ZOOM: Dyssegårdsskolen - Åvangskolen

Piger: Nu bliver det sidste pigehold klar til foråret

De bornholmske piger fra Åvangskolen tager til København for at spille kredsfinale mod Dyssegårdsskolen. Foto: Ekstra Bladet
De bornholmske piger fra Åvangskolen tager til København for at spille kredsfinale mod Dyssegårdsskolen. Foto: Ekstra Bladet

Onsdag 28. november klokken 12 sparker de to sidste pigehold gang i den næstsidste kredsfinale i denne sæson.

Det er Dyssegårdsskolen, der hjemme tager imod Åvangskolen.

Se kampfakta her.

Husk samtidig, at vi dækker alle kredsfinaler live på vores Facebook-kanal.

Fyr op under festen

Dyssegårdsskolen: Giver kamp til stregen
Pigerne fra Dyssegårdsskolen har givet den hele armen i alle deres kampe. De startede rigtig godt ud med to store sejre, og siden har de skulle kæmpe hver gang. De to seneste opgør har de vundet efter straffesparkskonkurrence.

Dyssegårdsskolens vej til kredsfinalen:

28. september: Munkegårdsskolen - Dyssegårdsskolen, 0-10

5. oktober: Dyssegårdsskolen - Sct. Joseph Søstrenes Skole, 7-0

25. oktober: Dyssegårdsskolen - Tjørnegårdsskolen, 2-0

30. oktober: Kildegård Privatskole - Dyssegårdsskolen, 1-1 (efter straffe: 3-5)

20. november: Præstemoseskolen - Dyssegårdsskolen, 1-1 (efter straffe: 4-5)

Spiller som en enhed
Generelt har Dyssegårdsskolen et solidt forsvar. De har lukket to mål ind i ordinær spilletid over fem kampe. Det er også særligt forsvarskæden, der er god.

I størstedelen af deres kampe har de formået at lukke modstandernes angribere ned. Det var især tydeligt i holdets tredje kamp mod Tjørnegårdsskolen, hvor anden halvleg var et stort pres mod Dyssegårdsskolen.

I forsvaret er det Mathilde Skov, der styrer løjerne. Hun forstår at dirigere sine medspillere, og så formår hun at binde forsvaret sammen. Hun søger altid at løse opgaverne så enkelt som muligt, så de ikke spilder deres kræfter.

I holdets to sidste kampe er de dog gået videre efter straffesparkskonkurrence. I 5. runde mod Kildegård Privatskole var de foran 1-0 indtil to minutter før tid, hvor de lukkede målet til 1-1 ind. I kredssemifinalen kom de også foran 1-0, men efter et par ufokuserede minutter i forsvaret lukkede de Præstemoseskolen ind i kampen efter at have givet for meget plads til modstandernes angribere.

Det tyder derfor på, at koncentrationen indimellem svigter, og det kan koste dyrt, hvis de vil videre til forårets kvartfinaler.

Karla Hjortlund har indtil videre scoret fire mål. Foto: Stig Sinius Nielsen
Karla Hjortlund har indtil videre scoret fire mål. Foto: Stig Sinius Nielsen

TV: På pletten igen

Otte forskellige målscorere
Dyssegårdsskolen har indtil videre scoret 22 mål i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold i ordinær tid. De fleste mål faldt i de to første kampe, der endte henholdsvis 10-0 og 8-0. Det betyder altså, at de kun har fundet vej til netmaskerne fire gange de seneste tre kampe.

De fire mål er dog også scoret af fire forskellige spillere. Det viser, at de ikke er afhængige af en enkelt spiller for at score.

Pigerne har flere gange vist, at de kæmper for hinanden og forstår hinandens spil. Det er derfor sjældent, at angriberne løber forgæves.

Både midtbanen og angrebet yder en stor arbejdsindsats, og så har de flere spillere, der er lynhurtige. Både Karla Hjortlund og Siri Schwalm har vist imponerende hurtighed, og især Karla driver ofte gæk med modstanderne.

Dyssegårdsskolen spiller indimellem lidt hurtigt hen over midtbanen for hurtigt at få bolden op i angrebet, hvor de så forsøger at holde presset. Her er midtbanespillerene dog gode til at generobre boldene og skabe omstillingerne.

Se vejret for kampen her.

Åvangskolen: Fejer al modstand af banen
Pigerne fra Åvangskolen på Bornholm har indtil videre været ganske overbevisende i denne sæson af verdens største skolefodboldturnering. De har scoret mål på stribe, og så har de aldrig for alvor været under pres.

Åvangskolens vej til kredsfinalen:

6. september: Paradisbakkeskolen - Åvangskolen, 0-4

10. oktober: Kildevældsskolen - Åvangskolen, 0-7

1. november: Åvangskolen - N. Zahles Gymnasieskole, 8-1

14. november: Søndermarkskolen - Åvangskolen, 0-10

20. november: Åvangskolen - Pilegårdsskolen, 3-1

Laver meget få fejl
Pigerne går ind til kredsfinalen med en målscore på 32-2. Det skyldes blandt andet, at de endnu ikke har mødt et hold, der har kunne stille noget op mod dem over en hel kamp.

Generelt har hverken forsvaret eller målmand Maria Riis haft særlig meget at se til. Hvis der endelig har været modstand, så har forsvaret hold stand. Hvis så endelig bolden er kommet i nærheden af Maria, så har hun i størstedelen af tilfældene reddet bolden.

Kampen mod Pilegårdsskolen i kredssemifinalen er den eneste kamp, hvor der reelt har været spænding om udfaldet. Her fik en af modstanderholdets angribere afdriblet forsvaret og lobbet bolden over Maria Riis. Åvangskolen blev dog aldrig nervøse, og de nåede at score endnu et mål, samtidig med at de lukkede ned i forsvaret.

Åvangskolen lægger konstant pres på modstanderne. Foto: Flemming Bærnthsen
Åvangskolen lægger konstant pres på modstanderne. Foto: Flemming Bærnthsen

TV: Buldrede videre

Ikke bange for at udfordre
Åvangskolen har ni spillere, der har fundet vej til netmaskerne indtil videre. Både Cecilie Hornshøj og Martha Langskov har scoret otte mål, mens Nicole Andersen står noteret for seks. Mens flere kan score mål, er de ikke afhængige af en målsluger på toppen.

De tre målscorere sammen med Pippi Knudsen og Nanna Knudsen har alle vist fremragende spilforståelse på den offensive del af banen.

Kantspilleren Pippi har flere gange vist, at hun med sin hurtige teknik er i stand til at ryste efhvert forsvar. Pippi er dog ikke den eneste, der viser højt teknisk spil. Generelt er de enormt dygtige til at finde hinanden på banen, samtidig med at de konstant løber for hinanden.

Spillerne er ikke bange for at tage teten fra starten, og de lægger konstant et højt pres på modstanderne.

Flere af spillerne spiller sammen til daglig, og de kender derfor hinandens løbemønstre særdeles godt. Samtidig er de gode til at gøre hinanden bedre, ligesom de har et par individualister, der kan oprette noget på egen hånd.

Sådan gik finalerne i Vejle