TV: Vikinger på endnu et straffe-togt

Tre ud af fem: Lorentz Tscuchiya og resten af Munkene har stor erfaring på straffespark

Lorentz Tsuchiya løb solen sort i opgøret. Foto: Henrik Schou
Lorentz Tsuchiya løb solen sort i opgøret. Foto: Henrik Schou

Vi var helt fremme i femte runde af Ekstra Bladet Skolefodbold. Her stod modstanderne fra Kildegård Privatskole og Munkegårdsskolen overfor hinanden i en drabelig duel.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Drama-drengene i endnu en gyser

Forskellige spillestile
De to mandskaber havde lagt to meget forskellige spillestile for dagen.

Hjemmeholdet satte deres lid til det sikre pasningsspil, der skulle finde vej op til angriberne. Her var især spilleren med nummer 10 på ryggen Oscar Bay i fokus, da værterne tit ledte efter ham på midten af banen. Det var Oscars opgave at finde deres teknisk dygtige kantspiller Marcus Vendrup.

Oscar Bay (i hvid) forsøgte at få hjemmeholdets spil til at fungere. Foto: Henrik Schou
Oscar Bay (i hvid) forsøgte at få hjemmeholdets spil til at fungere. Foto: Henrik Schou

Det flotte pasningsspil fra tidligere kampe lykkedes dog på ingen måde til dette opgør. Det blev nemlig destrueret af kampmaskinen fra Munkegård, der på ingen måder skånede sig selv i nærkampene.

Se også: Galleri: Kildegård Privatskole - Munkegårdsskolen

Vikinger på banen
- Vi skulle kæmpe som vikinger, fortalte Lorentz Tsuchiya om gameplanen til kampen.

Lorentz kendte nemlig godt omdrejningspunktet hos modstanderholdet Marcus Vendrup fra klubfodbold. Han havde derfor instrueret sine medspillere i, hvordan han skulle stoppes.

Forsvarsspillerne havde lyttet til deres medspillers vise ord, for hjemmeholdet havde ikke en eneste chance i første halvleg. De kom faktisk ikke engang ind i det store målfelt for at true udeholdets keeper Oliver Funch. Anfører Frederik Winther gik virkelig forrest i udeholdets forsvar. Han er en mester til at dirigere sine medspillere og havde stor del af æren for, at de fik lukket modstanderen ned.

Frederik Winther leverede en pragtpræstation i kampen. Foto: Henrik Schou
Frederik Winther leverede en pragtpræstation i kampen. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Drama-drengene i endnu en gyser

Se også: TV: Tog imod gæstfriheden
Heftigt pres
Det lykkedes meget bedre for udeholdet, der satte et utroligt pres på modstanderne, der ikke fik nogen form for ro på deres spil. Udover det høje pres blev der gået 110 procent ind i hver tackling på banen. Det satte gang i nogle farlige omstillingssituationer for udeholdet. De var flere gange helt inde i det lille felt, men der manglede lige den afgørende fod foran mål. De mangler i det hele taget en knivskarp angriber, der lige kan sætte den sidste fod på.

Det var til tider også til at se problematikken i at holde en så stram defensiv disciplin i kæderne. Det gjorde, at angriberne fra Munkegård var meget alene imod forsvarene.

Topangriberen Lorentz udtalte også:

- Jeg havde svære arbejdsbetingelser, da jeg skulle sætte to-tre mand for at komme frem til mulighederne.

Udeholdets træner havde klar besked til sine spillere i pausen:

- I skal simpelthen bare vende og skyde. På et eller andet tidspunkt er den der. 

Se også: TV: Luftrummets hersker

Gik forrest i målet
Anden halvleg udspillede sig præcis som i første. Munkegårdsskolen, der nemt kan sammenlignes med Leicesters spillemåde i aftes mod FCK, vandt samtlige duller og holdt modstanderholdet totalt fra chancer. Det lykkedes dog heller ikke for udeholdet selv at putte bolden i nettet.

Lorentz fik en dyb stikning, hvor han løb fra tre forsvarsspillere. Han blev hevet i trøjen, men kæmpede videre som en sand viking. Han fik dog ikke omsat chancen til mål. Foto: Henrik Schou
Lorentz fik en dyb stikning, hvor han løb fra tre forsvarsspillere. Han blev hevet i trøjen, men kæmpede videre som en sand viking. Han fik dog ikke omsat chancen til mål. Foto: Henrik Schou

Resultatet af den ordinære kamp blev derfor 0-0. Det var udeholdet bestemt ikke utilfredse med i lighed med Leicester i aftes. De forsøgte virkelig at trække tiden til slut. De brugte lang tid på frispark og indkast samt foretog et væld af udskiftninger. Udeholdet var godt klar over, at de havde et es i ærmet, hvis kampen skulle ud i straffe. Det blev præcis tilfældet.

Den store FC København-keeper Oliver Funch i målet for udeholdet viste sin klasse med det samme, da han pillede det første straffe. Derefter gik det kun ned ad bakke for hjemmeholdet. De formåede nemlig kun at score på to af deres fem spark imod Munkegårds tre træffere. Derfor er Munkegårdsskolen nu klar til sjette runde.

Oliver Funch var iskold i udeholdets bur. Foto: Henrik Schou
Oliver Funch var iskold i udeholdets bur. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Munkene maste mosen
Kan komme langt
Vi fangede angriber Lorentz Tsuchiya efter kampen.

- Vi havde det okay med at gå ind til en straffesparkskonkurrence, fordi vi har så stærk en keeper i Oliver. 

Lorentz og drengene havde også god grund til at være komfortable med straffesparkskonkurrencer. De har nemlig vundet hele tre ud af fem kampe i denne sæson efter straffe.

Lorentz er desuden fast sparker og har endnu ikke brændt.

- Jeg glæder mig til at se, hvor langt vi kan komme.

- Jeg tror på, at vi går hele vejen.

Hør fra Lorentz her:

1 af 2 Vild jubel efter det afgørende straffespark. Foto: Henrik Schou
2 af 2 Lorentz Tsuchiya løb solen sort i opgøret. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere