TV: Til tops på topscorerlisten

Klasse: Mahdi Alawie sendte sit hold videre

Mahdi Alawie lavede fire mål i opgøret og er nu på en delt førsteplads på topscorerlisten. Foto: Søren Møller
Mahdi Alawie lavede fire mål i opgøret og er nu på en delt førsteplads på topscorerlisten. Foto: Søren Møller

Det var store slagte dag, da Store Magleby Skole gæstede Højdevangens Skole på kunstbanen ved Fremad Amagers stadion. Der var på forhånd stor interesse for denne drengekamp. Begge hold kom med klare sejre, og hjemmeholdets målscorer var så fin som 26-5, og udeholdet havde en på 22–2.

Her var der altså tale om gode målsøgende hold, der har scoret over fire mål i snit pr. kamp. Store Magleby havde så i sine fire kampe kun lukket to mål ind, hvilket jo absolut også har været pga. målmand Andreas Christensen. Andreas var desværre fraværende til denne kamp. Om det så gjorde, at gæsternes forsvar blev noget usikkert, skal vi lade være usagt.

Men en kendsgerning er det, at da først Højdevangen fik lukket op for Maglebys forsvar, så var det ikke et lille hul i forsvarsmuren. Det var simpelthen som om, muren var sprængt væk, og til sidst gjorde Højdevangens drenge, som det passede dem.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Jævnbyrdig start
Starten på kampen var ellers meget lige. Masser af spil på banens midte, gode opspil, gode generobringer, og to hold der forsøgte noget som hold, men også flotte aktioner af individualister der gav prøver på deres kunnen. På et tidspunkt så det ud som om, Magleby skulle få et overtag. Det virkede som om, de var en eller to mand mere på midtbanen som så bevirkede, at Højdevangens spillere kom til at løbe endnu mere, for de kom tit lidt på mellemhånd i gæsternes opspil.

Højdevangens lærer, som er den tidligere FCK-spiller Kenny Thorup, råbte til sine drenge i angrebet, at de blev nødt til at gå med tilbage, for de har også defensive pligter, som han diplomatisk udtrykte det.

Men som så ofte før, når et hold er ved at finde rytmen, så bliver det andet hold farlige. Et Magleby-angreb endte med, at bolden havnede hos hjemmeholdets målmand Adelis Puzo. Adelis sparkede resolut bolden afsted. Ved banens midte fik Mahdi Alawie i duel med en af gæsternes forsvarsspillere fat i bolden og løb mod målet.

Mahdi fik undervejs snøret et par forsvarsspillere og kom så helt alene mod målmanden. Mahdis kølighed gjorde, at han stille og roligt placerede bolden til venstre for målmanden og helt ude ved stolpen. En utrolig flot solopræstation af Mahdi. Mahdi som inden kampen lå på en delt fjerdeplads på topscorerlisten, men det skulle der blive lavet om på i denne kamp.

Gæsterne kæmpede, men de var oppe mod overmagten. Foto: Søren Møller
Gæsterne kæmpede, men de var oppe mod overmagten. Foto: Søren Møller

TV: Afgjort på marginaler

Pausen blev brugt flittigt
Så kom pausen, og her blev der i begge lejre talt flittigt om, hvilken taktik der skulle anvendes i anden halvleg. Hjemmeholdet ville undgå første halvlegs større plads på midtbanen til Magleby og satte en ekstra forstærkning i forsvaret ind i form af Victor Nielsen. Og modsat ville gæsterne nu i en 4-3-3 formation have endnu mere tyngde helt fremme i angrebet.

Det skal her siges, at disse ændringer slap Højdevangens Skole bedst fra. Indenfor de første fem minutter af anden halvleg havde de scoret to gange. Først ved Jacub Humaidi efter et flot angreb hvor bolden blev lagt af til Jacub, og så igen ved Mahdi der kom alene igennem på venstre kanten og lagde bolden blødt ind under Kristoffer Haslund i gæsternes mål.

Herfra gik holdet fra Magleby nærmest i opløsning. Højdevangens Skole udspillede udeholdet og fik i slutningen scoret yderligere fire gange til slutresultatet på hele 7–0. To scoringer mere af boldkunstneren Mahdi og et af Adam Ahmad samt et selvmål.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Højdevangens Skole - Store Magleby Skole, 7-0

Med fire scoringer er Mahdi Alawie nu oppe på en delt førsteplads på topscorerlisten. Han sparkede sig dermed til tops på drengenes topscorerliste i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Det bliver spændende at se, om det bliver Søndermarkskolen eller Åvangskolen fra Bornholm, som Højdevangens Skole skal møde i kredssemifinalen.

Men som flere af drengene sagde:

- Det bliver da fedt med en tur til Bornholm, hvis vi skal på udebane. VI skal jo kunne slå dem alle uanset, hvor vi mødes.

Selve kredsfinalen i Storkøbenhavn afvikles torsdag 29. november klokken 11.00. Denne dato er fastsat og kan derfor ikke ændres. Om Højdevangens Skole når så langt, må tiden vise.

Tabte omkamp

Se Højdevangens Skoles jubel fra omklædningsrummet her: