TV: Walter væltede buret

Drama i solen: Den sidste kvartfinale hos pigerne blev en gyser

Anna Walter er nærmest kriminelt farlig foran mål. Foto: Henrik Schou
Anna Walter er nærmest kriminelt farlig foran mål. Foto: Henrik Schou

NÆSTVED (Ekstra Bladet): Nej, nej, nej. Fuck, det var dårligt!

Sådan lød de ærlige ord fra Anna Walter, der netop havde overstået en dramatisk kamp i verdens største skoleturnering. Sammen med resten af spillerne fra fodboldlinjen på Københavns Skole og Idrætsakademi (KSI) havde de netop spillet ude mod Lille Næstved Skole i kvartfinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Den kamp tænker gæsterne næppe tilbage på med stolthed. Det bør de i hvert fald ikke gøre.

Se også: Galleri: Lille Næstved Skole - KSI

Havde lavet 66 mål
Pigerne går i skole og træner sammen på KSI, hvor de har tidligere Brøndby spiller/træner Henrik Jensen som træner. De har med andre ord alle forudsætninger for at forberede sig optimalt og dominere på banen. Derfor var de også favoritter til at snuppe billetten til semifinalen.

Den var hjemmeholdet bare ikke med på. De kom ud med fuld skrue og meget lidt gæstfrie. Fra start pressede de bare i bund og lykkedes med at få spillet op på modsatte banehalvdel. Her har bolden ikke været ret meget i KSI´s første seks kampe, der er vundet sammenlagt  66-4. Alle fire mål mod dem kom i kredsfinalen, som de vandt knebent med 5-4.

- De sidder jo bare på det hele fra start, og de har flere mega chancer, hvor vi er heldige, lød det fra Anna Walter kort efter kampen.

Lille Næstved havde fire kæmpe store chancer på stribe indenfor ganske kort tid. Mindst tre af dem burde været gået ind, det var simpelthen sort uheld og små marginaler. En 3-0-føring ved pausen havde nok resulteret i en flok parkerede busser bagude og en semifinale til Næstved.

- Men vi slipper med den ene scoring, de får på den friløber. Så vi går til pause bagud 0-1 og får noget tro tilbage igen (hør pausesnakken her).

Anfører Astrid Trolle piskede sit hold i rundkredsen og bad om at se vilje og gejst i anden halvleg. Ikke flere hængende hoveder. Hun fightede selv endnu en gang godt, men står alt, alt for langt tilbage. En gavebod mod hurtige angribere.

Det meget fortjente føringsmål til hjemmeholdet fejres. Foto: Henrik Schou
Det meget fortjente føringsmål til hjemmeholdet fejres. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Overraskelsen lurede længe

Vi tænkte på semifinalen
KSI virkede i vildrede og slet ikke som det hold, der tilbage i november spillede en fantastisk kredsfinale. Det var der måske en grund til:

- Vi kender en del af dem, de her spillede mod i deres kredsfinale. Og der burde vi være bedre. Så vi tænkte nok bare allerede, at den semifinale var hjemme, forklarede Anna og uddybede:

- Vi tænkte ikke på Lille Næstved, vi tænkte på Frederiksborg Byskole, der jo er klar til semifinalen. Vi havde helt ærligt undervurderet dem op til kvartfinalen.

Det kunne være blevet rigtig dyrt. Og det burde det også have været, for hjemmeholdet gjorde det virkelig flot og må sove skidt i nat efter de missede chancer på samlebånd. De var SÅ tæt på den store oplevelse.

I anden halvleg blev det hele afgjort i en gyser uden lige og hele fire scoringer mere.

Meget få kan følge med Anna Walter i topfart. Foto: Henrik Schou
Meget få kan følge med Anna Walter i topfart. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Lille profil på midtbanen i hopla

Kølig foran mål
Ikke overraskende skulle Anna blive den afgørende faktor. Den blot 13-årige profil fra 7.klasse er rasende farlig på toppen. Hun er lynhurtig og har en fornem teknik, der gør hende i stand til virkelig at være en trussel. Hendes spilforståelse er også skarp, den fik vi prøver på flere gange efter pausen.

- De sad rigtig godt på os, og der blev hevet i arme og skuldre. De rev også nogle totter af mit hår, lyder det med et stort smil.

Men der er heller ikke så mange andre muligheder, hvis man skal stoppe de hurtige støvler fare mod kassen.

- Ved 1-1-målet får jeg den af Mille Bech, og så tager jeg et enkelt træk forbi målmanden og scorer.

Iskoldt tog Anna det frække træk og skød kuglen i kassen til det forløsende 1-1 på tavlen. Den gjorde ondt på hjemmeholdet, som var alt, alt for løse i deres markeringer. I optakten til kampen havde Ekstra Bladet som altid skrevet om de farlige spillere på holdene. Her var Mille Bech og Anna Walter de to mest nævnte af alle på KSI. De to har stort set kun øje for hinanden og vælger altid den modsatte 'tvilling' frem for alle andre på holdet at spille til. Tilsammen havde de nettet 22 gange før kvartfinalen - 11 til hver -, nu er tallet to højere, da Anna er oppe på 13 kasser i seks kampe.

Sådan, det var første kasse. Foto: Henrik Schou
Sådan, det var første kasse. Foto: Henrik Schou

Se også: Skreg til matchvinder: 'Jeg elsker dig!'

Kort jubel
For holdets bedste scorede kort efter igen på en perle af et spark. 

- Jeg får bolden på kanten af feltet i venstre side, og så tager jeg et enkelt træk. Der kigger jeg lige og ser, hvor målmanden er, før jeg scorer ovre i højre hjørne.

Klasse af det unge talent, der med fødselsdag 21.april lige kan nå at blive 14 år inden den mulige finale 26.april i Odense.

- Der tænkte jeg, at nu havde vi dem. Nu skulle vi bare holde den hjem, fortæller Anna.

Men kort efter begår deres egen keeper et kæmpe drop i buret, så står der pludselig 2-2 på tavlen. Kampen var vendt på hovedet for tredje gang.

Det stakkels hjemmepublikum fik dog kun lige jublet en smule og sunget de første vers af deres sang, før den drivvåde klud ramte dem i ansigtet. Et tilfældigt frispark lidt udenfor feltet blev omsat direkte til slutresultatet 3-2 på et flot spark af Frida Sandberg.

Og det var så den anden. 2-1. Foto: Henrik Schou
Og det var så den anden. 2-1. Foto: Henrik Schou

Frygter Bredgaard
KSi fik med en ekstra angriber sat frem og en god portion vilje skrabet sejren med hjem til Østerbro og en samlet score på 68-5 før semifinalen torsdag 19.april. Anna Walter kunne så ligge ude på sin foretrukne venstrekant og trække ind i banen. Her har hun det bedst, og her er hun svær at dække op. Lille Næstved fik givet Anna for stor en legeplads, hun kunne faktisk have scoret endnu mere. To gange stod hun helt fri foran buret, men den sidste aflevering til hende kiksede. 

Den går ikke i semifinalen, for så står der ikke kun 13 ud for Annas måltotal denne sæson. Hun ved dog også godt selv, at der skal helt andre boller på suppen hos KSI.

- Vi skal finde det samme spil og tempo som i kredsfinalen. Det her går ikke i semifinalen mod Frederiksborg Byskole, Så stopper festen helt sikkert der!

Det siger Anna Walter om Sofie Bredgaard -den store stjerne hos Frederiksborg Byskole:

Se også: TV: Frelseren skrev sig ind i historien

SE HELE KAMPEN HER!

Rundesang og glæde hos KSI efter sejren. Foto: Henrik Schou
Rundesang og glæde hos KSI efter sejren. Foto: Henrik Schou

Se også: Galleri: Lille Næstved Skole - KSI

1 af 4 Astrid Trolle spillede igen en fin kamp, men står alt for langt tilbage. Den går altså ikke mod Bredgaard og co. i semifinalen. Foto: Henrik Schou
2 af 4 Ansigterne siger jo det hele. Foto: Henrik Schou
3 af 4 Glæde hos KSI efter 3-2-scoringen. Foto: Henrik Schou
4 af 4 Anna Walter er nærmest kriminelt farlig foran mål. Foto: Henrik Schou
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen