ZOOM: Åvangskolen - Lille Næstved Skole

Piger: Det er tid til at finde den sidste semifinalist

Pigerne fra Åvangskolen tager imod Lille Næstved Skole i dette brag af en kvartfinale. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Åvangskolen tager imod Lille Næstved Skole i dette brag af en kvartfinale. Foto: Henrik Schou

Torsdag 4. april kl. 15.30 er det tid til at runde kvartfinalerne af. Pigerne fra Åvangskolen tager imod Lille Næstved Skole i kampen om at vinde den sidste plads i semifinalerne.

Det sene spilletidspunkt skyldes, at kampen spilles på Bornholm.

Se kampfakta her.

Åvangskolen: Har tromlet modstanderne over
Pigerne fra Åvangskolen går ind til dette opgør med en målscore på hele 38-2. De har været suveræne igennem hele sæsonen indtil videre.

Åvangskolens vej til kvartfinalen

6. september: Paradisbakkeskolen - Åvangskolen, 0-4

10. oktober: Kildevældsskolen - Åvangskolen, 0-7

1. november: Åvangskolen - N. Zahles Gymnasieskole, 8-1

14. november: Søndermarkskolen - Åvangskolen, 0-10

20. november: Åvangskolen - Pilegårdsskolen, 3-1

28. november: Dyssegårdsskolen - Åvangskolen, 0-6

Holdets samlede målscore: 38-2

Har ikke været under pres
Holdet har virkelig imponeret i denne sæson. De har kun lukket to mål ind i seks kampe, og deres mindste sejr har været på 3-1. De har dermed aldrig for alvor været under pres.

Selvom det er flot, at holdet blot har lukket to mål ind, så siger det ikke så meget om defensivens styrke, da de endnu ikke har mødt en modstander, der formåede at presse forsvaret.

Det bliver derfor helt afgørende at se, hvordan holdet reagerer, hvis de kommer bagud. I denne kamp står pigerne overfor deres hidtil stærkeste modstander, der har nettet 34 gange. De kommer med stor selvtillid, så hjemmeholdets bagerste kæde skal være klar til at forsvare i højere grad end i holdets tidligere kampe.

Der var virkelig noget at juble over for pigerne i kredsfinalen, hvor de vandt hele 6-0. Foto: Henrik Schou
Der var virkelig noget at juble over for pigerne i kredsfinalen, hvor de vandt hele 6-0. Foto: Henrik Schou

Fotoet taler for sig selv: Ægte glæde lige fra hjertet hos Martha Langskov. Foto: Henrik Schou Storkøbenhavn 'Det er federe at kaste op med en guldmedalje'

Sprudlende offensiv
Der er ingen tvivl om, at det virkelig er holdets offensiv, der har vist sig frem indtil videre i denne sæson. Pigerne har formået at få netmaskerne til at blafre hele 38 gange, og de vandt kredsfinalen med de overlegne cifre 6-0.

Der er en del målmagere på holdet. Cecilie Hornshøj og Martha Langskov har scoret ti mål hver, mens Nicoline Andersen har nettet syv gange. De har altså virkelig nogle spillere, der kan finde vej til mål. Men det bliver bestemt også nødvendigt, for hjemmeholdet tager imod et hold, der endnu ikke er scoret imod i denne sæson.

I kredsfinalen var der flere af spillerne, der nævnte, at de var nervøse. De er nødt til at ryste nerverne af sig hurtigt i denne kamp og finde frem til det spil, som de viste i kredsfinalen. Hvis de gør det, så er der stor sandsynlighed for, at holdet kommer til at få netmaskerne til at blafre i udeholdets mål for første gang.

Derfor vinder Åvangskolen

 

Stor erfaring

Der er mange af spillerne, der har spillet Ekstra Bladet Skolefodbold i flere år. De har en god forståelse for, hvad der skal til for at vinde.

 

Mål på stribe

Holdet har nettet hele 38 gange i denne sæson og kommer med selvtillid i bagagen efter en 6-0 sejr i kredsfinalen.

 

Kender hinanden godt

Pigerne har virkelig en god indbydes forståelse på banen.

Se vejret for kampen her.

Lille Næstved Skole: Har ikke set sig tilbage
I sidste sæson nåede pigerne fra Lille Næstved Skole til kvartfinalen. Her står de igen i denne sæson efter et efterår med en række flotte resultater.

Lille Næstved Skoles vej til kvartfinalen

13. september: Lille Næstved Skole - Susåskolen afd. Holsted, 16-0

25. oktober: Lille Næstved Skole - Strøbyskolen, 9-0

7. november: Holmegaardskolen - Lille Næstved Skole, 0-2

14. november: Østre Skole - Lille Næstved Skole, 0-6

19. november: Hedelyskolen - Lille Næstved Skole, 0-1

Holdets samlede målscore: 34-0

Har ikke lukket mål ind endnu
Pigerne har stået stærkt i defensiven. De har holdt rent bur igennem hele sæsonen. Det er en flot præstation, men i stil med deres modstander i denne kamp har de heller ikke for alvor været under pres. I dette opgør skal de dog op imod en virkelig stærk offensiv. Det bliver helt afgørende, hvordan de reagerer på hjemmeholdets pres.

Ditte Noer er en vigtig spiller i det bagerste forsvar. Hun har et fint overblik og læser spillet godt. Hun er dog ofte placeret langt tilbage på banen og kan risikere at ophæve eventuelle offsides. Det skal holdet være opmærksomme på i dette opgør, hvor modstanderen vil gøre alt for at udnytte selv de mindste fejl.

Pigerne fra Lille Næstved Skole leverede den ene stærke præstation efter den anden i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Lille Næstved Skole leverede den ene stærke præstation efter den anden i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Nicoline Schrøder i en af mange dueller med den stærkt spillende keeper. Foto: Henrik Schou Sjaellandsyd Anfører: 'Jeg har altid været stjernen'

Scorer mål på stribe
I lighed med hjemmeholdet har gæsterne virkelig nettet mange gange - de har formået at nette hele 34 gange i blot fem kampe. Bag de 13 af målene står Nicoline Schrøder. Hun er holdets store profil, der altid er farlig foran mål. Hende skal værterne virkelig holde et vågent øje med.

Selvom holdet har spillet fin fodbold i efteråret, så kommer de indimellem til at spille med for lang afstand imellem midtbanen og angrebet. Det kan være en farlig taktik overfor hjemmeholdet, der vil gå benhårdt efter at udnytte den afstand, der er mellem kæderne.

Derfor vinder Lille Næstved Skole

 

Har holdt buret rent

Der er endnu ikke scoret imod pigerne. Det er en præstation, der taler for sig selv.

 

Profil med mål i stængerne

Nicoline Schrøder har nettet hele 13 gange i denne sæson. Hun er meget svær at standse.

 

Har erfaringen

Mange af pigerne var også med på det hold, der var i kvartfinalen i sidste sæson. De ved altså, hvad der skal til.

Her bliver kampen afgjort
Det er altså to meget skarpe mandskaber, der krydser klinger i dette opgør. Men ingen af holdene har for alvor prøvet at være under pres endnu. Det kan derfor blive helt afgørende, hvem der scorer kampens første mål.

Find kvartfinalen på Facebook her.