Ung dommer: En drøm gik i opfyldelse

Talent: Simon Duerlund dømte finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold

Simon Duerlund i aktion under finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: DBU
Simon Duerlund i aktion under finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: DBU

27. april 2017 blev den 55. finale hos drengene spillet i Ekstra Bladet Skolefodbold. Stjernevejskolen endte med at trække det længste strå og hive pokalen med hjem. Det var dog ikke kun spillerne, der havde en stor oplevelse. Manden med fløjten var nemlig den blot 19-årige Simon Duerlund, som længe har drømt om at dømme netop denne finale.

- Jeg har som dommer nogle delmål, som jeg arbejder efter. Lige siden jeg startede med at dømme var finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold en af dem, fortæller dommertalentet til DBU. 

Dommerteamet er klar til kamp. Foto: DBU
Dommerteamet er klar til kamp. Foto: DBU

Meldt til dommerkursus af far
Simon har bestemt ikke sit talent fra fremmede. Hans far har nemlig altid dømt fodbold. Det var også Simons far, der sørgede for, at han kom i gang med dommergerningen.

- Min far dømmer også fodbold. Det er faktisk igennem ham, at jeg fik gejsten til at blive dommer. Faktisk meldte han mig til dommerkurset uden at spørge mig først.

- Jeg husker lige så tydeligt den dag, hvor min far kørte mig i skole og spurgte, hvad jeg skulle lave næste weekend. Jeg svarede: 'det ved jeg ikke', og så sagde han 'jamen, så skal du på dommerkursus'. Så det er faktisk min far, jeg skal takke for at være kommet i gang.

Læs hele interviewet med Simon her.