TV: Verdensstjerner til 'udlandet' for at spille

Lang tur til Bornholm: Men pigerne fra Skolen ved Sundet nød det i fulde drag, selvom det blev til et nederlag

Pigerne fra Skolen ved Sundet havde taget den lange tur til Bornholm for at spille Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Flemming Bærnthsen)
Pigerne fra Skolen ved Sundet havde taget den lange tur til Bornholm for at spille Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Flemming Bærnthsen)

Skolen ved Sundet måtte stå meget tidligt op for at kunne spille dagens kamp, da deres tur gik henover Østersøens blå hav og til solskinsøen Bornholm. Men turen til øen gik hurtigere end forventet.

— Vi troede faktisk at det tog syv timer at komme til Bornholm, fortalte en af pigerne.

Men det gjorde det gudskelov ikke, fordi infrastrukturen til øen er blevet væsentligt forbedret. Pigerne fra Sundet havde en dejlig tur over.

— Vi stod op omkring klokken fem i morges og lige siden har der været sommerfugle i maven. Det er der stadig. Vi er rigtig spændte og det har været en hyggelig tur herover.

Pigerne udnyttede tiden og tog en tur rundt i Åkirkeby.


Skolen ved Sundet havde udtaget et ungt hold til dagens opgør, men det var piger med et højt teknisk niveau. Da kampen skulle til at gå i gang, kom eleverne fra Hans Rømer Skolen for at bakke deres lokale heltinder op. Dette rystede pigerne fra Sundet nok en del allerede fra starten, så deres sommerfugle fløj nok aldrig rigtigt ud af deres maver.

— Flere af pigerne følte sig som verdensstjerner i dag. Vi rejste med bus og færge, så det var en rigtig tur. Nogle af dem troede endda at de skulle slå data roaming fra på mobilerne, fordi de følte vi var kommet til et andet land, fortalte træner Mikael Kirkensgaard om Skolen ved Sundets tur til Bornholm.

Se kampfakta her

Taktisk justering - topscoreren manglede
Pigerne fra Hans Rømer Skolen måtte til dagens opgør undvære deres topscorer Tess Nexø, da hun i sidste runde havde indkasseret et "dumt" rødt kort.


Derfor måtte træneren fra Hans Rømer Skolen lave en taktisk omrokering af et par spillere, som skulle vise sig at være et genialt træk. Man får lyst til at tænke, at Hans Rømer Skolen nok bruger Marie Sonne anerledes næste gang, da der viste sig at være gemt en klasse-angriber i hende. Marie lavede et hattrick i dagens opgør.
Hvem snupper den der? (Foto: Flemming Bærnthsen)
Hvem snupper den der? (Foto: Flemming Bærnthsen)

Se også: Sundet snørede sækken

Ny angriber slog til
Dagens første halvleg var lidt af en blandet pose bolsjer med mange boldtab og det var en fysisk betonet affære. Tilskuerne måtte vente helt frem til det 25. minut før de fik to kæmpe målchancer i begge ender. Begge holds chancer skulle nok have været omsat til føringmål.

Nu var kampen for alvor i gang og begge hold lugtede bold. Måske lidt for meget hos Sundets højre back, da hun måtte indkassere et gult kort på en hård tackling bare et minut før tid. Lige før dommeren tog fløjen i munden, fik Hans Rømer Skolens nye angriber, Marie Sonne, en god chance, som hun behersket sparkede bold i mål til en pauseføring til Hans Rømer Skolen.

Der blev gået til den i duellerne. (Foto: Flemming Bærnthsen)
Der blev gået til den i duellerne. (Foto: Flemming Bærnthsen)

Se også: TV: Lige affære

Trætheden meldte sig
Anden halvleg startede i det tempo, som første halvleg sluttede i. Der skulle ikke gå lang tid før Sundet viste hvorfor de var Amagers bedste hold.

Anna-Amalie Kjær scorede til 1-1 og sørgede for at der kom balance i regnskabet igen. Hans Rømer Skolen fik hurtigt chokket kastet af sig. Og så var Marie Sonne på pletten igen og scorede til 2-1.

Denne scoring tog pusten fra holdet, som havde været meget tidligt oppe. Deres kræfter løb op og der blev langt mellem kæderne. Derfor fik Hans Rømer Skolen tilspillet sig flere chancer og ud af en æske kom Marie igen og afdriblet Sundets forsvar og scorede på en chanceløs målmand. Ligefor kampen var slut satte Hans Rømer skolen Danijela Brisevac det sidste søm i med kampens sidste scoring til 4-1.

Glade Hans Rømer-piger fejrer sejren. (Foto: Flemming Bærnthsen)
Glade Hans Rømer-piger fejrer sejren. (Foto: Flemming Bærnthsen)

Se også: TV: Tine tryllede
Se også: TV: Nerver på højkant

Pigerne fra Skolen ved Sundet måtte se sig besejret af et hold, som ikke havde brugt et par timer på landevejen.

— Det var fedt, at vi fik kampen her på Bornholm, selvom vi tabte. Vi har haft en rigtig god tur socialt, lød det fra de glade Sundet-piger efter kampen.

— Kun et par stykker af os kendte noget til Bornholm i forvejen, så det var fedt at komme herover med Ekstra Bladet Skolefodbold.

Og træner Mikael Kirkensgaard var også glad for turen til Bornholm, selvom pigerne lige skal have lov at sunde sig ovenpå resultatet.

— Det var super fedt med turen til Bornholm. Pigerne har haft en rigtig god tur, men skal selvfølgelig lige have lov til at fordøje skuffelsen over kampen. Vi har et meget ungt hold, som i dag spillede mod 9. klasser. Men vores tid skal nok komme. Vi tager til TRE-FOR Park om et år eller to, lød det med et smil.

1 af 2 Tre glade prisvindere. (Foto: Flemming Bærnthsen)
2 af 2 Pigerne fra Skolen ved Sundet havde taget den lange tur til Bornholm for at spille Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Flemming Bærnthsen)