuldstændig vanvittig afslutning på en dramatisk kvartfinale.

Jubel efter det flotte langskud i højre side af målet til 2-1. Foto: Henrik Schou
Jubel efter det flotte langskud i højre side af målet til 2-1. Foto: Henrik Schou

Se også: Galleri: Lille Næstved Skole - KSI

Kæmpe drop
Hjemmeholdet fik deres anden luft og pressede KSI længere tilbage på banen, nu skulle der jo satses mere. Det gav selvfølgelig udeholdet nogle gode omstillingsmuligheder, som de ikke udnyttede. Svage skud og forkerte beslutninger bevirkede, at stillingen stadig var 2-1, indtil KSI-keeper Rosa-Marie stod for længe med bolden i hænderne, og der blev dømt et indirekte frispark.

Hele KSI-holdet var nede i muren. Bolden blev lige berørt, inden Nicoline Schrøder med et drøn smækkede den på overliggeren.

KSI prøvede igen at udbygge føringen, men to gode forsøg blev misbrugt, inden hjemmeholdet fik bolden op i højre side og et indkast tæt på hjørneflaget.

Indkastet blev taget af Nicoline, der fik bolden retur, og efter nogle elegante driblinger fik hun bolden sendt ind over mål, hvor en uheldig keeper fik fumlet bolden i nettet til 2-2. Et kæmpe drop.

Jubelen var stor både på og udenfor banen. Nu var troen tilbage.

Et mega stort drop af keeperen bragte balance i stillingen. 2-2. Foto: Henrik Schou
Et mega stort drop af keeperen bragte balance i stillingen. 2-2. Foto: Henrik Schou

SE HELE KAMPEN HER!

Kort glæde
Men sølle 30 sekunder senere fik udeholdet et frispark udenfor feltet i banens venstre side, der kostede dyrt.

Frida Sandberg kom luntende og gjorde sig klar til at tage frisparket, mens både forsvarere og angribere kæmpede om pladsen i det lille felt.

Frida tænkte i nogle helt andre baner. Den bold skulle ikke ramme nogen som helst. Den skulle i mål. Med vindens hjælp fik det høje og præcise skud så meget fart, at Julie Foss fik hoppet for tidligt, så bolden sejlede i mål til en 3-2 føring til udeholdet. Så kort efter den ellers livgivende udligning og en mulig forlænget spilletid. Av.

Selv om hjemmeholdet prøvede til sidste fløjt, formåede de ikke at skabe flere chancer i den dramatiske og underholdende anden halvleg, så kampen sluttede med en 3-2-sejr til KSI.

Ellevild rundesang efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
Ellevild rundesang efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou

Stor ros til et godt kæmpende hjemmehold, som igennem hele kampen viste, at de formåede at spille helt lige op mod favoritterne fra KSI.

Udeholdets indsats blev kort beskrevet af anfører Astrid Trolle:

- Med det spil, vi viste i dag, spiller vi vores sidste kamp i næste runde, sagde hun og fortsatte:

- Jeg er meget tilfreds med vores anden halvleg. Den viste, at vi godt kan spille fodbold. Og det er nødvendigt, hvis vi skal i finalen. Vi har ikke en chance mod Frederiksborg Byskole, hvis vi spiller som i første halvleg. Så bliver vi spillet ned under græstæppet af deres mange dygtige spillere.

Hør Astrid her fortælle om kampen her:

SE HELE KAMPEN HER!

1 af 4 Anna Walter i fuld galop skal man passe på. Foto: Henrik Schou
2 af 4 Inde foran mål er KSI ikke ret sikre. Foto: Henrik Schou
3 af 4 Kaptajnen sammen med resten af holdet nød en Carlsberg Sport efter kampen. Foto: Henrik Schou
4 af 4 Store smil da farlige Anna Walter havde bragt gæsterne foran 2-1. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen