ZOOM: Dybbøl - Skovbo

Finale: 'Den Flyvende Hollænder' skal op imod 'Springloppen på TRE-FOR Park

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Så er vi her endelig. Endnu en fantastisk sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold er ved at nå sin kulmination. 790 drengehold ved turneringens start er blevet til to. I vest viste Dybbøl-Skolens drenge klassen gang på gang og er finaleklar efter ni sejre på stribe og en målscore på 49-5.

I øst blev Skovboskolens drenge ved og ved med at overraske trods status som undertippet. Otte sejre er det blevet til - to af dem efter straffesparkskonkurrencer og to efter forlænget spilletid. De lilla fra Bjæverskov har bevist, at alle, der tvivlede på dem, tog fejl, for nu står de altså i kampen om pokalen på TRE-FOR Park i Odense torsdag eftermiddag.

DYBBØL-SKOLEN

Vi starter optakten til finalebraget med at se nærmere på Dybbøl-Skolens mandskab, som har knust al modstand hidtil. Efter et rigtigt flot efterår var sønderjyderne klar til en kvartfinale på udebane mod Pårup Skole, og den blev vundet stensikkert med 4-1. Den store sejr kom først og fremmest i hus på et hattrick af holdets store stjerne, David 'Springloppen' Malaya, på blot 15 minutter i løbet af anden halvleg. Den tredje kasse direkte sat ind på et forrygende frispark.

Semifinalen
Det meste af opmærksomheden var derfor også på den lille driblekonge i optakten til semifinalen på hjemmebane mod de defensivt stærke drenge fra Kragelundskolen, som kun havde lukket to mål ind hidtil i turneringen. Dybbøl-drengene overraskede dog de fleste i den kamp ved at vise, at de har langt mere at byde på end blot 'Springloppen'.

Se 'GOLAZOS' reportage fra semifinalen mellem Dybbøl-Skolen og Kragelundskolen

David Malaya blev nemlig stort set mandsopdækket ud af kampen, men det gav så plads til Dybbøls andre stærke offensiv-spillere. Hele fem forskellige spillere kom på tavlen for hjemmeholdet i Dybbøl-Skolens 5-1-nedslagtning af 'Kragerne'.

Se også: TV: 10 minutter - så var den ged barberet

Profilerne
Dybbøl-holdets stjerne er dog uden tvivl stadig David 'Springloppen' Malaya. Udover hans store talent bidrager hans blotte tilstedeværelse på banen til, at modstanderne er nødt til at ofre meget opmærksomhed på ham, for at han ikke skal rive dem fuldstændig fra hinanden med de små driblinger, han har underholdt med gang på gang. Malaya kommer sandsynligvis til at ligge som en falsk 9'er i en lidt tilbagetrukken angrebsrolle. Det er præcis det samme sted på banen, hvor tre af Skovboskolens bedste spillere også ligger - nemlig kaptajn Emil Friis og de to Salomonsson-tvillinger. 'Springloppen' skal forsøge at løbe om hjørner med de langt højere Skovbo-forsvarere. Der er dog ingen tvivl om, at Emil Friis og Salomonsson-tvillingerne er langt stærkere og hurtigere på fødderne end for eksempel Pårups forsvarere. Der er ingen tvivl om, at Skovboskolen har læst op på David Malaya, men de skal finde en balance, så de ikke giver for meget plads til de andre dygtige offensiv-spillere hos Dybbøl-Skolen.

Se også: TV: 'Springloppen' pakket ind

David 'Springloppen' Malaya (th) fik ikke meget plads af Kragerne i semifinalen, men hans tilstedeværelse gav plads til holdkammeraterne, som tog over og bankede målene i nettet (Foto: Henrik Schou)
David 'Springloppen' Malaya (th) fik ikke meget plads af Kragerne i semifinalen, men hans tilstedeværelse gav plads til holdkammeraterne, som tog over og bankede målene i nettet (Foto: Henrik Schou)

I semifinalen mod Kragelundskolen var det Dybbøls frontløber Hendrik Christensen, der åbnede scoringen med sit ottende mål i turneringen. Hendrik imponerede generelt i kampen, hvor vi fik øjnene op for, at Dybbøl er meget mere end 'Springloppen'. Hendriks mål kom, efter han stærkt fik vendt rundt i feltet og sparket bolden i kassen med venstrebenet. Angriberen har ikke noget favoritben, hvilket naturligvis er en kæmpe fordel for en afslutter. Hendrik Christensen er et godt supplement til den lille og ikke så fysisk stærke Malaya i Dybbøl-offensiven.

Se også: TV: Business-man eller beskeden bomber?

Hendrik Christensen har nettet otte gange hidtil i turneringen og er en nøglespiller i Dybbøl-drengenes offensiv (Foto: Henrik Schou)
Hendrik Christensen har nettet otte gange hidtil i turneringen og er en nøglespiller i Dybbøl-drengenes offensiv (Foto: Henrik Schou)

Dybbøl-Skolen viste stor alsidighed i semifinalen. Udover de to forreste, Hendrik og Malaya, viste spillere som Martin Pitter på den centrale midtbane, Dilaxsan Kamalanathan på kanten og Grace i midterforsvaret rigtigt gode takter i semifinalen. Især sidstnævnte overbeviste virkelig og var en stærk forsvarskrumtap igennem hele opgøret. Grace var et rent plankeværk og lukkede af for Kragerne. Han dirigerede godt og tog også del i det fremadrettede spil på fornem vis.

Se også: TV: Grace gjorde det godt

Dybbøl-Skolens Grace (tv) fungerede som forsvarskrumtappen i semifinalen mod Kragelundskolen)
Dybbøl-Skolens Grace (tv) fungerede som forsvarskrumtappen i semifinalen mod Kragelundskolen)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Dybbøl-Skolens vej til finalen (samlet målscore: 49-5)

29/8: Sønderskov-Skolen - Dybbøl-Skolen 1-10
12/9: Dybbøl-Skolen - Gråsten Skole 3-0
22/9: Dybbøl-Skolen - Nydamskolen 14-0
6/10: Broager Skole - Dybbøl-Skolen 1-4
24/10: Dybbøl-Skolen - Løjt Kirkeby Skole 3-0
30/10: Dybbøl-Skolen - Brørupskolen 4-0
7/11: Lundgårdskolen - Dybbøl-Skolen 1-2
10/4: Pårup Skole - Dybbøl-Skolen 1-4
20/4: Dybbøl-Skolen - Kragelundskolen 5-1

Se David 'Springloppen' Malayas kasse i semifinalen:

Se også: TV: Fighteren Dilaxsan
Se også: Galleri: Dybbøl-Skolen - Kragelundskolen
Se også: Se karaktererne for ALLE spillere i årets første semifinale
Se også: TV: Se alt TV fra Dybbøl-Skolen - Kragelundskolen

SKOVBOSKOLEN

Vi retter nu blikket mod Skovboskolen, som måske ikke helt hidtil har fået den anerkendelse, de fortjener. Drengene fra Bjæverskov har selvfølgelig haft marginalerne på deres side, idet ingen af deres tre seneste kampe er blevet afgjort i ordinær spilletid. Skovboskolen har et virkeligt stærkt hold, hvor deres eneste problem er, at de måske ser lidt tynde ud angrebsmæssigt. Defensiven er dog virkelig stærk med Emil 'Den Flyvende Hollænder' Friis og Lucas og Marcus Salomsonsson. De to tvillinger roterer løbende under kampene og skiftes til at indtage positionen på henholdsvis den centrale midtbane og i midterforsvaret ved siden af kaptajn Friis.

Efter en sejr i forlænget spilletid i kredsfinalen var Skovboskolens drenge klar til en kvartfinale på hjemmebane mod Husum Skole. Her startede Bjæverskov-holdet meget usikkert defensivt og kom bagud tidligt. Kaptajn Friis blev rykket ned i midterforsvaret og fik rettet op på tingene (i semifinalen startede han da også i midterforsvaret). Det var også Emil, der fik udlignet i kvartfinalen, som til sidst måtte afgøres ved en straffesparkskonkurrence. Her scorede Skovbo-drengene på alle deres forsøg, og dermed var de klar til semifinalen.

Semifinalen
Her ventede en svær udekamp mod Borgerskolen og deres vilde tilskuere. Skovbo-drengene holdt dog hovedet koldt og modstod det indledende pres fra hjemmeholdet. Efterhånden kom gæsterne i lilla bedre med i kampen og var decideret uheldige i anden halvleg, hvor de ramte træværket hele tre gange.

Se 'GOLAZOS' reportage fra semifinalen mellem Borgerskolen og Skovboskolen

Den meget intense kamp endte således uden scoringer og måtte derfor ud i forlænget spilletid. Med fire minutter tilbage af denne lykkedes det så endelig for Skovboskolens drenge at få banket bolden i kassen, da midtbanespilleren Simon Jørgensen fik erobret bolden blandt venner og fjender et stykke uden for Borgerskolens felt, hvorefter han med et fremragende spark fik overlistet hjemmeholdets keeper, hvilket medførte vild jubel hos gæsterne, som holdt stand i de sidste minutter, hvorefter banen blev invaderet af jublende tilskuere.

Profilerne
Forsvarskrumtappen, kaptajnen og lederen på Skovboskolens hold er Emil 'Den Flyvende Hollænder' Friis. Der er tale om en spiller, der altid giver alt, hvad han har, og virkelig forstår at drive sit hold fremad og motivere dem. Anføreren kommer højst sandsynligt til at ligge i midterforsvaret i finalen, men har tidligere i turneringen været blandt holdets målfarligste spillere. Emil skal sammen med den stærke keeper Andreas Fischer og Salomonsson-tvillingerne forsøge at holde styr på 'Springloppen', Hendrik Christensen og de mange andre gode offensiv-spillere hos Dybbøl. Denne defensive konstellation har i de seneste fire kampe kun indkasseret et enkelt mål, så hvis nogen skal stoppe Dybbøls velsmurte målmaskineri, så er det drengene fra Bjæverskov. Ingen andre har i hvert fald været tæt på at løse opgaven - 49 mål har Dybbøl scoret på ni kampe.

Se også: TV: Flabede, 'Flyvende' Friis

Emil Friis jubler sammen med holdkammeraterne efter slutfløjtet i den nervepirrende semifinale mod Borgerskolen (Foto: Henrik Schou)
Emil Friis jubler sammen med holdkammeraterne efter slutfløjtet i den nervepirrende semifinale mod Borgerskolen (Foto: Henrik Schou)

I semifinalen var det lidt uventet midtbanespilleren Simon Jørgensen, der blev den helt store redningsmand, da han kanonerede sejrsmålet ind til allersidst. Det var kun andet mål for Simon, men han leverede en stærk indsats med høj intensitet, præcise afleveringer og god fight.

Se også: TV: Skovboskolens uventede helt

Simon Jørgensen (tv) jubler efter det flotte langdskudsmål, han fik sendt i nettet fire minutter før kampen var gået i straffesparkskonkurrence (Foto: Henrik Schou)
Simon Jørgensen (tv) jubler efter det flotte langdskudsmål, han fik sendt i nettet fire minutter før kampen var gået i straffesparkskonkurrence (Foto: Henrik Schou)

Igen i semifinalen viste tvillingerne Lucas og Marcus Salomonsson, hvorfor de er blandt holdets profiler. De lå konstant og byttede plads mellem den defensive midtbane og midterforsvaret. Især Lucas havde en god kamp, hvor han viste sine kvaliteter både offensivt og defensivt. For en så relativt høj spiller har Lucas Salomonsson en virkelig god teknik. Han har ingen problemer med at sætte en mand eller to, og sparketeknikken fejler heller ingenting.

Se også: TV: Midtbanestyrmanden strålede igen

Sammen med sin tvillingebror Marcus var Skovboskolens Lucas Salomonsson (tv) igen blandt sit holds helt store profiler i semifinalen (Foto: Henrik Schou)
Sammen med sin tvillingebror Marcus var Skovboskolens Lucas Salomonsson (tv) igen blandt sit holds helt store profiler i semifinalen (Foto: Henrik Schou)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Skovboskolens vej til semifinalen (målscore: 19-5)

10/9: Skovboskolen - Vemmedrupskolen 5-0
24/9: Susålandets Skole - Skovboskolen 2-5
2/10: Skovboskolen - Byskovskolen 3-1
31/10: Ellemarkskolen - Skovboskolen 1-1 (3-5 efter straffesparkskonkurrence)
10/11: Skovboskolen - Pilehaveskolen 1-0
18/11: Gåsetårnskolen - Skovboskolen 0-0 (0-2 efter forlænget spilletid)
13/4: Skovboskolen - Husum Skole 1-1 (6-5 efter straffesparkskonkurrence)
23/4: Borgerskolen - Skovboskolen 0-0 (0-1 efter forlænget spilletid)

Se jublen efter slutfløjtet i semifinalen mod Borgerskolen:

Se også: Galleri: Borgerskolen - Skovboskolen
Se også: TV: Langbenet oprydder
Se også: TV: Fischer holdt buret rent
Se også: TV: Se alt video fra Borgerskolen - Skovboskolen
Se også: TV: Se karaktererne for Borgerskolen - Skovboskolen
Se også: TV: Hård hund fik gult

Hvem tror du vinder drengenes finale i Ekstra Bladet Skolefodbold 2014-15?

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: Læs alt om finalerne

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere