Viste skræmmende styrke

Dominans: Udspillede sin modstander

Glade piger fra Åvangskolen kunne efter kampen fejre sejren. Foto: Niels Torp
Glade piger fra Åvangskolen kunne efter kampen fejre sejren. Foto: Niels Torp

Pigerne fra Åvangskolen på Bornholm udraderede Søndermarkskolen med 10-0 på Frederiksberg.

Det var ikke til at se på pigerne fra Åvangskolen i udkanten af Rønne, at de havde været udsat for at voldsom vippetur på vejen fra klippeøen og over til det københavnske.

Flere af pigerne havde stadigvæk lidt problemer med balancen, da de gik på kunststofbanen ved Frederiksberg Hallerne. Men det var ikke til at se rent spillemæssigt, da gæsterne udspillede hjemmeholdet efter alle kunstens regler med 10-0.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Et stærkt bornholmsk mandskab
Det er resultat, som sender en seriøs advarsel til de kommende modstandere i Ekstra Bladet Skolefodbold, og alt tyder på, at pigerne fra Bornholm når langt i turneringen.

- Vi har nogle dygtige piger, men der ingen grund til hovmod, og vi tager en kamp af gangen, sagde Anders Munch, lærer på Åvangskolen efter kampen. Det er et meget homogent hold, hvor pigerne støtter hinanden og spiller flot fodbold.

Alle spillerne på Åvangskolen fortjener et klap på skulderen, men der er flere, som skiller sig ud. Det er kvartetten, Cecilie Hornshøj, Martha Langskov, Pippi Knudsen og Nicole Andersen, der alle har en fremragende fodbold-forståelse. Det er herligt at se den måde, som de spiller på med simple afleveringer, og derefter flytter de sig i position således, at medspillerne altid har flere muligheder for at komme af med bolden.

Cecilie Hornshøj og Martha Langskov scorede hver tre mål, mens Nicole Andersen lavede to og Pippi Knudsen og Mille Knudsen hver et mål.

Hjemmeholdet havde i begyndelsen af opgøret nogle pæne chancer, men disse tog Maria Riis i målet hos Åvangskolen sig af. En af chancerne burde være omsat i mål, da Jainaba Goddard havde et tomt mål foran sig, men det lykkedes dog at sende bolden forbi den ene målstolpe.

Dermed endte det hele med en knusende sejr på hele 10-0 til pigerne fra Åvangskolen, og de er nu videre til kredssemifinalen, hvor de skal møde vinderen af opgøret mellem Pilegårdsskolen og Skolen på Islands Brygge. Kredsfinalen hos pigerne i Storkøbenhavn spilles i øvrigt onsdag 28. november klokken 11.00. Datoen for kredsfinalen er fastlagt og kan ikke ændres.