ZOOM: BillundSkolen - Sct. Hans Skole

Piger: Drømmen om finalen rykker tættere på for et af holdene

Jubelklynge hos pigerne fra BillundSkolen. (Foto: Henrik Schou)
Jubelklynge hos pigerne fra BillundSkolen. (Foto: Henrik Schou)

Onsdag 6. april tørner pigerne fra BillundSkolen sammen med pigerne fra Sct. Hans Skole. Pigernes anden semifinalist skal findes. Her klæder vi dig bedst muligt på til opgøret.

Se de to hold HER.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

BillundSkolen: Slår rekorder for hver kamp de spiller
Pigerne fra BillundSkolen har aldrig været så langt i turneringen, som de er i år. Derfor slår de rekorder for hver kamp de spiller. Nu gælder det kvartfinalen og BillundSkolen vil være stolt af at have fået et hold blandt de otte bedste.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Billund-pigerne jubler efter scoring i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Billund-pigerne jubler efter scoring i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Freja Jensen - 'Messi-myggen' - med græs i panden efter kredsfinalen. Fodbold med ægte fightere skal spilles på rigtigt græs, så der kan tackles uden brandsår. 13-årige Freja er en fighter ind i hjertet. (Foto: Henrik Schou) Jyllandsyd TV: 'Messi-myggen' sikrede kvartfinalen

Arbejdsraseri og fodrappe Freja
Når pigerne fra BillundSkolen vil spille, så spiller de. I kredsfinalen måtte de ud i forlænget spilletid, før de for alvor satte turbo på, men så skete der også noget. Hvis holdet vil have forhåbninger om at komme i semifinalen, er det denne speed og dette arbejdsraseri, der skal findes frem.

Lille Freja Jensen er en af de fodrappe Billund-spillere. Hun kan drive gæk med ethvert forsvar, når hun er i spillehumær på højrekanten. Hun arbejder sammen med Julia Nissen alias 'Drille-Nissen' oppe foran. Julia er i lighed med Freja hurtig på fødderne og god til at løbe dybt.

Midtbanen er en af holdets største styrker. Her styrer anfører Nina Skovlund og Luna Eriksen. De giver den fuld gas i duellerne og fodrer de hurtige fødder oppe foran.

Anfører Nina Skovlund er en god holdkammerat og samler sit hold. Her hjælper hun en skadet medspiller. (Foto: Henrik Schou) Jyllandsyd TV: Kaptajnen samler holdet

Jyllandsyd TV: Billund checker ind i kvartfinalen

De største profiler
Freja Jensen er lille af statur, men et mareridt for ethvert forsvar. Hun er hurtig på fødderne, teknisk god og målfarlig. Hun har fået fidusbamsen to gange i årets turnering og er en vigtig spiller for Billund-holdet. Og hun er nok også dén vigtigste. Hun er god til at indgå i spillet med holdkammeraterne, men kan også afgøre tingene selv med sin hurtighed og teknik. Hun er derfor er uhyre farligt våben for BillundSkolen.

Hør Freja fortælle om kredsfinalen her:

BillundSkolen har en skarp angriber i Julia Nissen. Hun har fået tilnavnet 'Drille-Nissen', da hun ofte har drillet forsvarsspillerne i dette års turnering. Hun løber ofte dybt og er en god afslutter. Hun er holdets topscorer med 10 mål

Julia Nissen - også kaldet 'Drille-Nissen' - kan gøre livet surt for ethvert forsvar. (Foto: Henrik Schou)
Julia Nissen - også kaldet 'Drille-Nissen' - kan gøre livet surt for ethvert forsvar. (Foto: Henrik Schou)

Anfører Nina Skovlund går forrest på midtbanen, hvor hun gerne tager de tæsk det kræver, for at holdet får succes. Hun er en samlende faktor på holdet. Hun er også end af de mere erfarne, da hun går i 9. klasse.

Nina Skovlund tager hvervet som anfører seriøst og fungerer som en samlende faktor på holdet. (Foto: Henrik Schou)
Nina Skovlund tager hvervet som anfører seriøst og fungerer som en samlende faktor på holdet. (Foto: Henrik Schou)

Luna Eriksen supplerer kaptajn Skovlund på midtbanen. Hun er lynhurtig og har et knaldgodt venstreben. Hun slår gode hjørnespark, så præcise dødbolde er også være et våben for Billund.

Luna Eriksen er et godt våben for Billund med de gode indlæg hun slår til medspillerne. (Foto: Henrik Schou)
Luna Eriksen er et godt våben for Billund med de gode indlæg hun slår til medspillerne. (Foto: Henrik Schou)

BillundSkolens vej til kvartfinalen

8. september: BillundSkolen - Ølgod Skole, 8-0

22. september: Bredagerskolen - BillundSkolen, 1-2

30. september: Vorbasse Skole - BillundSkolen, 1-4

26. oktober: BillundSkolen - Næsbjerg Skole, 4-1

30. oktober: BillundSkolen - Lundgårdskolen, 3-0

6. november: BillundSkolen - Tjæreborg Skole, 4-1

Samlet målscore: 25-4

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se vejret for kampen her

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Sct. Hans Skole: I kvartfinalen uden at have lukket mål ind
Pigerne fra Sct. Hans Skole er gået i kvartfinalen uden at have lukket mål ind i ordinær tid. Det er ganske enkelt imponerende og de går ind til kampen mod BillundSkolen med en målscore på 55-0, hvilket ikke bare vidner om en solid defensiv, men også om en sprudlende offensiv.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Pigerne fra Sct. Hans Skole danser sejrsdans efter kredsfinalesejren. (Foto: Henrik Schou)
Pigerne fra Sct. Hans Skole danser sejrsdans efter kredsfinalesejren. (Foto: Henrik Schou)

Ida Eriksen scorede - trods en arm i gips - to gange for Sct Hans Skole i 4-0 sejren over Assensskolen i kredsfinalen på Fyn. (Foto: Henrik Schou) Fyn TV: 'Veteranen' startede festen og er nu på 26 mål

Topscoreraspiranten om clean sheet-maskinen
Sct. Hans Skole spiller 4-3-3. De har et dygtigt forsvar, der foruden at de ikke lukker mål ind, også er gode til at skille sig fornuftigt af med bolden. Holdets opspil starter nemlig i bagkæden hos Amalie Strandholt og Mathilde Berthelsen. På midtbanen huserer anfører Sarah Sundahl, som et af de vigtigste tandhjul i maskineriet. Hun flankeres af Anna Hyldig, som også er en dygtig spiller.

De er gode i spillet på jorden, også qua deres fysik, som ikke er den hverken største eller stærkeste. De har tidligere i turneringen mødt fysisk stærke hold, men alligevel formået at spille sig uden om dem. Hurtighed, snilde og god teknik. De er også flittigt scorende. 55 mål i syv kampe er godt nok mange kasser! Mange af dem har topscorer-aspirant Ida 'Veteranen' Eriksen stået for.

Helt fremme har de tre meget bevægelige offensive kort i Ida Eriksen, Johanne Pedersen og Katrine Andreassen, der er gode til at skifte positioner, kombinationsstærke og gode til at gå ned og hente bolden. Nogle gange er de måske lidt for gode til at falde ned i banen, og så kommer der til at mangle en decideret skarpretter på toppen.

— Det er bevidst, at vi falder tilbage og deltager i spillet. Men det er nok rigtigt, at det gør at der indimellem mangler en på toppen, fortalte målscorer Katrine Andreassen efter kredsfinalen.

Isabel Ohle (th.) med sin guldmedalje. Hun og Sct. Hans Skole vandt kredsfinalen på Fyn med 4-0. (Foto: Henrik Schou) Fyn TV: Guld-back: Vi har spillet bedre kampe

De største profiler
Ida 'Veteranen' Eriksen er ikke til at komme uden om. Hun har scoret 26 mål og ligger aktuelt på andenpladsen på den samlede topscorerliste hos pigerne. Hun kan nå at snuppe førstepladsen med tre mål mere i foråret. Men på trods af sin rolle som holdets suveræne topscorer, er Ida Eriksen meget beskeden. I mange situationer vil hun egentlig helst spille sine holdkammerater fri, men klasse foran kassen fornægter sig ikke, og derfor er 'Veteranen' med i kampen om at kunne kalde sig pigernes topscorer i dette års turnering.

Hør Ida fortælle om jagten på topscorertitlen her:

Sarah Sundahl er anfører og en vigtig brik på Sct. Hans-holdet. Hun spiller på midtbanen, hvor hun er god til at fordele spillet og lægge de rette afleveringer. Samtidig er hun selv målfarlig, hvilket hendes syv kasser vidner om.


Isabel Ohle er en lille, men lynhurtig back. Hun er et gode billede på Sct. Hans-holdet og deres styrker. Ofte mindst i statur, men hurtig, modig og dygtig på bolden. Hun er en del af den usvigeligt sikre bagkæde.


Katrine Andreassen er en del af den dynamiske offensiv hos Sct. Hans Skole. Hun har et godt samarbejde med resten af holdet og har et godt blik for den chanceskabende aflevering - og så er hun også målfarlig selv.

Sct. Hans Skoles vej til kvartfinalen

1. september: H.C. Andersen Skolen - Sct. Hans Skole, 0-16

11. september: Sct. Hans Skole - Holluf Pile Skole, 14-0

1. oktober: Sct. Hans Skole - Munkebo Skole, 17-0

7. oktober: Tingløkkeskolen - Sct. Hans Skole, 0-2

28. oktober: Sct. Hans Skole - Havrehedskolen, 2-0

3. november: Sct. Hans Skole - Taasingeskolen, 0-0 (4-1 efter straffe)

12. november: Sct. Hans Skole - Assensskolen, 4-0

Samlet målscore: 55-0

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se eventet for kampen her.

1 af 2 Kvartfinalemodstanderen fra Sct. Hans Skole har også haft masser af grund til at juble. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Jubelklynge hos pigerne fra BillundSkolen. (Foto: Henrik Schou)