TV: Tenniscifre i kredsfinale

Knusende sikkert: Pigerne fra Åvangskolen dominerede kampen

Pigerne fra Åvangskolen knuste Dyssegårdsskolen 6-0 i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Åvangskolen knuste Dyssegårdsskolen 6-0 i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

- Det er simpelthen så dejligt, når man står ud af sengen klokken 04:30 for at tage til København og så får sejren med hjem i bagagen, lød det fra en af Åvangskolens store profiler Nanna Knudsen umiddelbart efter kredsfinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Holdet fra Bornholm havde netop banket det sagesløse hjemmehold fra Dyssegårdsskolen med hele 6-0.

Nannas tvillingesøster, Mille Knudsen, supplerede:

- Det er så overvældende at vinde denne kredsfinale. Vi er så glade.

De glade, søde, stolte og gennemført sympatiske tvillingesøstre havde gennem kampens 60 minutter fuldstændig styr på de sjællandske værter.

Se kampfakta her.

'Det er federe at kaste op med en guldmedalje'

Drømmemål satte festen i gang
- Vi startede ret nervøse, og jeg var selv ved at skide grønne grise i begyndelsen af kampen, fortalte Mille.

Lige præcis den nervøsitet kunne man sagtens se i starten af opgøret. Det var faktisk hjemmeholdet fra Gentofte, der havde de første par angreb - uden dog for alvor at kunne true Maria Riis i gæsternes mål.

Efter små ti minutter med stillingskrig var det de blåklædte gæster, der tog føringen. Kort efter hamrede Martha Langskov kuglen i kassen fra 25 meters afstand. Hendes skud sad flot, men på en god dag kunne målmand Emma Søhoel godt have taget skuddet fra gæsternes 10'er.

En scoring, der vakte stor jubel hos øboerne, der havde taget den lange tur til Sjælland.

- Ja, vi startede meget stille og roligt. Men så var det godt nok dejligt, at Martha bankede bolden ind til 1-0. Det gav en del ro på holdet, forklarede fidusbamsevinder Nanna Knudsen efter kampen.

Efter scoringen overtog Åvangskolen totalt styringen på kampen. Man kunne i den grad se, at den ro, som Nanna omtalte, indfandt sig efter 1-0-målet.

Der var masser af jubel, da Martha sparkede gæsterne foran 1-0. Foto: Henrik Schou
Der var masser af jubel, da Martha sparkede gæsterne foran 1-0. Foto: Henrik Schou
 
Målscorer: 'Nemmere end forventet'

Lillesøster ville også lege med
Da der var spillet 14 minutter var det så den tredje af de tre søskende med efternavnet Knudsen - nemlig lillesøster Pippi - der kom i fokus.

Hun lavede et fremragende løb i venstre side. Med sin fart satte hun Dyssegårdsskolens forsvarsspillere af og kom næsten helt ned til mållinjen. Her fik hun afsluttet mod mål, og uheldigvis for keeper Emma Søhoel kom hun til selv at slå bolden i nettet til 2-0 til de bornholmske gæster.

Pippi Knudsen var i det hele taget en farlig venstre back i første halvleg. Hun havde flere gode løb med bolden, der ofte udfordrede hjemmeholdet.

I pausen var Pippi svært utilfreds med, at hun skulle spille venstre back. Så hun bad om at blive flyttet ind i midten ved siden af søster Nanna:

- Kan jeg ikke godt blive rykket ind centralt?, spurgte hun fortvivlet sin træner Anders i pausen.

Hun fik sit ønske opfyldt, men hun var klart mere synlig på backpladsen i første halvleg end på den centrale midtbane i anden omgang.

Allerede to minutter efter første mål kunne pigerne juble igen. Foto: Henrik Schou
Allerede to minutter efter første mål kunne pigerne juble igen. Foto: Henrik Schou
 
Galleri: Dyssegårdsskolen - Åvangskolen

Sukkerbold lukkede reelt kampen
Efter små 20 minutter af første halvleg fik kom så 3-0-målet. Det skete, da Nanna Knudsen med et fantastisk overblik sendte en genial aflevering op gennem det modløse hjemmehold fra Dyssegård.

Her fik Nicole Andersen en friløber, og hun kunne sikkert bringe Åvangskolen i front med tre pinde.

- Jeg kender mine holdkammerater godt. Så jeg ved, hvor de løber hen. Så det er egentlig bare at lægge afleveringen, sagde Nanna Knudsen om sin genialitet efter slutfløjtet.

Seks minutter før pausen scorede udeholdet til 4-0, da et Martha Langskov-hjørnespark sad direkte i panden på Cecilie Hornshøj, der sikkert scorede.

Fire mål fra det 12. til 24. spilminut var reelt, hvad gæsterne behøvede for at spille sig i kvartfinalen. En første halvleg, der var totalt domineret af Åvangskolen. Symptomatisk for de første 30 minutter var det, at gæsternes målmand, Maria Riis, kun rørte bolden en enkelt gang, da hun skulle sparke bolden ud efter en tilbagelægning.

Udover at score spillede Cecilie Hornshøj en imponerende kamp og gik ind i alle dueller. Foto: Henrik Schou
Udover at score spillede Cecilie Hornshøj en imponerende kamp og gik ind i alle dueller. Foto: Henrik Schou
 
TV: Åvangskolen klar til kvartfinalen

”Vi skal gøre det færdigt”
I pausen var der stort fokus på, at pigerne fra Bornholm ikke måtte stoppe med at spille. De lavede et par rokeringer - blandt andet det føromtalte bytte med Pippi Knudsen ind på midten. Men også Martha Langskov fik ny plads. Hun blev sendt på kanten i de sidste 30 minutter.

Både Pippi og Martha forsvandt dog lidt ud af kampen i anden halvleg efter rokeringerne, selvom Martha nåede at score sit andet mål lige inden slutfløjtet.

Ellers var budskabet klart fra den bornholmske træner.

- Vi skal vise vores næste modstander, at vi er gode. Så lad os lave et par mål yderligere i anden halvleg, var de sidste ord i pausen.

Hos hjemmeholdet var der fokus på bare at få lukket af i forsvaret.

- Når I får muligheden, så skal den sparkes væk, lød det fra hjemmeholdets lejr.

- De er ret gode, men vi må ikke give op, var sidste budskab fra træner Ane til de pinkklædte piger fra Dyssegårdsskolen.

Der var fuld fokus fra Åvangskolens side. Foto: Henrik Schou
Der var fuld fokus fra Åvangskolens side. Foto: Henrik Schou
 
TV: Her får Åvangskolen guldmedaljer

Nannas show fortsatte
I kampens sidste 30 minutter var det i den grad Nanna Knudsen, der satte scenen. Den ene lækre aflevering til enten Cecilie Hornshøj, Martha Langskov eller Nicole Andersen satte gang på gang hjemmeholdet i store vanskeligheder.

De mange chancer i starten af halvlegen blev dog brændt.

Efter 43 minutter var det så Cecilie Hornshøj, der med sit andet mål kunne øge til 5-0. Hun kom alene igennem og bragte sikkert Åvangskolen op på fem kasser.

Det var i denne fase tydeligt, at hjemmeholdet var modløse. De havde nok at gøre med at forsvare sig selv, så de fik aldrig rigtigt etableret sig i angrebet.

Nanna Knudsen havde god grund til at være glad efter den flotte præstation. Foto: Henrik Schou
Nanna Knudsen havde god grund til at være glad efter den flotte præstation. Foto: Henrik Schou
 
TV: Buldrede videre

Lukkede ballet
Med bare et enkelt minut tilbage af kampen kunne Martha Langskov så slå det sidste søm i kisten. Hun modtog en lækker aflevering fra Nanna Knudsen. Martha sendte bolden i nettet, og dermed kunne de blåklædte gæster rejse tilbage til klippeøen med stensikker sejr med tenniscifrende 6-0.

Efter kampen var der stor jubel hos gæsterne, der dansede sejrsdans. Ikke mindst var de bornholmske smil ikke til at tørre af.

- Jeg skulle hilse fra vores skoleleder. Han har fulgt med på Facebook, var det første Åvangskolens træner sagde efter kampen til sine piger.

De sympatiske piger fra solskinsøen havde endda overskud til at rose Dyssegårdsskolen for en flot sæson i verdens største skolefodboldturnering.

- I har spillet en flot turnering, sagde flere af spillerne til sølvvinderne lige umiddelbart inden, der blev uddelt både guld og sølv ud til begge hold.

Guldmedaljerne gik selvfølgelig fuldt fortjent til Åvangskolen.

Hør og se pigerne juble efter sidste fløjt her:

Viste skræmmende styrke

”Vi kender hinanden godt”
Efter kampen sagde forsvarsgeneralen Mille Knudsen:

- Vi har et godt hold, hvor alle kender hinanden. Det er en af vores største styrker.

Mille afslørede også, at hun normalt spiller back i sin klub, Hasle IF. Hun fortalte også, hvordan der kun bliver talt om fodbold hjemme hos familien Knudsen.

- Vores mor er lidt træt af, at min far, Nanna, Pippi og jeg kun taler om fodbold, når vi sidder ved aftensmadsbordet, sagde hun med et smil på læben.

- Stemningen på skolen er god, nu hvor vi er kommet så langt, som vi er. Der kommer tit en sød lærer og giver en high five, sagde Mille om fodboldfeberen på Åvangskolen.

Mille sluttede af med at beskrive holdets styrker og profiler.

- Vi har nogle hurtige angribere, et par midtbanespillere med et godt overblik og så en vildt god målmand - selvom hun ikke havde så meget at lave i dag.

Hendes sidste bemærkning inden et velfortjent bad var:

- Jeg glæder mig helt vildt til foråret, når vi skal spille kvartfinale. Det bliver med sommerfugle i maven.

Hør fra Mille Knudsen efter kampen her:

Fyr op under festen

Deler med søstre
Også tvillingesøster Nanna Knudsen satte et par ord på kredsfinalen.

- Det er så dejligt, at vi vandt i dag. Vi tog afsted fra Rønne kl. 06:30, og vi er først hjemme sent i aften, fortalte Nanna og fortsatte:

- Det er vildt dejligt, at jeg kan dele denne sejr på mine søstre, Mille og Pippi. Mille og jeg taler om alt og intet, så sejren her i kredsfinalen skal vi selvfølgelig også vende mange gang her de kommende uger.

Det var tydeligt at mærke, at de to tvillingesøstre er meget tætte. Mille og Nanna er i den grad hjertet på holdet - godt suppleret af en række andre stærke profiler.

Forsvarsgeneralen Mille Knudsen viste forrygende overblik og spilforståelse gennem hele kampen. Foto: Henrik Schou
Forsvarsgeneralen Mille Knudsen viste forrygende overblik og spilforståelse gennem hele kampen. Foto: Henrik Schou

Den beskedne Nanna var dog ikke meget for at rose sig selv:

- Jeg er da vildt glad for, at jeg fik fidusbamsen, og nu glæder jeg mig virkelig til kvartfinalen, sagde Nanna.

Nanna Knudsen spillede virkelig en stor kamp og kan gå en god fremtid i møde, hvis hun fortsætter med at være seriøs omkring sin fodbold.

Det overblik, de tekniske egenskaber og ikke mindst hendes løbepensum er noget, man kommer langt på inden for moderne fodbold.

Åvangskolens midtbanedirigent sluttede af med en profeti om, at det bliver en tæt kvartfinale til foråret.

- Jeg tror og håber, at vi vinder. Men det bliver helt sikkert meget tæt, sagde den sympatiske profil, inden hun endelig kunne smutte i omklædningsrummet og fejre sejren med sine to søstre og resten af de dygtige piger fra Bornholm.

Hør Nanna Knudsen fortælle om kampen her:

Sådan gik finalerne i Vejle

Fortjent sejr
Åvangskolens sejr i kredsfinalen var ikke et mål for stort. De var på alle parametre det bedste hold i opgøret. De bliver meget spændende at følge til foråret.

Et homogent hold, der kender hinanden til punkt og prikke - krydret med profiler i alle geledder.

Keeper Maria Riis, forsvarsgeneralen Mille Knuden, midtbanedirigenten Nanna Knudsen, et par stærke kantspillere i Nicole Andersen og Martha Langskov og så ikke at forglemme spidsangriberen Cecilie Hornshøj er alle piger, som de kommende modstandere i den grad skal notere sig inden kvartfinalen til foråret.

I første omgang kan Åvangskolen tage sejren i Storkøbenhavn med hjem til Bornholm. En sejr, de kan nyde hen over jul og nytår, inden der venter nye udfordringer til april.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Pigerne fra Åvangskolen er nu klar til forårets slutspil. Her venter vinderen af en af de andre kredsvindere fra Sjælland. Kvartfinalen spilles i uge 14 mellem 1. og 4. april 2019.

Åvangskolens vej til kvartfinalen:

6. september: Paradisbakkeskolen - Åvangskolen, 0-4

10. oktober: Kildevældsskolen - Åvangskolen, 0-7

1. november: Åvangskolen - N. Zahles Gymnasieskole, 8-1

14. november: Søndermarkskolen - Åvangskolen, 0-10

20. november: Åvangskolen - Pilegårdsskolen, 3-1

28. november: Dyssegårdsskolen - Åvangskolen, 0-6

Holdets samlede målscore: 38-2