Annonce:
Annonce:

TV: Stor fightervilje gav pote

Tæt kamp: Det blev en yderst spændende pigekamp mellem de to kæmpende hold

Der blev gået til stålet i pigekampen mellem Dragør Skole og Skolen ved Sundet. Foto: Lars Preben Jensen
Der blev gået til stålet i pigekampen mellem Dragør Skole og Skolen ved Sundet. Foto: Lars Preben Jensen
Annonce:

Pigerne fra Dragør Skole lade græs til, da pigerne fra Skolen ved Sundet kom på besøg i denne runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Værterne kom til kampen med store sejre. De havde vundet 10-1, 17-0 og 4-2. Gæsterne var automatisk gået videre fra første kamp, da den ikke blev afviklet alligevel. Men de havde vundet deres andre kampe med 2-0 og 2-1.

På trods af de mange scoringer fra hjemmeholdet i deres forrige kampe, så det ikke ud til, at dette opgør ville ende ud i særlig mange mål.

Se kampfakta her.

Anna i målet hos Dragør Skole havde stor betydning for sit hold. Foto: Lars Preben Jensen
Anna i målet hos Dragør Skole havde stor betydning for sit hold. Foto: Lars Preben Jensen

 TV: Anfører: Vi kommer i finalen

Annonce:

Garvet målmand
Hvis kampen skulle skæres helt ind til benet, må resultatet være et hurtigt mål og mange brændte chancer. Men det var også meget andet end det. Ud over æren og videre arrangement i Ekstra Bladet Skolefodbold kunne vinderen også trække sig tilbage og kalde sig Amagers bedste pigehold anno 2017.

Inden kampen havde vi en snak med hjemmeholdets målmand Anna Larsen, som sagtens kunne få en betydning for kampen resultat.

- Jeg er lidt nervøs. Jeg har forstuvet en af mine fingre og spiller med den bundet ind. Vi skal give os 100 procent, for vi skal møde et stærkt hold. Vi skal have fokus på vores sammenspil, snakke sammen og hjælpe hinanden, sagde hun.

- Vi vil lægge et højt pres fra start. Og så skal vi holde den positive ånd fra de forrige kampe, tilføjede hun.

Anne har vogtet målet på skolens hold i hele fire sæsoner. Hun har været med fra sjette klasse, og det er sidste sæson, hun kan være med i.

Annonce:

- Det har været vildt fedt og sjovt. Noget af det jeg husker var fra en af mine første kampe, hvor vi skulle ud i straffesparkskonkurrence. Jeg synes, de andre var kæmpe store, og så stod lille jeg og var meget nervøs. Jeg tog ikke en eneste af straffesparkene. De skød ved siden af. Men vi vandt alligevel. Siden da er jeg kommet efter det med straffespark. Sidste kamp tog jeg to spark, kom det fra den stolte keeper.

Krestine Mehlbye og Mathilde Søgaard havde mange dueller under kampen. Foto: Lars Preben Jensen
Krestine Mehlbye og Mathilde Søgaard havde mange dueller under kampen. Foto: Lars Preben Jensen

TV: Suveræne stikninger sikrede sejren

Hjemmebanen hjalp
Værterne lage ud med det høje pres, som Anna havde lovet. De fysiske stærke spiller fra hjemmeholdet vandt mange af duellerne i starten af kampen. Og kampen var kun tre minutter gammel, da første chance opstod.

Den hårdtarbejdende anfører Olivia Kvist vandt en nærkamp og spillede elegant Nikoline Holmberg fri mellem to af udeholdets forsvarsspillere. Men afslutningen var ikke skarp nok.

Minuttet efter var den igen gal i gæsternes højre side. Rikke Fournaise slap igennem og scorede sikkert til 1-0 til stor jubel hos de mange fremmødte fans, som bakkede de førende piger op. Det er dejligt at se, at skolen altid lader deres elever se kampene i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Annonce:

Føringsmålet fik værterne til at slappe lidt af med det høje pres. Samtidig fik modstanderne kæmpet sig ind i kampen. Med flot teknisk positionsspil kom holdet længere frem på banen.

Det var især Selma, Siff og den tekniske stærke Anna Fotopoulos, der med flotte 1-2 kombinationer ind imellem fik spillerne værterne til at ligne kegler i en træningsøvelse.

Udeholdets Milla lå alene i front. Hun var dygtig til at slide sig fri af sine direkte modstander. Samtidig var hun god til at løbe i de rigtige huller.

Men skarpheden hos den ellers så sikre topscorer var ikke til at få øje på. I hele kampen havde Milla vel en fire eller fem 100 procents chancer, som hun normalt ville have scoret på.

-  Det var ikke så godt. Fødderne var ikke skruet rigtigt på, måtte Milla konstatere.

Hjemmeholdets Anna i målet sagde:

– Jeg havde luret hende. Hun skød for det meste i min højre side.

Siff i blåt spillede en stor kamp. Foto: Lars Preben Jensen
Siff i blåt spillede en stor kamp. Foto: Lars Preben Jensen
 

Annonce:

God peptalk i pausen
Det var ikke kun Milla, der havde en off-dag foran målet. Også en anden af holdets profiler var Anna Fotopoulos. Hun spillede en stor kamp med mange lækre detaljer og driblinger midt på banen. Men hun var ikke 100 procent skarp i sine afslutninger. Sidst i halvlegen havde Anna et par nærgående forsøg, som med lidt held kunne være endt anderledes.

Holdene gik til pause ved stillingen 1-0.

Trænerteamet Jeanette og Timos hos gæsterne roste deres spillere i pausen.

- Det ser godt ud, piger. Det går godt, og I har sluttet bedst. Anna, du skal være mere offensiv og ikke trække så langt tilbage i banen. Piger, I skal afslutte, afslutte, afslutte. Gå nu ind og kæmp røven ud af bukserne. Det stinker af en sejr, lød det.

Hos hjemmeholdet var der fokus på den gode start.

- Vi skal ud med det arrangement, vi havde i starten af kampen. Vi er gået ned i tempo, efter vi kom foran, så vi skal op i tempo igen, lød det fra anføreren Olivia.

Krestine og Milla i blåt fik ikke ramt på bolden. Foto: Lars Preben Jensen
Krestine og Milla i blåt fik ikke ramt på bolden. Foto: Lars Preben Jensen

Sådan spilles kredsfinalerne

Bedst i anden del af kampen
Det var gæsterne, der startede anden halvleg bedst. Anna Fotopoulos var rykket længere frem på banen. Efter en lækker afdribling af sin direkte modstander fandt hun Milla med en god aflevering.

Annonce:

Denne gang fik Milla passeret Anna i målet, men måtte se sin afslutning prelle af på stolpen ganske tæt på trekantsammenføringen. Det var ikke Millas dag.

I slutningen af kampen forsøgte udeholdets trænerteam med den sidste krampetrækning at vende kampen og få det udlignende mål. Kristine fra den bagerste kæde blev sendt helt frem for at støtte Milla i front.

Kristine havde som markeringsspiller spillet en stor kamp. Hun var med sit store overblik, figthervilje og hurtighed medvirkende til, at en af hjemmeholdets store profiler Mathilde Søgaard ikke kom frem til de store chancer.

Det var fuldt ud Kristines fortjeneste, at hende og medspillerne stadig var med i kampen helt frem til sidste fløjt.

Begge hold leverede en god kamp. De viste, at de begge kunne og ville spille fodbold. Værterne havde deres fightervilje og hurtige omstillinger. Gæsterne havde det tekniske spil, der blev lagt mærke til.

Annonce:

Selvom udeholdet havde det meste spil og de største chancer, var hjemmeholdet også med i kampen. Der blev kæmpet godt over hele banen. Anføreren Olivia gik forrest i tacklingerne og lagde ikke finger imellem i nærkampene.

Mathilde Søgaard sled og slæbte helt i front. Mathilde fulgte selv den mindste chance op og stoppede ikke før, det sidste fløjt havde lydt.

Dragør Skoles piger holdt målet rent, og de er nu videre med en 1-0-sejr.

Hør Anna fra Dragør Skole fortælle om kampen her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: