'Turboen' tryllede

Funklende Funch: Josefine Funch var på pletten med hattrick i pigefinalen

Josefine Funch (tv.) scorede hattrick i finalen. (Foto: Claus Bonnerup)
Josefine Funch (tv.) scorede hattrick i finalen. (Foto: Claus Bonnerup)

12 gyldne minutter og så var pigernes finale i Ekstra Bladet Skolefodbold afgjort. Frederiksborg Byskole indledte kampen, som vejret artede sig under præmieoverrækkelsen. Som ti hagl stormede de mod Ungdomsskolen Rys mål, og efter fem minutter udmøntede det sig i kampens første scoring. Katarina Erdal åbnede festen på Tre-for Park i Odense, da hun fulgte op på en returbold efter et stolpeskud. Men Josefine ’Turboen’ Funch, ville ikke stå tilbage for sin holdkammerat fra sjette klasse, så på bare to minutter sørgede hun for at lukke og slukke kampen.

Umulig at lukke ned
De hvidklædte fra Ry var ellers meget opmærksomme på hende. De forsøgte med mandsopdækning på den lynhurtige 9’er, men hun er umulig at lukke fuldstændig ned. Ry var farligst på dødbolde, men lod alligevel fire mand tilbage på egen banehalvdel for at holde styr på Funch. Men i både det 10. og det 12. minut var det umuligt. Hun er en angriber og en goalgetter med finesse. Det fik de mange fremmødte i Odense at se ved begge scoringer. Ved sin første scoring erobrede den dygtige tekniker selv bolden, afdriblede et par mand og sendte den køligt over i det lange hjørne. Ved scoringen til 3-0 blev hun flot assisteret af Sofie Bredgaard, vendte rundt og sendte læderet i nettet.

Fysisk affære
Fodbold skal være underholdende, har hun tidligere udtalt, og det er det som oftest, når Josefine Funch er på banen. Hun er både målfarlig og en elegant dribler.

Mod slutningen af første halvleg fik Frederiksborg Byskole sendt anfører Kamilla Karlsen til afkøling i ti minutter med et gult kort. Det kunne tydeligt ses i begyndelsen af anden halvleg, hvor Ungdomsskolen Ry var langt bedre med. De gik fysisk til værks mod de teknisk dygtige Frederiksborg-piger, og det virkede.

Men præcis som i første halvleg, kan vaskeægte klasse ikke holdes nede hele tiden. Med fem minutter igen dukkede hvem andre end Josefine Funch op og scorede til slutresultatet 4-0.

Havde en følgesvend
Funch funklede med sine tre scoringer. Hun havde da også forberedt sig på inden kampen, at hun nok ville blive markeret tæt. Derfor sparkede hun bare udefra i stedet for, og det må siges at være en god idé.

– Oven på den semifinale jeg præsterede, tænkte jeg nok, at de ville forsøge at pakke mig godt ind. Jeg kunne også mærke, at jeg havde en følgesvend, som aldrig lod mig være. Hver gang jeg kiggede mig over skulderen, var hun der.

Men det er stort at afgøre en finale i Ekstra Bladet Skolefodbold. Også selv om sejren aldrig var i fare.

– Det er ultimativt det fedeste, jeg nogen sinde har oplevet. Jeg elsker at score mål. Den der følelse, når hele holdet bare kommer løbende … Det kan ikke beskrives, lød det fra en lykkelig ‘Turboen’ efter tryllerierne på Tre-for Park.