TV: Ren Lykke på Amager

Uddelte øretæver: Peder Lykke Skolen cruisede sig vej til semifinalen med en 6-0 sejr

Peder Lykke Skolen hamrede bolde ind på stribe og er klar til semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
Peder Lykke Skolen hamrede bolde ind på stribe og er klar til semifinalen. (Foto: Henrik Schou)

Drengene fra Peder Lykke Skolen tog i kvartfinalen imod gæsterne fra Vemmelev Skole på kunstgræsset i Sundby Idrætspark.

En flot kulisse med masser af larmende tilskuere udgjorde rammen om slaget, hvor der skulle slås på banen.

Der var stor opbakning til hjemmeholdet i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Der var stor opbakning til hjemmeholdet i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Se kampfakta her.

Læs om optakten til kampen her.

Se alle de fede fotos her.

Hjemmeholdet troede på sagen
Lad det være sagt med det samme. Det blev ikke til meget spænding. Dertil var hjemmeholdet ganske enkelt for stærke i alle spillets facetter. Når gæsternes ubestridte topscorer Christoffer Bergmann samtidig var småskadet, blev der aldrig tvivl om, hvem der skulle indløse billetterne til næste uges semifinale.

Inden kampen havde Tugay 'Kaptajnen' Turan udtalt:

- Vi har ikke læst om vores modstander. Vi ved, hvad vi selv kan. Spiller vi op til vores bedste, kan vi slå alle hold!

'Kaptajnen' havde inden opgøret udtrykt stor tiltro til sit hold. (Foto: Henrik Schou)
'Kaptajnen' havde inden opgøret udtrykt stor tiltro til sit hold. (Foto: Henrik Schou)

Anfører Tugay Turan (hvid trøje) i en af de mange dueller på midten. (Foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn TV: Ama'r halshug: 'Kaptajnen' sløj i kvartfinalen
Peder Lykke-træneren supplerede:

- Hvis vi lægger hårdt ud, spiller som vi hele tiden har gjort, bruger banens bredde og har omstillingerne i orden: Så vinder vi!

Nyheder Galleri: Peder Lykke Skolen - Vemmelev Skole

Christoffer (th. i grøn) på en af sine mange løb efter bolden. (Foto: Henrik Schou) Sjællandmidt Topscorer på kontrakt i FCM

Startede i et heftig tempo
Om Peder Lykke-drengene så spillede op til deres bedste skal være usagt, men der var virkelig klasse over præstationen på banen i kvartfinalen. Det var mere end rigeligt til at slå et Vemmelev-hold, der bare ikke ramte dagen, men som kan være super stolte over at være nået så langt som til kvartfinalen.

Kampen startede i et forholdsvist højt tempo. De første par minutter var det gæsterne, der forsøgte at lægge et pres. Alt for dårlige afleveringer og en tydeligt småskadet Christoffer Bergmann gjorde, at gæsternes angreb kun nåede til kanten af straffesparksfeltet, hvis ikke bolden løb ud over baglinjen. Bergmann havde tidligere på ugen fået et solidt trælår i en pokalkamp, så hans oppasser, anfører Claudio Bach, havde ingen problemer med at holde Bergmann fra fadet.

Der blev gået til den i hver eneste duel. (Foto: Henrik Schou)
Der blev gået til den i hver eneste duel. (Foto: Henrik Schou)

'Ludi' i særklasse
Efter ca. syv minutters spil fik vi kampens første store chance, da Tunc Tiryakioglu med en fræk aflevering fandt en helt fri Troels Poulsen i venstre side af straffesparksfeltet. Troels gjorde det eneste rigtige og sparkede bolden hårdt og fladt mod mål, men Vemmelev-keeper Mads Kümpel nåede på mirakuløs vis ned og fik vippet bolden ud til hjørne.

Et øjeblik efter brændte det for alvor på igen. Walid 'Ludi' Naji modtog bolden på kanten af straffesparksfeltet, fikserede alle modstandere med kigge-væk finten og lobbede i ren Michael Laudrup-stil bolden over hele Vemmelev-forsvaret og ned for fødderne af en fremstormende Frederik Jensen. Frederik helflugtede omgående bolden mod kassen, men endnu en gang var Keeper-Kümpel på plads. Han fik med sin anden kæmpe-redning sikret sit hold, at kampen stadig stod 0-0.

'Ludi' fortalte efter kampen om sin frække aflevering:

- Jeg laver lige en skudfinte og lobber den bare over forsvaret, og så kom Frederik til og brændte!

Tunc Tiryakioglu (i hvid) spillede et brag af en kamp i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou) Storkøbenhavn TV: Sprang frem fra skyggen

Hjemmeholdet pressede på
Vemmelev-drengene var nu voldsomt pressede og ikke meget fungerede, hverken offensivt eller defensivt. Man fornemmede, at det kun var et spørgsmål om tid, før bolden lå i gæsternes mål. Peder Lykkes offensive folk havde nærmest frit spil. Fire hjørnespark inden for få minutter fik hjemmeholdet alt for lidt ud af, da de sparkede bolden direkte ind i hænderne på Mads Kümpel hver eneste gang.

Mads Kümpel (th.) i Vemmelev-målet kæmpede en brav kamp. (Foto: Henrik Schou)
Mads Kümpel (th.) i Vemmelev-målet kæmpede en brav kamp. (Foto: Henrik Schou)

10 minutter før pausen gav det høje pres bonus. Peder Lykkes Lauge Persson, der i øvrigt brokkede sig over alt i stort set hele kampen, spillede fikst Frederik Jensen fri foran gæsternes straffesparksfelt. Uden betænkningstid bankede Frederik læderet i kassen via underkanten af overlæggeren.

Sikke en kasse og meget fortjent føring til Peder Lykke Skolen.

Vemmelev-spillerne var rådvilde og havde store problemer med at få bolden væk fra farezonen. Bedst som Peder Lykke skulle til at lukke sækken, blev de reduceret til 10 spillere i 10 minutter, da Lauge Persson fik et gult kort for et tåbeligt frispark på midten af banen.

Det gav naturligvis noget mere spil til gæsterne, der resten af første halvleg var mest på bolden, men aldrig kom til chancer. Samtidig trak hjemmeholdet klogt tiden ved at spille bolden rundt i egne rækker. Stillingen var derfor 1-0 til Peder Lykke efter de første 30 minutter.

Nyheder Galleri: Peder Lykke Skolen - Vemmelev Skole

'Kaptajnen' tog styringen i pausen
I pausen fik hjemmeholdet en god snak om, hvordan de skulle gribe tingene an i anden halvleg.

'Kaptajnen' tog ordet:

- Nu skal vi ikke have flere kort. Hører i? Ikke flere kort, lød det, mens han anfører-bindet værdigt gik rundt med vand til sine medspillere.

Træneren afsluttede snakken, og alle spillere lyttede med undtagelse af Troels Poulsen, der havde mere end travlt med at bruge hele pausen på at brokke sig højlydt over dommeren.

- I spiller noget dejligt fodbold, sagde træneren, bliv ved med det! Men du skal løbe noget mere i dybden, Troels. Afsted med dig! Og stop så dit brok!

- Dommeren har fået øje på dig og det samme gælder for dig, Lauge. Vi skal ikke have flere kort, lød den kontante udmelding.

Vemmelevs plan for anden halvleg var ganske klar.

- Der er to-tre minutter til de andre bliver fuldtallige, så nu går vi ind og presser på alt, hvad vi kan. Så ser vi, om ikke vores overtal vil bære frugt, sagde træner Glenn Poulsen.

Hassan slukkede gæsternes håb
Vemmelevs plan blev hurtigt aflivet, da 'Ludi' endnu en gang viste sit kæmpe fodboldtalent frem, da han med en smuk aflevering, denne gang med hælen, spillede Hassan Abdul-Hussein helt blank omkring straffesparkspletten. Hassan svigtede ikke og sendte bolden sikkert i nettet bag en prisgivet Mads Kümpel i Vemmelev-målet.

Hassan Abdul-Hussein punkterede Vemmelevs håb kort inde i anden halvleg. (Foto: Henrik Schou)
Hassan Abdul-Hussein punkterede Vemmelevs håb kort inde i anden halvleg. (Foto: Henrik Schou)

2-0 til Peder Lykke Skolen, og der var ikke spillet mere end ca. halvandet minut af anden halvleg.

'Ludi' ville da også gerne fortælle om hælafleveringen, der gav mål:

-Ja, jeg fandt da lige Hassan med en hælaflevering inde i boksen, og det gav så mål. Det er ikke så meget, jeg træner det, da jeg slet ikke går til fodbold.

- Det har jeg ikke gjort de sidste år, da jeg ikke rigtigt kunne finde motivationen. Måske begynder jeg igen en dag i en ny klub, men først vil jeg lige starte på gymnasiet efter sommer. Så må vi se, hvor meget tid jeg får til fodbold.

- Jeg hygger mig virkelig meget med Ekstra Bladet Skolefodbold. Vi kender allesammen hinanden, vi har trænet seriøst op til kvartfinalen og ikke snakket om ret meget andet end kampen den sidste uge.

- Så længe vi holder det i en positiv ånd, er det sjovt. Når nogle, som i dag, render og brokker sig, prøver vi andre at holde fokus på kampen. Det er vi gode til. Derfor vinder vi alle vores kampe, og vi vinder også semifinalen, lød det 'Ludi'.

Total nedsmeltning
Nu mistede Vemmelev-spillerne totalt troen på, at det ville lykkes at vende slaget. Reelt kun Rasmus 'Snurretoppen' Bagge holdt niveau og prøvede uden held, det bedste han havde lært, at trække holdkammeraterne med op.

'Snurretoppen' kæmpede alt, hvad han kunne. Men han kæmpede en enlig kamp. (Foto: Henrik Schou)
'Snurretoppen' kæmpede alt, hvad han kunne. Men han kæmpede en enlig kamp. (Foto: Henrik Schou)

De næste minutter var Vemmelev-målet et regulært skydetelt. Kort efter 2-0 målet kom Lauge Persson atter på banen efter sine 10 minutter i skammekrogen. Det første han gjorde var at sparke bolden uinspireret langt over mål på en ellers stor chance, hvorefter Lauge igen tabte sutten og fortsatte med at brokke sig. Så her skal der nok arbejdes lidt med Fair Play-konceptet.

Sekundviseren var ikke nået en omgang, før Tunc Tiryakioglu via en aflevering fra Troels Poulsen havde gjort det til 3-0 ved elegant at runde Vemmelev-keeperen og trille bolden i mål.

Tunc Tiryakioglu (i hvid) spillede en meget flot kamp og kunne fejre en enkelt scoring i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Tunc Tiryakioglu (i hvid) spillede en meget flot kamp og kunne fejre en enkelt scoring i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Kort efter var det Troels Poulsen, der igen var tæt på, da han fra ca. 20 meter smadrede kuglen på overlæggeren, efter at Mads Kümpel var kommet lidt langt ud af sit mål. Minuttet efter strøg 'Kaptajnen' ganske let igennem et helt stillestående Vemmelev-forsvar. Han kunne egentlig afslutte selv, men valgte i stedet uselvisk at aflevere bolden til en helt fri Tunc Tiryakioglu, der ukoncentreret bankede bolden på ydersiden af stolpen.

Hjemmeholdet var ikke færdige med deres opvisning. Efter 40 minutter slap Frederik Jensen fri på venstrekanten. Tæt på baglinjen smækkede han bolden ind foran mål, hvor Troels Poulsen fik scoret i nærkamp med Mads Kümpel. 4-0 og det så nu rigtig skidt ud for de stakkels Vemmelev-drenge.

Rasmus 'Snurretoppen' Bagge har spillet en fin turnering, men måtte vinke farvel efter kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandmidt TV: 'Snurretoppen' blev slynget ud

Slap lidt på grebbet
Med ca. 20 minutter igen slap hjemmeholdet lidt af deres jerngreb. Kampen blev nu mere lige uden det dog kom til nævnevædige chancer i nogle af enderne. Gæsternes Andreas Lundsted havde to frispark, som han sparkede henholdsvis forbi og lige i hænderne på hjemmeholdets keeper Hani Mekke, der havde en stille dag på kontoret.

De to skud fra Andreas var faktisk de eneste forsøg, Vemmelev havde i hele kampen.

Bedst som kampen stille og roligt var ved at ebbe ud, kom der fem minutter før tid igen gang i målscoringen. Vemmelev-forsvaret fumlede lidt med bolden i eget straffesparksfelt. Tunc Tiryakioglu var hurtig, opfangede bolden og lagde den ind foran mål, hvor Troels Poulsen igen totalt umarkeret kunne prikke bolden i mål via keeper Kümpels hånd.

Kort før tid scorede Troels Poulsen til 5-0. Det fejrede han ved at løbe ud til turneringens topscorer Sebastian Segall, der spiller i klub med flere af Peder Lykke-drengene. (Foto: Henrik Schou)
Kort før tid scorede Troels Poulsen til 5-0. Det fejrede han ved at løbe ud til turneringens topscorer Sebastian Segall, der spiller i klub med flere af Peder Lykke-drengene. (Foto: Henrik Schou)

Sebastian var ikke bleg for at give en ordentlig krammer. (Foto: Henrik Schou)
Sebastian var ikke bleg for at give en ordentlig krammer. (Foto: Henrik Schou)

Ca. fem minutter før tid tørrede Tobias Lundsted totalt Lauge Persson ude ved sidenlinjen, hvor Lauge så efterfølgende igen, igen, trådte ved siden af. Han lossede Lundsted ud over sidelinjen i frustration over egne evner. Endelig, kan man sige, skiftede træneren ham ud, inden han blev vist ud. Lauge kvitterede for udskiftningen med at forlade spillepladsen og lade sig hylde af alle skolens elever fra 0. til 2. klasse. 

Kort før sidste fløjt lykkedes det Frederik Jensen at score sit andet mål via en ripost fra Vemmelevs ellers stærke målmand, der som resten af hans holdkammerater, bare ikke ramte dagen. 6-0 Set and Match! Det kunne sagtens være gået meget værre for gæsterne, hvis Peder Lykke-drengene havde været lidt skarpere.

Vigtigt at huske Fair Play
Kort efter kunne kampens dommer fløjte kampen af, og Peder Lykke-spillere, trænere og fans kunne juble.

Da der skulle siges tak for kampen, kom det dog til noget tumult imellem de to holds spillere. Hvad der var årsag til episoden, kom dog ikke frem i dagens lys, men husk at Fair Play er en vigtig del af fodboldspillet, drenge. Det gælder både på og uden for banen.

Peder Lykke Skolens drenge er meget fortjent videre til semifinalerne med en sejr på 6-0 over et tamt Vemmelev-hold, der tidligere i turneringen har præsteret meget bedre.

Fakta om kampen

Kvartfinale (D): Peder Lykke Skolen - Vemmelev Skole

Resultat: 6-0

Målscorerne
1-0: Frederik Jensen
2-0: Hassan Abdul-Hussein
3-0: Tunc Tiryakioglu
4-0: Troels Poulsen
5-0: Troels Poulsen
6-0: Frederik Jensen

Dagens helt store fodboldoplevelse 'Ludi' sagde efter kampen:

- Det gik super godt i dag. Vi har masser af selvtillid og spiller en super god kamp. Jeg synes, vi presser dem godt. De har jo faktisk ikke en gang et skud inden for målrammen.

- Det var faktisk slet ikke vores bedste, vi viste i dag. Vi kan godt steppe et trin eller to op i semifinalen. Vi skal bare lære at klø på i alle 60 minutter. I dag pressede vi på og holdt så en pause. Så pressede vi på igen og holdt så en pause, og så sluttede vi af med et brag, lød analysen efter kampen.

- I morgen er det fredag, så regner jeg med, at skolen holder en lille fest for os, så vi kan fejre vores semifinale-plads.

Få helt styr på semifinalerne her.

Drengene fra Vitaskolen kunne juble over sejren i finalen. Foto: Ernst van Norde Nyheder Sådan gik finalerne i Odense

Hør 'Ludi' fortælle om sin oplevelse af kvartfinalen:

1 af 2 Kvartfinalen blev spillet i et hæsblæsende tempo. Der blev kæmpet om hver en bold. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Peder Lykke Skolen hamrede bolde ind på stribe og er klar til semifinalen. (Foto: Henrik Schou)