TV: Topscorer næsten tæmmet

Dygtig forsvarsspiller: Viggo kæmpede bravt i forsvarede og lykkedes næsten med at lukke ned for turneringens topscorer

Viggo og Sebastian i en af deres mange dueller. (Foto: henrik Schou)
Viggo og Sebastian i en af deres mange dueller. (Foto: henrik Schou)

De to hold fra Ingrid Jespersens Gymnasieskole og N. Zahles Gymnasieskole havde selv sørget for at skabe høje forventninger forud for dagens kamp. Begge havde de vundet de to forudgående kampe med godt spil og mange, mange mål.

En samlet score for holdenes første fire kampe er på, hold nu fast: 66-2. Solen skinnede, temperaturen var optimal og græsset i Fælledparken har sjældent set så godt ud. I minutterne op til kampen blev stregerne kridtet op, og alt virkede perfekt til en god omgang fodbold.

Se kampfakta her

Zahles to målmaskiner
Efter de første runder af turneringen er det især to spillere fra Zahles, der på forhånd har påkaldt sig opmærksomhed: Midtbane spilleren Oliver Overgaard, der har lavet imponerende 10 mål, samt angriber (og turneringens topscorer) Sebastian Segall med hele 18 scoringer. Udfordringen for Ingrid Jespersens syntes klar - vind de direkte konfrontationer med Zahles to stærkeste spillere.

Galleri: Ingrid Jespersens Gymnasieskole - N. Zahles Gymnasieskole

TV: 'Supermanden' er ny topscorer

Begge hold lagde ud i højt tempo, men havde svært ved binde spillet sammen. I de første minutter virkede spillet lidt hektisk. Det var Zahles midtbane, der først fik vænnet sig til tempoet. De fik et overtag i spillet, og var gode til at finde frie rum. I det 12. minut blev der tid og plads på midtbanen, til at sende en følt aflevering skråt henover hele Ingrid Jespersens forsvar, til den fjerneste stolpe, hvor Sebastian Segall let kunne sende bolden i mål.

I kampen om midtbanen blev det tydeligt, at vinderen var Oliver Overgaard. Han vandt dueller, driblede, satte medspillere i scene, og fyldte som to spillere. Ingen af de centrale spillerne fra Ingrid Jespersens kunne lukke ned for Oliver, da han i et dynamisk ryk satte fire-fem modstandere, og sluttede af med at drøne bolden i mål til 2-0.

Oliver Overgaard jubler over sin scoring til 2-0. (Foto: Henrik Schou)
Oliver Overgaard jubler over sin scoring til 2-0. (Foto: Henrik Schou)
 

TV: Vigtigt, Victor

Taktikken skulle justeres
Bagud med to mål i pausen, var det tid til at få justerer taktikken for Ingrid Jespersens drengene. Der blev blæst til angreb, og det blev aftalt at flytte opspillet ud i venstre side. Det viste sig at være en god ide at løbe uden om Oliver, og Ingrid Jespersens fik lagt Zahles under et tungt pres. Efter seks minutter var det netop i venstre side, at et opspil gik hele vejen igennem. Storm Samuelsen reducerede til 2-1. Zahles virkede rystede og kampen syntes helt åben.

Det afgørende moment faldt midt i anden halvleg. Efter at have været presset i defensiven, lykkedes det for Zahles at få bolden op midt på banen. Der faldt nogle tætte dueller, og hvad der vistnok skulle have været en tackling, blev i stedet til en høj ballonbold, der sejlede i en høj, blød bue lige ind under overliggeren på Ingrid Jespersens mål. Oliver Basse fra Zahles vil nok sent glemme den basse til 3-1.

Se hele situationen her:

Bolden sejler ind. (Foto: Henrik Schou)
Bolden sejler ind. (Foto: Henrik Schou)

Se hvor tæt på han var at nå den. (Foto: Henrik Schou)
Se hvor tæt på han var at nå den. (Foto: Henrik Schou)

Efterfølgende jubel hos Zahles-drengene og skuffelse hos Ingrid Jespersens. (Foto: Henrik Schou)
Efterfølgende jubel hos Zahles-drengene og skuffelse hos Ingrid Jespersens. (Foto: Henrik Schou)
 

Gaver til Ingrid

'Supermanden' slog til igen
Drengene fra Ingrid Jespersens prøvede en sidste offensiv satsning, men kræfterne var brugt. Zahles udnyttede et kontraløb til at servere en 'direktør' for Sebastian Segall. Topscoreren svigtede ikke og så stod den 4-1.

'Supermanden' Sebastian

Sebastian Segall scorede to gange. I det lys kunne man udråbe ham som vinder af duellen mod Ingrid Jespersens forsvar. Begge mål blev dog sat ind efter dygtigt spil fra Zahles midtbane, og når Sebastian kom over for en af Ingrid Jespersens backs. I det mest af kampen var Viggo Lindhe fra Ingrid Jespersens centrale forsvar i direkte duel med Sebastian. Det var tydeligt, at turneringens topscorer havde fart og målnæse, men Viggo vandt stort set alle deres interne dueller – ikke ved at spille hårdt, men ved at være klog, hurtig og konsekvent. Den flotte forsvarspræstation bliver yderligere sat i relief af, at Viggo ikke har spillet klubfodbold i et år.

— Jeg mistede lidt lysten, da det blev for alvorligt, fortalte han.

Ærgerligt, at ingen klub kan få glæde af Viggos store talent.

Viggo og Sebastian i en af deres mange dueller. (Foto: Henrik Schou)
Viggo og Sebastian i en af deres mange dueller. (Foto: Henrik Schou)
 

Kampen var mere tæt end resultatet antyder, men kampen fandt sin rette vinder. Den store forskel var Zahles Oliver Overgaard. Fra midtbanen gjorde han den store forskel, og det var herfra at Sebastian Segall fik serveret bolde til to relativt lette scoringer. I de direkte konfrontationer, var Oliver en klar vinder på midtbanen.

Topscorer 'Supermanden' Sebastian viste sig at være til at tæmme, og Viggo må være vinder af deres interne konfrontation. Skal Zahles slås i næste runder, så må modstanderen finde ud af at vinde duellerne mod både Oliver og Sebastian.