ZOOM: Skolen ved Sundet - Strandskolen

Drenge: Så er det tid til at finde den sidste semifinalist

Hvem løber med den sidste plads i semifinalen? Fotos: Henrik Schou
Hvem løber med den sidste plads i semifinalen? Fotos: Henrik Schou

Torsdag 6. april kl. 11 spilles den sidste kvartfinale. Her tager Skolen ved Sundet imod Strandskolen.

Se kampfakta her.

Her klæder vi dig på til opgøret. Vi gennemgår de to holds styrker og svagheder. Kigger nærmere på profilerne. Vi starter med hjemmeholdet.

Skolen ved Sundet: Har kæmpet sig igennem modstanden
18-8. Det er den målscore, som holdet går ind til kvartfinalen med. De har været igennem både smalle sejre og straffesparkskonkurrencer på deres vej til slutspillet. De har virkelig måtte kæmpe for det.

Koncentrationen skal skærpes
Der er ingen tvivl om, at holdet har kæmpet sig vej til kvartfinalen. De har været igennem mange tætte opgør. Men det er hver gang lykkedes drengene at løbe med sejren. Det vidner om høj moral. Det er en vigtig kvalitet at tage med ind til kvartfinalen, hvor de kan løbe ind i hård modstand.

Desuden har holdet prøvet at være i en straffesparkskonkurrence to gange i denne sæson. Udeholdet har ikke prøvet det en eneste gang. Hvis denne kamp bliver tæt, så kan det vise sig at være en kæmpe fordel for hjemmeholdet.

For modstand er mandskabet vant til. Det kan man også se på holdets målscore. Der er nemlig blevet sluppet otte mål ind i syv kampe. Holdet har faktisk kun formået at holde buret rent i en enkelt kamp. Forsvaret består af dygtige spillere, men de har ladet for lette mål gå ind. I kredsfinalen leverede de også en fin præstation, men alligevel slap de modstanderen ind i kampen igen. Det går simpelthen ikke i kvartfinalen. Specielt fordi at modstanderen har det med at straffe hver eneste fejl. Der skal bare lukkes af. Så hellere losse bolden ud af kommunen.

Der blev jublet igennem efter kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Der blev jublet igennem efter kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

TV: 'Maskinen' maste midten

Løber solen sort
Midtbanen har gjort det godt. Her bliver der tonset igennem. Der bliver arbejdet hårdt i maskinrummet, hvor særligt Oscar 'Maskinen' Als hersker. Meget af spillet går igennem ham. Holdet har også været gode til at komme over kanterne, hvor de har nogle lynhurtige og driblestærke folk.

Når de sætter sig på spillet, så kører det for holdet. De kan godt lide at dominere kampen. Det kan kvartfinalens modstander dog også. I lighed med hjemmeholdet, så har udeholdet også en meget dygtig midtbanemand, som har afgørende betydning for holdet. Det skal derfor blive interessant, hvem der vinder den duel. Kampens udfald kan meget vel gå hen og blive afgjort igennem slaget om midtbanen. Her havde hjemmeholdet dog flere udfald i kredsfinalen. Det må ikke ske i dette opgør. Her skal hver mand være klar til hver eneste duel.

Der er blevet produceret masser af chancer i denne sæson. Men de skal udnyttes. Der sker ofte det, at en kantspiller smider et indlæg ind i boksen, men så er der ingen til at møde bolden. Derudover har drengene brændt mange chancer. Hvis de skal have en chance for at komme videre til semifinalen, så skal bolden i kassen.

Skolen ved Sundets vej til kvartfinalen

7. september: Skolen ved Sundet - Skt. Annæ Skole, 2-2 (10-9 efter straffespark)

23. september: Højdevangens Skole - Skolen ved Sundet, 1-2

28. september: Lergravsparkens Skole - Skolen ved Sundet, 1-3

7. oktober: Skolen ved Sundet - Pilegårdsskolen, 5-0

4. november: Skolen ved Sundet - Søndermarkskolen, 3-1

11. november: Skolen ved Sundet - Sortedamskolen, 2-2 (7-6 efter straffespark)

1. december: Munkegårdsskolen - Skolen ved Sundet, 1-1 (1-2 efter forlænget spilletid)

Holdets samlede målscore: 18-8

Se vejret for kampen her.

Strandskolen: Solide sejre og tætte kampe
Holdet startede med en række sikre sejre. Men de er kommet under pres jo længere hen i turneringen, de er kommet. Nu venter kvartfinalen, som drengene er klar til med en målscore på 20-2.

Aftalerne skal holdes
Holdet gik igennem seks kampe i efteråret og indkasserede kun to mål imod sig. Det er stærkt gået. Men de blev dog heller ikke presset defensivt i den første del af turneringen. Det gjorde de til gengæld i høj grad i kredsfinalen. Særligt Nick Gromada har været virkelig god til at have lyd på og gå forrest i bagkæden. Men i kredsfinalen kom de lange perioder til at hænge for langt tilbage på banen. Det betød, at der kom for afstand imellem kæderne. Der var simpelthen ikke nok støtte til midtbanen. Det skal der rettes op på, for i kvartfinalen bliver i høj grad en kamp om midtbanen. Derfor er den bagerste kæde nødt til at komme hurtigere op til midten.

I kredsfinalen var der også nogle aftaler, der ikke blev overholdt. Det lykkedes i hvert fald modstanderen at spille sig til et let mål. Der er ikke plads til den type fejl i dette opgør. Her skal kommunikationen være på plads. Hjemmeholdet har været ude i mange tætte kampe, så de ved præcis, hvornår de skal slå til hos modstanderen. Her skal udeholdets forsvar stå fast.

Mathias Moestrup tiljubles efter målet til 1-0 i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Mathias Moestrup tiljubles efter målet til 1-0 i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

TV:'Strandløven' åbnede med kongekasse

Magiker på midtbanen
Når man taler om Strandskolen, er det meget svært at komme udenom Mathias 'Strandløven' Moestrup. Han har nemlig haft fuldstændig afgørende betydning for holdet i efteråret. Hvor han i løbet af sæsonen har haft tendens til at varme bolden lidt for meget, så var han langt mere 'moden' i sit spil i kredsfinalen. Efter den kamp skrev Ekstra Bladet Skolefodbold således om 'Strandløven':

Teknik, fart og især overblikket ligger på langt højere niveau end de fleste andre 15-årige på et hold i Ekstra Bladet Skolefodbold. Evnen til at læse spillet og tænke sig frem til næste træk er en fornøjelse at se udfoldet.

Problemet i kredsfinalen var dog, at der ikke var mange, der løb i hullerne. Så bliver det svært for en kreatør som Mathias at trylle. Der har været et fremragende samarbejde imellem Mathias og Victor Pedersen. Victor måtte dog udgå i kredsfinalen, men han er formentlig med igen i kvartfinalen. Men under alle omstændigheder er det vigtigt, at de offensive spillere slider sig mere fri. For så kan spillet for alvor flyde.

Holdet har også et meget giftigt våben. De er nemlig knivskarpe på dødbolde. I kredsfinalen scorede drengene begge deres mål på dødbolde. 'Strandløven' scorede direkte på frispark, mens Nick Gromada nettede med hovedet på et hjørnespark. Det skal hjemmeholdet være meget opmærksomme på, hvis de ikke vil have et mål imod sig i de situationer.

Mr.Skolefodbold: De vinder torsdag

Strandskolens vej til kvartfinalen

12. september: Strandskolen - Gildbroskolen, 6-0

21. september: Tune Skole - Strandskolen3-0

12. oktober: Strandskolen - Mosedeskolen, 5-0

28. oktober: Egholmskolen - Strandskolen, 1-2

14. november: Sct. Nicolai Skole - Strandskolen, 0-3

21. november: Strandskolen - Lille Næstved Skole, 1-1 (2-1 efter forlænget spilletid)

Holdets samlede målscore: 20-2

Se eventet for opgøret her.

Mr. Skolefodbold giver sit bud på udfaldet af kampen.

Sådan gik finalerne i Odense