Topscorer-dysten: De her stjerner kæmper om prisen

’Lord Madsen’ eller ’Lyntoget’: Hvem snupper den eftertragtede topscorertitel?

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Mens Agnes Høybye har knust al modstand på pigernes topscorerliste, ser det anderledes spændende ud hos drengene. Benjamin Boll fra Sejs Skole fører godt nok fortsat listen med sine 16 kasser, men hans skole blev slået ud i efteråret.

Han må derfor se passivt til, mens forårets slutspil må vise hvem der skal blive den samlede topscorer hos drengene og vinde VIP-billetter til landskampen mellem Danmark og Serbien.

Alt du skal vide om turneringen

En ’Lord’ fyldt med selvtillid
Både Sjælsøskolens Jakob ’Lord Madsen’ og Husum Skoles Ahmad ’Lyntoget’ Al Hardan står nemlig noteret for 14 kasser indtil videre. Begge profiler mangler altså sølle tre mål for at komme helt til tops.

’Lord Madsen’ er selv optimistisk omkring sine chancer for at blive topscorer:

- Jeg ser mine chancer som store. Jeg har trænet hårdt hele vinteren, hvilket også har resulteret i senior 1-debut for Birkerød. Jeg ville blive stolt over at vinde. Vi har spillet mod mange gode målscorere, så det ville være fedt, at være den der scorede flest dette år, siger Jakob Madsen entusiastisk.

Se også: Ekstra Bladet Skolefodbold på mobilen

Omkring øgenavnet, som han fik af Ekstra Bladet efter kredsfinalen i november, siger ’Lord Madsen’:

- Jeg bliver nogle gange kaldt ’Lord’ af mine venner for sjov. I starten synes jeg det var lidt pinligt, men jeg har taget det til mig, og synes det er sjovt. 

Sjælsøskolens drenge blev fortjent fejret efter kredsfinalen, fortæller Jakob:

- Vores bedrift er der levet snakket om. Da vi gik på juleferie, blev vi hyldet foran hele skolen, hvilket var meget fornemt.

I kvartfinalen venter Borgerskolen i en svær udebanekamp. ’Lord Madsen’ er dog ikke nervøs, for han har holdt sig i gang:

- Vi er begyndt at læbetræne om tirsdagen. Løbetræningen er med til at styrke forholdet i truppen. Jeg forventer, at vi er top klar til kampen mod Borgerskolen. Vi skal være der 100 procent på dagen. Jeg forventer en sejr, og at vi går hele vejen. Vores hold er kun blevet stærkere i løbet af vinteren. Vi kigger ikke særligt meget på vores modstandere. Jeg kender ikke nogle derfra. Noget vi dog kan se, er at de ikke lukker særlig mange mål ind. Så derfor skal vi være klar foran målet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

’Lyntoget’ sikker på storsejr
Husum Skoles giftige angriber Ahmad Al Hardan har et gennemsnit på to mål per kamp. Derefter går han også ind til kvartfinalen mod Skovboskolen med høje forventninger:

- Vi kommer med fart og fight, og vi stopper ikke. Vi vinder og jeg ved at vi vinder stort, da vi har masser af talent på det her hold. Vi er begyndt og træne sammen, og lave nogle små tricks til vores næste kamp. Vi er også begyndt på at være mere sammen som et hold. Vi arbejder for hinanden, kæmper for og løber for hinanden.

Ahmad frygter ikke modstanderne fra Skovboskolen:

- Vi er ligeglade med hvordan de spiller. Vi tænker mere på vores eget spil og på at vise vi er det bedste skolefodboldhold i år.

Få overblikket over finalerne i Odense

Hvad angår chancerne for at blive den samlede topscorer i turneringen, er Ahmad meget optimistisk:

- Mine chancer er store da jeg lige er begyndt til fodbold igen, og er blevet endnu farligere inden foran mål. Det betyder meget for mig at blive topscorer, men jeg vil hellere vinder turneringen end at blive topscorer. Jeg vil selvfølgelig vinde turneringen, da fodbold er en holdsport, og jeg vil nyde at vinde sammen med min skole.

Der er altså lagt op til en drabelig topscorer-dyst, når drengenes kvartfinaler sparkes i gang. Hvem tror du snupper titlen som den skarpeste drengespiller i årets turnering?

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.