Vendte truende nederlag

Kom tilbage: Gæsterne vandt trods personlig fejl

Gabriel Jon blev endnu en gang afgørende for sit hold. Foto: Søren Møller
Gabriel Jon blev endnu en gang afgørende for sit hold. Foto: Søren Møller

Ét af tirsdagens opgør i Ekstra Bladet Skolefodbold stod mellem Korsvejens Skole og Store Magleby Skole. Det skulle vise sig at blive en ganske underholdende affære, som gæsterne fra Store Magleby Skole trak sig sejrrigt ud af.

Se kampfakta her.

Fejl indledte opgøret
De første 20 minutter var en meget jævnbyrdig affære, hvor begge hold var dygtige til at forsvare sig. Derfor handlede det om at erobre overtaget på midtbanen. Og der skulle da også en personlig fejl til, før vi fik kampens første scoring.

En ufarlig bold løb ud i højre forsvarsside hos Store Magleby Skole, og her ville Tobias Oppermann skynde sig at få bolden ud af farezonen. Desværre for Tobias gled han, og hurtigt var Marc Frederiksen over bolden. Herefter driblede han ind i straffesparksfeltet, hvorfra han sikkert udplacerede målmand Andreas Christensen i gæsternes mål. Nu stod den 1-0 til værterne.

Efter kampen fortalte den uheldige Tobias følgende:

- Jeg ville lave en hurtig vending, men så gled jeg, og så gik det galt. Og ja, det havde været meget ærgerligt, hvis min fejl havde været afgørende for kampen, fortalte Tobias.

Hård fight i feltet. Foto: Søren Møller
Hård fight i feltet. Foto: Søren Møller

Ø-fighten

Opmuntrende ord fra trænerbænken
Men bagud 1-0 ved pausen var der lidt trøstende ord fra træner og ledere.

- Det gør ikke noget. Nu får vi medvind, og vi skal op at lægge et meget større pres på dem nu. Giv jer i taklingerne så vi kan erobre bolden højt oppe. Det her kan vi sagtens vende til vores fordel, lød ordene fra trænerne, der altså var ganske fortrøstningsfuld.

Omvendt var der fra hjemmeholdets lejr enighed om, at man nu ville komme under et større pres, og derfor var det vigtigt, at holdet stod kompakt i forsvaret. Og lad det være sagt med det samme: Det var Store Magleby Skole, der lykkedes med deres game-plan.

De pressede nu hjemmeholdet langt oppe på banen, og Korsvejens Skole havde mere end svært ved at etablere deres spil. Det var også via gæsternes pres, at hjemmeholdet blev tvunget til at begå et frispark lige udenfor feltet.

Her lagde Gabriel Jon bolden til rette, og da dommeren fløjtede, hamrede Gabriel bolden ind ved den fjerneste stolpe til stillingen 1-1.

Der var mange gode frisparksforsøg i kampen. Foto: Søren Møller
Der var mange gode frisparksforsøg i kampen. Foto: Søren Møller

Klarede sig uden profil

Fik en hjælpende hånd
Med et kvarter tilbage fik Korsvejens Skole dog en hjælpende hånd, da gæsternes Kristoffer Haslund modtog en advarsel for et frispark, han begik. Han fortalte følgende om situationen.

- Jeg holdt ham ikke. Jeg havde bare armen oppe som en slags balance. Det ville aldrig ske, når vi spiller i klubben på elite-øst niveau. Der ville ikke en gang blive dømt frispark, mente Kristoffer, der måtte forlade banen.

De to hold gav hinanden kamp til stregen i dagens opgør. Foto: Søren Møller
De to hold gav hinanden kamp til stregen i dagens opgør. Foto: Søren Møller

TV: Afgjort fra pletten

Afgørelsen faldt
Det var nu ikke, fordi hjemmeholdet formåede at udnytte udvisningen. Det var fortsat gæsterne, der pressede på. Og efter et kvarter af anden halvleg faldt afgørelsen. Efter lidt klumpspil ved værternes mål havnede bolden hos Gabriel, der nok en gang sparkede bolden i nettet til stor jubel for hans holdkammerater.

Dermed udmærkede Gabriel Jon sig nok en gang for Store Magleby Skole, og indtil videre står han noteret for fem scoringer i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Denne føring holdt  til slutfløjtet, hvilket må siges at være fortjent. Store Magleby Skole er dermed videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hård kamp om bolden. Foto: Søren Møller
Hård kamp om bolden. Foto: Søren Møller

KAMPFAKTA:

Resultat:
Korsvejens Skole - Store Magleby Skole, 1-2

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Mads Kroupa, Korsvejens Skole
Gabriel Jon, Store Magleby Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Marc Frederiksen, Korsvejens Skole