TV: Smølfekongen Sofian

Bravo Brønshøj: Smølfekongen og holdkammerater vandt sikkert

Smølfekongen Sofian i aktion. (Foto: Jørgen Jakobi)
Smølfekongen Sofian i aktion. (Foto: Jørgen Jakobi)

Der blæste ikke kun en halv pelikan, men op til flere pelikaner, på langs af banen i Fælledparken, da Nørrebro Park Skole tog imod Brønshøj Skole.

Spændende var det, om Nørrebroskolen, som allerede er kommet længere end nogensinde og fået megen ros i deres tidligere kampe, kunne matche Brønshøj Skole, som efter spillernes eget udsagn har et godt hold i år .

Inden kampen talte vi med en meget fokuseret anfører fra Gjelbrim Arumi fra Nørrebro Park Skole. Han ville ikke videofilmes, da han mente, det ville tage hans koncentration, men et billede blev det til.

Se kampfakta her

Skolerekorden var slået
— Vi slog allerede skolerekorden for et par kampe siden, fordi vi har det lagt det der gadefodbold væk. Før kunne vi ofte spille, som om det skete i et bur, og alt for mange spillere ville noget selv. I år spiller vi meget mere sammen og bruger banen meget bedre, så jeg håber ,vi kan gå videre, selvom vi skal  møde Brønshøj Skole.

— Jeg ved de har et godt hold, og jeg kender et par stykker af dem, blandt andre Sofian. Jeg skal nok gøre mit bedste, sluttede den sympatiske anfører Gjelbrim Aruni med albanske rødder, der slet ikke var i tvivl om, at det var Albanien han holdt med i Danmark EM kval pulje.

Gjelbrim Aruni inden kampen. (Foto: Jørgen Jakobi)
Gjelbrim Aruni inden kampen. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

Men netop hans gode bekendte Sofian fik nok en noget større rolle, end Gjelbrim havde håbet på.

Se også: Trak det længste strå

Smølfekongen Sofian
Det var udeholdet fra Brønshøj, der startede med den stærke vind i ryggen, og de forstod virkelig at udnytte vinden på den rigtige måde. De havde kontrol over midtbanen og de få gange Nørrebro-drengene kom på besøg i forsvaret stod forsvarsklippen David, også kaldet 'NH', klar til indgreb.

Se også: TV: 'NH' nailede den

Og Smølfekongen Sofian var i sit es i dag. Han viste tekniske finesser frem, slog de rigtige afleveringer og var konstant i bevægelse. Det var som om bolden automatisk søgte hen i det område, hvor Sofian befandt sig.

Efter små 10 minutter fik han bolden på kanten af feltet og efter et par små træk, lagde han bolden mod det fjerneste hjørne og med vindens hjælp sejlede bolden ind bag en ellers dygtig keeper Thomas Thygesen.

Og bag bare tre minutter efter var Smølfekongen på færde igen. Han var søgt ud i venstre side, hvor han langs baglinjen tørrede et par modstandere, og i stedet for afleveringen skråt bagud, som alle regnede med, tog han chancen og skød på mål og så var stillingen 2-0.

Smølfekongen Sofian med sin blå hue. (Foto: Jørgen Jakobi)
Smølfekongen Sofian med sin blå hue. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

Den stilling holdt lige indtil halvlegens sidste hjørnespark, som førte til en scoring til 3-0.

I pausen havde begge holds trænere travlt. Hos Brønshøj lød det:

— Vi bliver sat under pres nu. Spil jer ud af problemerne, og vores mål udover at vinde kampen, er at holde nullet. Forstået?

Alle nikkede.

I Nørrebro-lejren sagde man:

— Det bliver en helt anden kamp nu. Vi kommer op, hvor det bliver sjovt. Der hvor vi laver mål. Få nu gang i målscoringen, så vi kan få en spændende kamp ud af det her.

Og ganske rigtigt. Nørrebro fik presset spillet op og de fik også store chancer, men skarpheden manglede. Bolden susede enten udenom, eller trillede ved siden af, og så havde Brønshøj en keeper i Bari. Han tog med hænder, så det blev aldrig en spændende kamp, men kampen i kampen var om Nørrebro-drengene kunne lave et mål, hvorimod Brønshøj kæmpede for at holde nullet.

Kamp om bolden. (Foto: Jørgen Jakobi)
Kamp om bolden. (Foto: Jørgen Jakobi)

Se også: Målene sejlede ind

Se også: Solid sejr

God og fair indstilling
Den dyst vandt Brønshøj også. Kampen endte 3-0 og efterfølgende kunne alle konstatere, at Brønshøj faktisk var bedst både i med- og modvind. Det blev også anerkendt af de meget sportslige og fair Nørrebro-drenge, der alle som en lykønskede deres modstandere med sejren.

Efter kampen talte vi med Sofian, kaldet Smølfekongen, på grund af sin flotte blå hue.

Han spiller fodbold i Vanløse ,hvor han befinder sig rigtigt godt.

— Det er en god klub og jeg spiller på et godt hold. Ligesom her på skoleholdet. Vi er meget glade for skolefodbold, og vi tror faktisk på, at vi kan komme langt i år. Vi har fået bedre modstand end vi fik i dag, men det var også svært at spille i den stærke vind.

Sofian har ganske ret. Holdet er ret godt besat på de fleste pladser. Der er ingen blinde pletter og spillerne bakker hinanden godt op. Det er et hold. Det er et godt kollektiv. Men Sofian kan være ganske rolig. Der skal nok komme god modstand i de kommende kampe.

1 af 2 Der skal tages frispark. (Foto: Jørgen Jakobi)
2 af 2 Smølfekongen Sofian i aktion. (Foto: Jørgen Jakobi)