TV: Storfavoritterne erobrede igen banen

Kredsfinaleklar: De målfarlige piger fra Nørre Fælled Skole vandt sikkert mod bornholmerne

Rebekka Winther fra Nørre Fælled Skole på vej mod målet. Hun fik scoret en enkelt kasse i opgøret mod Åvangskolen. Foto: Lars Preben Jensen
Rebekka Winther fra Nørre Fælled Skole på vej mod målet. Hun fik scoret en enkelt kasse i opgøret mod Åvangskolen. Foto: Lars Preben Jensen

Pigerne fra Nørre Fælled Skole i København skulle på hjemmebane møde udeholdet fra Åvangskolen fra Bornholm.

Værterne havde vundet deres forrige kampe med 44-0, 17-1 og 23-0. De havde automatisk vundet en kamp udover de tre på papiret, da kampen ikke blev afviklet.

Gæsterne kom til kampen med sejre på 2-0, 16-0, 4-0 og 3-0.

Ud fra målscoren så det ud til, at hjemmeholdet var store favoritter. Pigerne fra solskinsøen Bornholm var for anden gang i Ekstra Bladet Skolefodbold taget til Hovedstaden. Men de havde glemt en ting. Nemlig at tage solen med.

På trods af den manglende sol var det 28 meget koncentrerede spillere, der varmede op til kampen.

Se kampfakta her.

Rebekka Winther med et gennembrud. Foto: Lars Preben Jensen
Rebekka Winther med et gennembrud. Foto: Lars Preben Jensen

Se også: TV: Delte igen øretæver ud

Forventede et svært opgør
Gæsternes målmand Maria Riis var der endnu ikke scoret imod i fire kampe.

- Jeg forventer at få mere at lave end i de første kampe og håber på et 'clean sheet'. Men tvivler på det. De andre har jo scoret en masse mål. Jeg stoler på mit forsvar og håber at 'Hornshøj' (Cecilie red.) kan få puttet en enkelt eller to ind, sagde Maria.

- Vi har talt meget om, at det ikke betyder så meget, at de andre har bolden hele tiden. Se bare på Italien (med henvisning til Italien - Sverige, hvor boldbesiddelsen var 74-26 til Italien), sagde træneren Anders.

- Vi ligger os i hvert tilfælde ikke ned, tilføjede han.

Gæsternes anfører Nanna Knudsen sagde:

- Jeg forventer, at det bliver en meget svær kamp, hvor vi får meget at se til i forsvaret. Vi skal stå kompakt i forsvaret og være oppe på mærkerne fra start. Vi ved, at de har mange gode spillere, så der bliver nok at holde øje med. Vores chancer er nok 80-20 i deres favør, fortalte Nanna.

Målmand Maria Riis med en af sine mange redninger. Foto: Lars Preben Jensen
Målmand Maria Riis med en af sine mange redninger. Foto: Lars Preben Jensen

Se også: TV: Hjemmebane var en fordel

Topscorerne forventede mere modstand
Netop 80-20 var også disse procenter, værternes to topscorere Rebekka og Emmi. De indtager nu en delt syvendeplads på Ekstra Bladets topscorerliste hos pigerne.

Rebekka og Emmi var også enige om, at det ville blive meget anderledes end i holdets foregående kampe. Der var de ikke blevet udfordret i deres defensiv.

- Vi forventer, at vi får mere modstand og på et højt niveau. Men vi skal være klar fra start og holde fokus hele kampen i gennem, lød det fra dem.

- Jeg tænker helt klart på det. Det er fedt at være med i top 10, sagde Rebekka om rollen som topscorer.

- Jeg tror, det er mig, der skal tage straffespark, hvis det kommer, tilføjede hun.

- Straffe må hun meget gerne tage. Jeg håber på et par mål, udtalte Emmi.

Hjemmeholdet havde på deres vej til kampen endnu ikke fået noget nævneværdig modstand. På holdet var der flere spillere, der spillede på DBUs udvalgte hold. Det var blandt andet Nadia Jungslund, Rebekka Winther og Daniella Diaz.

Den dygtige forsvarsspiller Daniella Diaz var ikke at finde i holdopstillingen. Daniella var ikke udtaget, da hun for sent havde meldt afbud til skolens morgentræning. Skolens morgentræning er en af forudsætningerne for, at man kan deltage på skolens fodboldhold.

Emmi med en afslutning. Foto: Lars Preben Jensen
Emmi med en afslutning. Foto: Lars Preben Jensen

Se også: Sejlede glade hjem

Bedst fra start
Fra kampens start blev der fra værterne lagt et stort pres på gæsternes forsvar.

Værternes midtbane og angriber var gode til at erobre bolden højt oppe på modstandernes banehalvdel. Og når bolden var erobret, var der kun en vej. Det var den direkte vej mod mål.

Som gæsterne havde forudset, ville forsvaret få en travl dag.

Målmanden Maria og de to midterforsvarsspillere Mille og Elvira var med deres fight og viljestyrke en af hovedårsagerne til, at hjemmeholdet ikke fik en drømmestart.

Vi skulle frem til det 17. minut, før udeholdet måtte kapitulere. På et indlæg fra højre kom den hovedstødsstærke Josephine Lech først på bolden. Hun headede værterne foran 1-0 uden chance for den ellers godt spillende målmand Maria.

Hjemmeholdets to topscorere Rebekka og Emmi var konstant en trussel for udeholdets hårdtarbejdende forsvar.

Rebekka var med sine snævre driblinger og sit direkte spil hele tiden farlig, og hun var ikke bleg for at spille en af sine medspillere fri.

2-0-scoringen kom efter en af Rebekkas dribleture, hvor bolden endte hos angrebskollegaen Emmi. Hun fik lige akkurat en lang tå på for næsen af den fremstormende målmand Maria.

Emmi får en lang tå på og scorer til 2-0. Foto: Lars Preben Jensen
Emmi får en lang tå på og scorer til 2-0. Foto: Lars Preben Jensen

Se også: Målscore på 84-1 i tre kampe

 

Fortsatte stimen
Værterne var gode til at udnytte banens bredde. Især Nadia på højrekanten var med hele tiden frem på banen.

På midten lå anfører Amalie Weischendorff. Hun var god til at holde presset på modstanderne, når angriberne havde mistet en bold. Med sit overblik og teknik skabte Amalie mange chancer. Og rollen som målscorer mestrede hun også med sit langskudsmål til 3-0.

En af Amalies roller var også at holde et vågent øje med gæsternes topscorer Cecilie Hornshøj. Amalie var tit den første modstander, der som en høg var over Cecilie, når hun enkelte gange modtog bolden.

- Jeg havde det svært. Jeg fik ikke meget plads og var meget alene oppe foran. Vi fik ikke rigtig vores spil til at køre. De var simpelthen for gode. Jeg tror ikke, jeg havde en eneste afslutning på målet. Jeg er selvfølgelig skuffet, når vi nu var så tæt på en kredsfinaleplads. Men det var trods alt fortjent, at de vandt, sagde Cecilie Hornshøj.

I pausen hos gæsterne var der fokus på at holde humøret højt.

- Det blev, som vi havde forventet. Nu går vi ind til anden halvleg, som om det står 0-0. Så giver vi den en skalle, så vi kan se hinanden i øjnene efter kampen, sagde træner Anders til pigerne.

Hos værterne var trænerteamet naturligvis tilfredse med holdets indsats.

- Godt spillet, piger. Og super-Amalie på midten. Vi skal udnytte vores kanter bedre i anden halvleg, lød det.

Hjemmeholdet startede anden halvleg lige efter trænernes anvisning. Højrekanten Nadia fik utrolig meget plads og fik lagt mange farlige indlæg ind i modstandernes felt.

Mange af Nadias gennembrud kom efter afleveringer i dybden fra Amalie på midten. Det blev også bemærket af modstanderne.

Hør Nanna fra Åvangskolen i pausen her:

Anfører Amalie scorer til 3-0. Foto: Lars Preben Jensen
Anfører Amalie scorer til 3-0. Foto: Lars Preben Jensen

Se også: Sådan spilles kredsfinalerne

Sikkert videre til kredsfinalen
Efter kampen havde fidusbamsemodtager Mille Knudsen denne kommentar:

- Jeg frygtede hele tiden deres anfører, som var god til at ligge bolden i dybden til deres højrekant nummer to (Nadia red.). Hendes indlæg var hele tiden farlige. Vi havde det svært, men jeg synes, vi gjorde, hvad vi kunne.

Gæsternes anfører Nanna fik fairplay-håndklædet. Hun havde denne kommentar efter kampen:

- Vi fik aldrig sat vores spil rigtigt op. Vi havde svært ved at holde på bolden, når vi havde den. Det var som om, vi ikke turde have bolden. Det var ok, at de vandt. Hele deres hold var gode.

Anden halvleg var næsten spil til et mål. Tre scoringer blev det til. Rebekka, Emmi og Josephine scorede et hver, inden dommeren fløjtede af til slutresultatet 6-0 til værterne.

Rebekka har med sin scoring bevaret sin plads som nummer syv på topscorerlisten. Derimod har Emmi taget tre skridt op på listen. Hun er nu på en delt fjerdeplads.

Der er helt sikkert flere mål i de to dygtige pigers støvler, når de om to ugers tid skal spille kredsfinale.

Pigerne fra Åvangskolen kunne helt sikkert være deres indsats bekendt. Der var der kun enkelt, som ikke har muligheden for at deltage i Ekstra Bladet Skolefodbold næste år.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Nørre Fælled Skole - Åvangskolen, 6-0

 

Prisvindere:
Fidusbamser:

Nadja Jungslund, Nørre Fælled Skole

Mille Knudsen, Åvangskolen

 

Fairplay-håndklæde:

Nanna Knudsen, Åvangskolen

Se også: TV: Stoppede mestrene

Glæder sig
Efter kampen sagde to meget glade piger fra hjemmeholdet:

- Vi fik helt klart mere modstand i dag, end vi har fået i de andre kampe. Det var fedt, at jeg fik så meget plads i dag. Jeg blev snydt for et mål, men det var ok, at dommeren ikke kunne se, at den var inde. En af modstanderne sagde bagefter, at bolden var inde.

- Det er fedt, at vi nu er i finalen. Jeg håber, at Daniella er med næste gang. Og jeg lover, at vi nok skal tage mange tilskuere med til finalen, sagde fidusbamsemodtager Nadia.

- Vi spillede en god kamp og det gik som jeg havde forventet. Vi har mange gode individualister. Og jeg synes vi som hold er blevet bedre kamp efter kamp. Jeg glæder mig til finalen. Jeg håber det bliver Bellahøj. Vi kender et par stykker. Også er skolerne rivaler på den gode måde, fortalte anfører Amalie.

At pigerne fra Nørre Fælled Skole er gode, er der ikke nogen tvivl om. Det kan bare se på deres resultater. 90-1 i målscoren på bare fire kampe. Det siger også et eller andet.

Holdet er endnu ikke blevet presset. Hvad sker der, hvis de eventuelt skulle komme bagud? Det er en af de spørgsmål, vi endnu ikke har fået et svar på og måske aldrig får.

Fidusbamsemodtager Nadia med en afslutning. Foto: Lars Preben Jensen
Fidusbamsemodtager Nadia med en afslutning. Foto: Lars Preben Jensen
 

Hør Amalie fra Nørre Fælled Skole i et interview efter kampen her:

Nørre Fælled Skoles vej til kredsfinalen

8. september: Det Kgl. Vajsenshus - Nørre Fælled Skole, 0-44

28. september: Nørre Fælled Skole - Niels Steensens Gymnasium, 17-1

31. oktober: N. Zahles Gymnasieskole - Nørre Fælled Skole (Vundet uden kamp)

9. november: Nørre Fælled Skole - Kildegård Privatskole, 23-0

14. november: Nørre Fælled Skole - Åvangskolen, 6-0

Holdets samlede målscore: 90-1

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen