TV: Tæt opgør endte i mand mod mand

Flotte redninger og en kølig inderside: Skovgårdsskolen kunne hive sejren i land efter straffespark mod Store Magleby Skole

Da ingen af holdene fik scoret i den ordinære tid, måtte kampen afgøres i en straffesparkskonkurrence. (Foto: Josefine Lund Emerek)
Da ingen af holdene fik scoret i den ordinære tid, måtte kampen afgøres i en straffesparkskonkurrence. (Foto: Josefine Lund Emerek)

Nerverne sad helt ude på tøjet kamp i Dragør, da Store Magleby Skole tog imod gæsterne fra Skovgårdsskolen i Gentofte. Det var 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold, og begge hold havde været i straffespark før, så de var godt klar over, hvad der ventede dem, hvis kampen ikke blev afgjort i ordinær spilletid.  

Se også: Delte i porten

Se også: TV: Kong Nikolej snuppede alt

Ekstra Bladet Skolefodbold snakkede kort inden kampen med dagens anfører fra Skovgårdsskolen, Emil Mærsk Mckinney om hans forventninger til kampen:

— Jeg regner med, at det bliver en meget svær kamp. Vi ved ikke, hvor gode de er, men vi har hørt de muligvis har en landsholdsspiller på holdet, så det kan godt gå hen og blive en meget svær kamp. Jeg håber på en lige kamp. Vi spiller på samme måde, som vi har gjort de seneste kampe, samme opstilling også går vi til den og håber på, at vi vinder.

Skovgårdsskolens midtbanegeneral og tidligere anfører i de forgange kampe Emilio Lorenzo havde i dag karantæne, så han måtte nøjes med at se kampen fra sidelinjen. Han var naturligvis en lettet herre efter hans holdkammerat kunne sikre dem sejren og han kunne få lov at spille endnu en kamp – måske med anførerbindet igen, lød det fra træneren.

Se kampfakta her.

Der var mange gode dueller i opgøret. (Foto: Josefine Lund Emerek)
Der var mange gode dueller i opgøret. (Foto: Josefine Lund Emerek)

Målfri zone
Drengene fra Dragør kom bedst fra start og lagde et pres på gæsterne fra Gentofte. Selvom begge hold viste flot spil og gode aktioner fra kanterne var det alligevel Store Magleby Skole, som kom til flest chancer i første halvelg. Et farligt hjørne til hjemmeholdet kunne være blevet første halvlegs optur, men Skovgårdsskolen var gode til at forsvare sig. Begge hold kunne derfor gå til pause uden mål og med stillingen 0-0.

Efter startfløjtet til anden halvleg var det igen hjemmeholdet, som kom bedst fra start. De pressede gæsterne langt oppe på banen, men de fik ikke skabt mål ud af det. Skovgårdsskolen havde et utroligt solidt forsvar, en mur, som ikke var til at komme igennem.

Der blev gået fint til den. (Foto: Josefine Lund Emerek)
Der blev gået fint til den. (Foto: Josefine Lund Emerek)

Begge mandskaber havde svært ved at knække koden og få sparket bolden i nettet. Minutterne gik og vi nærmede os noget, der godt kunne ligne en afgørelse i straffespark. Det var en meget lige kamp, og de fleste lige kampe bliver afgjort i straffe – og det var ikke anderledes med denne.

Lille og store Skov
I straffesparkskonkurrencen var der total spænding hos spillerne. Det var nu eller aldrig, og det var mand mod mand.

Store Magleby Skole fik en ønske start, da de startede ud med en redning og så var der lige pludselig pres på de sidste fire skytter fra Skovgårdsskolen. Men nerver og skæve skud, hvad var det? Det kendte drengene fra Gentofte i hvert fald ikke til.

De næste tre spillere fra Skovgårdsskolen hamrede boldene direkte i kassen og med endnu en redning fra den høje klasse keeper, Frederik Fly, lå presset nu på Skovgårdsskolens sidste sparker, den lille hurtige midtbanemand Lukas Siig. Kunne han banke bolden i kassen og lukke og slukke kampen? Eller ville nerverne tage over og bolden ende ved siden af mål?

Han så meget selvsikker ud og med en kølig inderside placerede han bolde i højre side af målet og kunne med sit hold juble over denne nervepirrende sejr på 4-3 i straffesparkskonkurrencen:

Drengene fra Skovgårdsskolen kunne fejre sejren med et sejrsråb:

Ekstra Bladet Skole talte efter kampen med 'lille' og 'store' Skov i form af Lukas Siig og Frederik Fly.

Se deres reaktioner på kampen her:

Skovgårdsskolen møder nu i kredssemifinalen Nyager Skole, som er kendt for at have et imponerende hjemmebanepublikum.

1 af 2 Lucas Siig (tv.) og Frederik Fly (th.) blev afgørende i opgøret. (Foto: Josefine Lund Emerek)
2 af 2 Da ingen af holdene fik scoret i den ordinære tid, måtte kampen afgøres i en straffesparkskonkurrence. (Foto: Josefine Lund Emerek)