TV: Vilde Walter viste vejen

Slog turboen til: Anna Walter spurtede fra alt og alle i semifinalen

Anna Walter åbnede målfesten efter få minutters spilletid. Foto: Henrik Schou
Anna Walter åbnede målfesten efter få minutters spilletid. Foto: Henrik Schou

HILLERØD (Ekstra Bladet): Der gik et lettelsens suk igennem pigerne fra Københavns Skole & Idrætsakademi (KSI), da det gik op for dem, at Frederiksborg Byskole stillede op til semifinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold uden U16-landsholdsspiller og turneringens i særklasse bedste pigespiller, Sofie Bredgaard, der havde fået forbud mod at deltage.

Lettelsen blev ikke mindre, da også Søs Leander og Frederikke Haaber også sad ude hos Hillerød-pigerne i verdens største skolefodboldturnering. Dermed var Frederiksborg Byskole uden sit trehovede, offensive monster, og man kunne frygte, kampen var afgjort, allerede inden dommeren havde blæst i fløjten for første gang. For med et trylleslag blev KSI storfavorit.

- Jeg troede, vi ville tabe stort, og jeg må indrømme, vi var bange for, at Sofie Bredgaard ville gøre ondt på os. Men så skulle hun pludselig ikke spille. Det gjorde vores opgave meget nemmere. Det betyder så meget at stå i finalen, men det havde også været sjovt at slå dem med Sofie Bredgaard på holdet, lød det fra KSI’s store profil og hattrickhelt i semifinalen, Anna Walter.

Se også: Se karakterer fra semifinalen - og stem selv

Afgørelsen
Hurtigt viste vilde Walter, hvordan kampen skulle vindes for gæsterne. Hun satte i spurt mod mål midt fra modstanderens banehalvdel. Fire Frederiksborg-piger forsøgte at rive, flå eller tackle Anna Walter i sit raid. Forgæves.

Når først Anna Walter er i fart, fanger man hende ikke igen. Glem det! Foran keeperen er hun iskold, og derfor kunne Walter juble for første gang foran de medrejsende fans efter fire minutter.

Anna fejrede sin første scoring med at sende en YOLO-hilsen til de medrejsende fans. Foto: Henrik Schou
Anna fejrede sin første scoring med at sende en YOLO-hilsen til de medrejsende fans. Foto: Henrik Schou

Se også: 'Det er meget stort'

Som ’Trolle’ af en æske
Angrebene blev ved med at bølge mod det afbudsramte hjemmehold, og turboen Anna Walter var konstant målet for de lange afleveringer. Og først, det kom hun 10 ud af 10 gange. Så kan det godt være, løbet ser en anelse hjulbenet ud, men effektivt er det i allerhøjeste grad!

Walter endte dog med at lægge op til 2-0 målet, der punkterede semifinalen efter bare ni minutter, på et hjørnespark, som hun slog tæt under mål. Her dukkede anfører Astrid Trolle op og skubbede bolden ind. Så var semifinalen lukket.

- Jeg vil lige så gerne lave assists som mål, så når træneren siger, jeg skal sparke hjørnespark, så gør jeg gerne det. Jeg bliver lige så glad på andres vegne, som på mine egne, når vi scorer, lød det fra den uselviske angriber, der også har et godt blik for sine medspillere i det åbne spil.

Pigerne fra KSI skal have kæmpe kredit for kampen. Nok var hjemmeholdet ikke i stærkeste opstilling, men med den omgang fodbold, gæsterne diskede op med, havde det næsten også været ligegyldigt. Kombinationerne flød, og presset fra midtbanen sad lige i sokkeholderne på modstanderne. Det fik træner Henrik Jensen da også sat ord på i pausen.

- Hold kæft, hvor spiller I godt piger. Jeg tror aldrig, jeg har set jer bedre. Jeg har ikke et eneste punkt, hvor jeg er utilfreds! Så det er bare ud og klø på, sagde den forhenværende cheftræner for Brøndby IF.

Henrik Jensen var meget tilfreds med sit hold i semifinalen. Foto: Henrik Schou
Henrik Jensen var meget tilfreds med sit hold i semifinalen. Foto: Henrik Schou

Se også: Galleri: Frederiksborg Byskole - KSI

Sætter turboen til
KSI-pigerne slap dog ganske naturligt gaspedalen en smule, men 6-0 blev det da til i en sand magtdemonstration.

- Jeg var så træt i anden halvleg. Mine fødder brændte, og benene rystede. Det gjorde så ondt, men den skulle have det sidste, sagde Anna Walter.

Ekstra Bladets udsendte reportere havde ellers Anna Walter mistænkt for at forsøge at snyde sine modstandere. For det ene øjeblik kunne den vævre 9’er næsten ikke trække sine små stænger ud af offside-fælden, men i næste spurtede hun forbi tre modspillere og fyrede af mod mål.

 

- Jeg var træt. Helt ærligt! Men det er en del af vores taktik, at jeg skal spare på kræfterne, når bolden er væk. Når så afleveringen ryger af sted mod mig, sætter jeg turboen til, lød det med hånden på hjertet fra den 13-årige pige, der fylder 14 på lørdag.

Der er dog en ting, som hun glæder sig endnu mere til end fødselsdagen:

- Det er meget, meget stort at stå i finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Vores træner, Henrik Jensen, har prøvet det selv og forklaret, hvor fedt det er. Så nu kan vi gå og glæde os hele ugen til at opleve en finale i Odense. Det bliver så vildt!

Hør fra Anna her:

1 af 2 Anna er nærmest hurtigere end sin egen skygge. Foto: Henrik Schou
2 af 2 Anna Walter åbnede målfesten efter få minutters spilletid. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen