TV: Tæt på tenniscifre

Stærk præstation: Drengene fra Højdevangens Skole er klar til kredsfinalen

Gæsterne fra Åvangskolen havde mange gode angreb i kampen. Foto: Flemming Bærnthsen
Gæsterne fra Åvangskolen havde mange gode angreb i kampen. Foto: Flemming Bærnthsen

Kampen på Bornholm stod mellem Åvangskolen og Højdevangens Skole fra København. De københavnske drenge og trænere havde fået noget af en vuggetur, så flere af dem var blevet søsyge på vejen til solskinsøen.

Drengene var tvivlende på det med solskinsøen, da det var koldt og blæste. For nogle af drenge fra Højdevangens Skole var det deres første gang på Bornholm, og de synes, det var anderledes end København.

Drengene fra København var dog ved godt mod og var klar til kampen i sjette runde og ville gå efter sejren.

Se kampfakta her.

TV: Til tops på topscorerlisten

Godt fra land
Kampen blev fløjtet i gang, og begge holdene kom frisk ud over stepperne. Udeholdet tilspillede sig flere chancer fra kampens start af.

Derfor skulle tilskuerne ikke vente længe på et mål. Dette kom allerede efter tre minutters spil. Gæsterne kom godt på kanten af forsvaret, og med en flad aflevering på tværs i feltet kunne fremstormende Jacub Humaidi sætte en hård inderside på bolden og score bag hjemmeholdets målmand Mikkel Pedersen.

Dette tændte op under værterne, der gerne ville videre i turneringen og havde en stærk selvtillid fra sidste kamp, hvor de kom bagud tre gange og stadig vandt.

Kampen begyndte at blive mere fysisk og med mange flotte detaljer. Midtbanespillerne ville vinde alle nærkampene. Derfor foregik meget af kampen på gæsternes vilkår, så hjemmeholdet fik ikke meget plads. Det var svært for Valdemar Finsen, der flere gange viste, at han var en stor trussel imod gæsterne. De var dog meget opmærksomme på ham.

Der var fuld fart frem hos gæsterne. Foto: Flemming Bærnthsen
Der var fuld fart frem hos gæsterne. Foto: Flemming Bærnthsen

Fik revanche

Chance på chance
Højdevangens Skole kom til mange åbne chancer. De fandt vej til målet med flot spil ned bag backen eller indimellem forsvaret. Derfor havde en velspillende målmand Mikkel Pedersen en travl dag i målet. Han forhindrede flere gange topscoreren Mahdi Alawie fra at score målet, som ville bringe ham på topscorerlisten. Han var flere gange helt alene med Mikkel, som leverede redninger i høj klasse.

Gæsterne fik trukket hjemmeholdets forsvar helt sidelæns. Det var ofte med en lille smart finte og sideskift, hvorefter de fik et skud på mål. I 27. minut lykkedes det Mahdi Alawie at score målet til 2-0, som bragte ham helt til tops på drengenes topscorerliste. Derfor takkede han sine holdkammerater, som havde hjulpet ham op på topscorerlisten, og Mahdi var yderst tilfreds med at indtage førstepladsen.

TV: Buldrede videre

Lukkede reelt kampen
Hjemmeholdet kom godt til pause tilfredse over deres indsats, også selvom de var bagud 2-0, fordi deres stærke fællesskab og holdånd gjorde, at de blev ved med at kæmpe, selvom de mødte et meget stærkt hold.

Der blev gået til den i hver eneste duel. Foto: Flemming Bærnthsen
Der blev gået til den i hver eneste duel. Foto: Flemming Bærnthsen

Hjemmeholdet ville gerne frem til lidt større chancer i anden halvleg. 

Åvangskolen kom godt ud fra start, men det samme gjorde gæsterne. Det var en flot og velspillet kamp med mange nærkampe. Udeholdet leverede det flotte indspil efter det andet. Målet til 3-0 var på et indlæg, hvor Ibrahim Idrahim med en lille kattepote styrede bolden væk fra Mikkel Pedersen, og derfor kunne de bringe sig yderligere foran.

Lidt før topscorer Mahdi Alawie skulle gå fra banen, ville han lige slå et søm i kisten og scorede til 4-0.

TV: På pletten igen

Pyntede på det til slut
Nu justerede gæsterne på holdet og tog Mahdi ud. Dette fik dog ikke Højdevangens Skole til at hive i håndbremsen. Små 10 minutter før tid lukketid på Bornholm scorede de til 5-0 ved deres hårdtarbejdende midtbanespiller Asim Serfie.

Alligevel slog Åvangskolen ikke op i banen eller gik ned i tempo. Hjemmeholdets anfører Valdemar Finsen og midtbanemakker Magnus Letholm blev ved med at arbejde og skabe usikkerhed i udeholdets forsvar. Valdemar ville score en kasse, så Åvangskolen også kunne gå fra banen med et mål. Valdemar nappede bolden to minutter før tid efter en tæt nærkamp med forsvarspillere fra Højdevangens Skole og sparkede den godt ind i kassen til slutresultatet 5-1 til Højdevangens Skole.

Højdevangens Skole er nu klar til kredsfinalen, der venter torsdag 29. november kl. 11. Deres modstander skal findes i kampen imellem Rygaards Skole og Damhusengens Skole, der spilles torsdag.

Vi fangede topscorer Mahdi Alawie efter kampen. Han går i en modtagerklasse og ville derfor helst ikke udtale sig på dansk endnu. Det følgende er derfor på engelsk.

Hør fra Mahdi her:

Højdevangens Skole til kredsfinalen

19. september: Højdevangens Skole - Skolen ved Sundet, 8-0

8. oktober: Skolen på Islands Brygge - Højdevangens Skole, 3-6

22. oktober: Højdevangens Skole - Nørrebro Park Skole, 7-2

25. okober: Skt. Annæ Skole - Højdevangens Skole, 0-5

9. november: Højdevangens Skole - Store Magleby Skole, 7-0

21. november: Åvangskolen - Højdevangens Skole, 1-5

Holdets samlede målscore: 38-6