Annonce:
Annonce:

ZOOM: Gåsetårnskolen - Engholmskolen

Piger: Kan 'Kaptainen' klare presset mod den farlige angrebsduo fra Engholm?

Annonce:

Det bliver et vanvittigt opgør på onsdag, når 'Kaptainen' Anna og de vilde gæs, møder angrebsduoen, Sofie Arleth og Natasha Bugge fra Engholm. Alt kan ske; Kan Anna Kaptain og tvillingerne give Engholm kamp til stregen? Og vil angrebsduoen være lige så farlige, som de plejer? 

Vi ser nu nærmere på de to hold. Vi kigger på deres profiler, holdenes vej til kvartfinalen, deres styrker og hvor de kan forbedre sig. Vi starter med hjemmeholdet.

GÅSETÅRNSKOLEN

Gåsetårnskolens piger har den store styrke i deres hold, at de har et super stærk forsvar og en benhård midtbane med Anna Kaptain i front. Stærkt forsvar og en super midtbane har medvirket til, at holdet har nået en ret så imponerende målscore på hele 29-1. Takket være den dygtige keeper, Mathilde Olsen, har holdet formået stort set kun at lade bolde ryge i modstanderens net.

Annonce:

Tvillingerne
Keeperen Mathilde har stået i alle holdets seks kampe. Hun står stensikkert i målet og holder alle bolde væk fra nettet hos Gåsetårn. Selvom holdet generelt har mange stærke spillere, var de ikke nødvendigvis kommet så langt, hvis ikke det havde været for superkeeperen Mathilde. Takket være hende, har holdet denne flotte målscore - kun med et mål i eget net i hele efteråret! Mathildes tvillingesøster, Charlotte Olsen har også været en vigtig spiller i efteråret. Hun sikrede nemlig holdet pladsen i kvartfinalen, da hun scorede sejrsmålet til 2-0 mod Kirstinedalskolen i kredsfinalen.

Her er Charlotte Olsen bag Anna Kaptain under kredsfinalen mod Kirstinedalskolen. (Foto: Henrik Schou)
Her er Charlotte Olsen bag Anna Kaptain under kredsfinalen mod Kirstinedalskolen. (Foto: Henrik Schou)
 
'Kaptainen'
Pigerne fra Gåsetårnskolen har især én spiller, som har gjort sig bemærket hele vejen igennem, og som i den grad har sikret sejr efter sejr. Det er nemlig den skudsikre Anna Kaptain, som har ført sit hold gennem mange svære kampe - helt til kvartfinalen. Blandt andet scorede Anna seks mål i 9-1 sejren mod Sundskolen. Derudover var hun med til at sikre Gåsetårnskolens piger pladsen i kvartfinalen, da hun scorede til 1-0 mod Kirstinedalskolen i kredsfinalen. Den stærke midtbanespiller har indtil videre scoret hele 16 mål for holdet i denne turnering. Hun er helt sikkert en vigtig spiller, som har stor betydning for holdets taktik, når de skal møde Engholmskolen i kvartfinalen.
Anna Kaptain efter hun har scoret til 1-0 mod Kirstinedalskolen i kredsfinalen i efteråret. (Foto: Henrik Schou)
Anna Kaptain efter hun har scoret til 1-0 mod Kirstinedalskolen i kredsfinalen i efteråret. (Foto: Henrik Schou)

Vejen til slutspillet
Den høje målscore betyder også, at Gåsepigerne har for vane at vinde stort. I deres første to kampe vandt de først 9-0 over Møn Skole og derefter 9-1 over Sundskolen. I de seneste fire kampe har sejren dog ikke været helt så stor, men til gengæld har de som sagt ikke lukket et eneste mål ind her. Alligevel vandt de 6-0 over Maribo Skole, hvilket heller ikke kan siges at være en helt lille sejr. I kredsfinalen vandt de som sagt 2-0 over Kirstinadalskolen. Igen med 'Kaptainen' i front og super-keeperen Mathilde Olsen godt placeret i målet. Holdet kan i den grad takke Mathilde for, at målet har stået tomt det meste af efteråret.

Stort pres
Presset er stort på de sydsjællandske piger fra Gåsetårnskolen. Vi får nu at se, om pigernes nerver kan holde til det, eller om netop dette er deres svaghed. Et andet svagt punkt for holdet er, at de har én soleklar målsikker spiller i Anna Kaptain. Anna står for over halvdelen af holdets samlede målscore. Dette kan blive et problem for holdet, hvis Engholmskolen har læst på lektien til kvartfinalen og sørger for at dække 'Kaptainen' så godt op, at hun ikke har nogle reelle chancer for scoring. Samtidig er det dog ikke, fordi holdet kun har én talentfuld spiller. Flere andre gjort sig bemærket i efteråret, og mon ikke at de formår at bære holdet igennem en kvartfinale på fornemmeste vis uanset hvad.

Gåsetårnskolens vej til slutspillet - resultaterne

02.09: Gåsetårnskolen - Møn Skole 9-0

19.09: Gåsetårnskolen - Sundskolen 9-1

03.10: Gåsetårnskolen - Nørre Vedby Skole 2-0

31.10: Gåsetårnskolen - Maribo Skole 6-0

10.11: Gåsetårnskolen - Kalbyrisskolen 1-0

17.11: Gåsetårnskolen - Kirstinedalskolen 2-0

Se tv-klippet med Anna Kaptain

Annonce:

Vi ser nu nærmere på Gåsetårnskolens modstandere - nemlig Engholmskolen fra Sjælland Nord. Engholmskolen skal spille udebane i kvartfinalen, og vi kigger nu nærmere på holdets kvaliteter, svagheder, profiler og meget mere.

ENGHOLMSKOLEN

Engholmskolens piger er nogle seje tøser. De er et godt sammenspillet hold, som har styr på teknikken. Pigerne fra Engholmskolen har vist stort mod og højt niveau i flere af efterårets kampe. Engholm er dygtige til at spille bolden i dybden og sende flere meget hurtige spillere mod målet. Holdet har især den styrke, at de ikke blot har én stærk profil, som hele presset ligger på. Niveauet er højt hos samtlige spillere, hvilket gør dem farlige i kvartfinalen mod Gåsetårnskolen.

Annonce:

Super-Sofie
Til trods for et højt niveau hele vejen rundt, har Engholmskolen selvfølgelig nogle spillere, som har gjort sig ekstra særligt bemærket i efteåret. Først og fremmest har holdet en dygtig spiller i Sofie Arleth, som sikrede holdet sejren over Gilbjergskolen og dermed en plads i kredsfinalen. Hun scorede begge mål i holdets 2-1 sejr, og første mål kom allerede efter fem minutter. Den stærke midtbanespiller er samtidig holdets topscorer og har scoret otte mål for holdet indtil videre i turneringen 14/15. Sofie er hurtig spiller, som er god til at tage mange ture mod målet. Sofie er blandt andet blevet kaldt for holdets profil på grund af hendes evige gå-på-mod og hendes uendelige vilje til at kæmpe og give sig 100% i hver eneste kamp.

Den lynhurtige Sofie Arleth gjorde det godt i kredsfinalen mod Borupgårdskolen i efteråret. (Foto: Henrik Schou)
Den lynhurtige Sofie Arleth gjorde det godt i kredsfinalen mod Borupgårdskolen i efteråret. (Foto: Henrik Schou)

Angrebsduoen
Sofie Arleth udgør sammen med angrebsspilleren, Natasha Bugge, en farlig angrebsduo. De er lynhurtige i antrittet og gode til at fange målchancerne. De spiller rigtig godt sammen, og er gode til at bruge hinandens styrker. Natasha Bugge har også været en af de vigtige spillere for holdet, som har gjort sig ekstra bemærket i efteråeret. Hun er holdets anfører og har scoret fire mål for holdet indtil videre. Natasha er en skarp spiller, som er hurtig på fødderne med et godt overblik og øje for boldens løbebane. Angrebsduen og den dygtige keeper, Caroline Møller, gør det svært for modstanderne at hamle op med Engholm-tøserne. Caroline har stået nogle flotte kampe og redder mange svære bolde.
Natasha Bugge (th) i nærkamp. (Foto: Henrik Schou)
Natasha Bugge (th) i nærkamp. (Foto: Henrik Schou)

Vejen til slutspillet
Engholm-pigernes tidligere kampe har været en blandet fornøjelse - uden de største sejre. Takket være deres dygtige keeper har de ikke lukket særlig mange mål ind, men de har dog heller ikke scoret imponerende mange mål. Største sejr er på 4-0. Dem har de så også to af. Nemlig fra kampen mod Skovvangskolen og Sjælsøskolen. Pigerne har også været ude i straffesparkskonkurrence en enkelt gang. Det var i kampen mod Lærkeskolen, hvor de vandt 6-4. Kampen blev 2-2 i ordinær spilletid. I kredsfinalen mod Borupgårdskolen var det Amanda Ullmann, der scorede til 1-0 i det 56. minut, hvorved hun sikrede Engholmskolen en plads i kvartfinalen mod Gåsetårnskolen. Holdets samlede målscore ligger på 22-5 - og 18-3 uden målene fra straffesparkskonkurrencen.

En blandet fornøjelse
Engholmskolens vej til slutspillet har som nævnt været en godt blandt pose bolcher. Engholmskolens sejre har budt på lidt af hvert. Der har været mange forskellige sejre - både nogle stensikre og nogle af dem, som er på et hængende hår.  Holdets målscore er ikke overvældende imponerende, og de har som sagt endda været ude i straffe en enkelt gang. Holdets tendens til at være en smule ustabilt med hensyn til at få mål i kassen hos modstanderen, kan være en ulempe for Engholm i den kommende kvartfinale. Især når denne kvartfinale er imod Gåsetårnskolen, som altså kun har lukket to mål ind i efteråret. Men i og med at Engholm er et godt sammenspillet hold, er der ingen tvivl om, at pigerne giver Gåsetårnskolen kamp til stregen.

Engholmskolens vej til slutspillet - resultaterne

05.09: Engholmskolen - Lillerød Skole 3-0

15.09: Engholmskolen - Skovvangskolen 4-0

02.10: Engholmskolen - Sjælsøskolen 4-0

08.10: Engholmskolen - Hareskov Skole 2-0

23.10: Engholmskolen - Lærkeskolen 6-4

06.11: Engholmskolen - Gilbjergskolen 2-1

21.11: Engholmskolen - Borupgårdskolen 1-0

Se tv-klip med interview med Natasha Bugge her:

Annonce:

Spørgsmålet er nu, hvem du tror vinder pige-kvartfinalen mellem pigerne Gåsetårnskolen og Engholmskolen? Bliver det de seje Gåse-piger med 'Kaptainen' i spidsen, eller bliver det Engholms piger med Angrebsduoen og Co.?

Du kan finde kampen her på kortet, hvor alle kvartfinaler er at finde.

Fakta:

Kvartfinalen finder sted onsdag 15. april klokken 11.00. Pigerne fra Gåsetårnskolen i Sjælland Syd møder Engholmskolen fra Sjælland Nord i årets tredje pigekvartfinale. Kampen bliver spillet på Gåsetårnskolens hjemmebane i Vordingborg. Find vej til pige-kvartfinalen HER

Se vejret for kampen HER

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: