Velkommen til festen

 

Mr. Skolefodbold glæder sig til to finalebrag (Foto: Ekstra Bladet)
Mr. Skolefodbold glæder sig til to finalebrag (Foto: Ekstra Bladet)

OB's fans ville lige for tiden nok ønske sig mere at klappe ad på deres hjemmebane. God stemning kommer der med garanti, når Ekstra Bladet Skolefodbold kigger forbi torsdag og for en dag låner græstæppet til finalerne i verdens største skoleturnering. Så bliver der fest på tribunerne. Måske kommer der også flere på lægterne end i weekenden.

Sådan kan du følge finalerne

Ekstra Bladet Skolefodbold har været leverandør til dansk fodbold siden 1961, dette er finale nummer 55. Det er en imponerende stime. Langt over 600.000 drenge og piger har snøret støvlerne i kampen for skolens ære gennem tiderne. Alle har minder om den tid – både spillere og tilskuere. Lige meget hvem jeg møder og fortæller om mit job, får jeg en historie om deres lige ved og næsten sejre og skønne oplevelser. Alle de store stjerner fra landsholdene har også spillet med, men det er alle de andre, der har gjort turneringen til den kæmpe succes. Som har haft nogle fantastiske oplevelser på tværs af klasserne, når de skulle banke dem fra naboskolen og måske gå videre.

Her er de fire finalister

I år har vi for blot anden gang i den lange historie to hold med fra samme skole. Det havde Nyrupskolen i 1995, hvor de dog tabte begge kampe. Stjernevejskolen kan således skrive sig ind i historiebøgerne, hvis de vinder blot en af vandrepokalerne med hjem til Hedensted. Hos pigerne har Hedegårdsskoen fra Ballerup nok også plads på pokalhylden. Det samme har Marie Kruses Skole hos drengene med garanti. Ser vi 10 år tilbage, har pigerne øst for Storebælt  kun sejret en sølle gang. Det var sidste år med Frederiksborg Byskole. Hos drengene er det næsten omvendt, her fører øst 7-3.

Disse øgenavne er i finalen

Mere end 20.000 piger og drenge startede tilbage i august, kun de bedste af de bedste er tilbage. Der er blevet hamret 7993 kasser ind i 1289 kampe. Det giver et snit på 6,2 pr. kamp. Så målrigt bliver det næppe i finalerne, f.eks. er de to sidste drengefinaler vundet 1-0. Garanti for mange mål er der ikke, men festen er stensikker.

Se programmet for finalerne

Spillerne skal spille deres livs kamp. De fleste kommer aldrig til at prøve noget større end denne finale. På Ekstra Bladet er vi ved at revne af stolthed over igen at kunne fløjte op til to spændende finaler, der vil få deres helt egen plads i den lange historie. Kom med på stadion eller følg med live på ekstrabladet.dk.

Jeg glæder mig helt vildt – I bør gøre det samme!