ZOOM: Kroggård - Engholm

Finale: 'Plæneklipperen' skal op imod 'Buggi Vuggi' og 'Super-Sofie'

Vi er nu nået til finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold 2014-15. Pigernes finale bliver et brag af en kamp mellem to stærke hold, som har vist højt niveau hele turneringen igennem. De sammenspillede piger fra Kroggårdsskolen møder Engholmskolens teknisk stærke piger.

Kan 'Plæneklipperen' klippe 'angrebsduoen' over, og kan Kroggårds 'Super-keeper' hamle op med Engholmskolens stærke 'Keeper-Caroline'? Alt kan ske i den kommende finale mellem de to pigehold i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Meget tyder på at vi får en meget lige kamp. Begge hold har på deres vej til finalen haft mange tætte opgør. I begge holds semifinale fik vi sene scoringer, og ingen af de to mandskaber bookede finalepladsen i ordinær spilletid. Det bliver meget afgørende at få eksekveret de få chancer, der må komme undervejs.

KROGGÅRDSSKOLEN

Vi ser nu nærmere på Kroggårdsskolen, som har vist stor kampgejst og masser af gå-på mod i samtlige kampe. Kroggårdsskolen er med  Julie 'Plæneklipperen'  Hansen super stærke, fordi de har et stærkt sammentømret hold. Det sammenspillede hold betyder, at Kroggårdspigerne altid bakker hinanden op uanset hvad, og at spillerne kender hinanden ud og ind. Dette er helt klart en fordel i finalen mod de teknisk stærke Engholm-piger. Vi kigger i det følgende på Kroggårdsskolens profiler og analyserer deres styrker og svagheder.

Plæneklip og tordendrøn

Kroggårdsskolen vandt i efteråret kredsfinalen med 1-0 over Nymarkskolen, Svendborg. I kvartfinalen slog Kroggårds piger så Kragelundsskolen 3-2, som ellers var Danmarks Bedste Skole, da de på det tidspunkt stadig havde både pige- og drengeholdet med i turneringen. Kroggårds-pigerne har haft en lidt turbulent tur frem til slutspillet, idet de ikke har de helt store sejre i bagagen. De har ofte overrasket og vist, at de ikke er til at slå, uanset hvor sort det ser ud. I den dramatiske semifinale slog Kroggårds piger så Vester Hassing med 2-1 og overraskede igen, igen. Kroggårdsskolen kan nu se frem til finalen i Odense mod Engholmskolen.

TV: Se ALT video fra Kroggårdskolen - Vester Hassing Skole

Kroggårdsskolens samlede målscore er 28-3. Kroggårsskolen står ikke noteret for rekord store sejre, men samtidig er det heller mange mål, de har lukket ind i eget net. Det betyder altså, at Kroggårdsskolen besidder et stærkt forsvar, en super keeper og ikke mindst nogle farlige angrebsspillere.

TV: Se karaktererne for Kroggårdskolen - Vester Hassing Skole

Kæmpe drama i semifinalen
Semifinalen mod Vester Hassing Skole i Odense var et sandt drama af den bedste slags. Vester Hassing Skole lagde ud med at score til 1-0 ved topscorer Maria Pedersen i første halvleg. I anden halvleg kom Julie ’Plæneklipperen’ Hansen så på banen og udlignede til 1-1. Det betød, at kampen skulle ud i forlænget spilletid,  og i det 73. minut scorede Mie Jensen sejrsmålet til 2-1 på frispark fra 25-30 meters afstand. Kroggårdsskolen holdt stand i de sidste minutter, og finalepladsen var dermed i hus.

TV: En skuffet 'Nordstjerne'

'Plæneklipperen'
Julie 'Plæneklipperen' Hansen er en aldeles vigtig profil for holdet. Hun har i den grad hevet holdets niveau op hele turneringen igennem, og hun står noteret for 12 af målene hos Kroggårdsskolen. Julie er en farlig angriber, hvilket hun også viste i kredsfinalen mod Nymarkskolen, som hun afgjorde på utraditionel vis med et hovedstød på mål efter godt 10 minutter. Som ingen anden pige tilbage i turneringen kan Julie på et splitsekund vende en kamp på hovedet med det talent hun besiddder.

'Plæneklipperen' har lige udlignet til 1-1 i semifinalen mod Vester Hassing Skole i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
'Plæneklipperen' har lige udlignet til 1-1 i semifinalen mod Vester Hassing Skole i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)

Julie har gennem turneringen haft sine vanskeligheder med at komme til bolden, da Kroggårdsskolens modstandere hurtigt lugtede lunten og begyndte at dække hende tæt op. Det var derfor overraskende, at Julie ikke blev dækket bedre op af Kragelundskolen i kvartfinalen. Ingen af Kragernes fire profiler blev brugt til udelukkende at dække Julie op, hvilket gav hende spillerum til at lave to af holdets i alt tre mål. Julie er en spiller, som løber meget og dækker imponerende store områder af banen. Heraf også navnet 'Plæneklipperen'.

TV: Ekstremt nervøs til sidst

I semifinalen mod Vester Hassing var Julie så igen på banen og udlignede til stillingen 1-1 i det 37. minut. Julie fik tilkæmpet sig et hjørnespark, hvorefter hun lynhurtigt vendte rundt og bankede bolden i nettet. Flot, flot scoring. Se målet her.

- Jeg får scoret en enkelt i dag, og det må jeg være tilfreds med. Det er en halvliggende vrist, og jeg når ikke rigtigt at tænke. Men det var en fed følelse, fortæller Julie selv om målet efter kampen.

Se interview med Julie 'Plæneklipperen' Hansen her:

'Super-keeperen'
Holdets keeper og anfører Louise Jensen er en spiller, som ikke er til at komme uden om. Hun har hele turneringen igennem stået godt og solidt på målet for Kroggårdsskolen og lukker ualmindeligt få bolde ind. Til trods for at Louise har været sat på prøve en del gange i turneringen i løbet af efteråret, har hun klaret sin målmandspost i stor stil og har god kontrol over sit hold. I kvartfinalen stod Louise bomstærkt i målet og sørgede for, at Kragerne ikke fik nogle bolde i mål i første halvleg. I anden halvleg blev det straks sværere, da Kragelundskolen pludselig tog skeen i den anden hånd og lavede to hurtige mål lige efter hinanden. Men så fik Kragerne heller ikke flere mål, og sejren var hjemme.

'Super-keeperen' Louise Jensen er en stærk anfører med et godt overblik. (Foto: Henrik Schou)
'Super-keeperen' Louise Jensen er en stærk anfører med et godt overblik. (Foto: Henrik Schou)

I semifinalen kom Louise igen på prøve, da Vester Hassings Maria Pedersen scorede kampens første mål efter 17 minutter. Det var også den eneste bold, Louise lod passere, og resten af kampen stod hun stensikkert i målet. Hun bevarede nerverne i de sidste minutter og lod ikke Kragerne udligne til 2-2, efter at Mie Jensen havde bragt Kroggårds-pigerne foran med 2-1. Derefter kunne Louise og resten af holdet juble, da de havde sikret sig pladsen i finalen. Louise har været en stærk spiller for holdet hele vejen igennem og har bidraget med sit flotte målmandsspil til, at holdet er nået helt til finalen.

Se TV-klip med Kroggårdsskolens fans i semifinalen:

TV: Advarsel: Skru ned!!

Seje Sofie og Mie Jensen
Kroggårdsskolen har også den dygtige midtbanespiller Sofie Søderholm. Sofie er en spiller, som giver alt hvad hun har, og som ikke giver op, før sejren er i hus. Dette viste hun i stor stil i kvartfinalen. Den stærke midtbanespiller leverede virkelig varen og havde en stor del af æren for, at spillet vendte til Kroggårds fordel. Igen i semifinalen var Sofie på banen og sled og slæbte hele vejen igennem. Hun viste stort spil og fik tilkæmpet sig utallige bolde.

Seje Sofie Søderholm leverede virkelig varen i semifinalen mod Vester Hassing Skole. (Foto: Henrik Schou)
Seje Sofie Søderholm leverede virkelig varen i semifinalen mod Vester Hassing Skole. (Foto: Henrik Schou)

Samtidig er Kroggårdsskolens Mie Jensen også en vigtig og dygtig spiller hos for holdet. Hun scorede holdets sejrsmål til 2-1 i semifinalen mod Vester Hassing. På 25-30 meters afstand knaldede Mie bolden i på et frispark i det 73. minut og afgjorde dermed kampen.

TV: Se Mies drømmefrispark fra 30 meter

Se interview med Mie Jensen her:Kroggårdsskolens vej til finalen - resultaterne

11.09: Kroggårdsskolen - Søhusskolen 4-0

22.09: Kroggårdsskolen - Kystskolen 6-0

06.10: Kroggårdsskolen - Østre Skole 6-4

20.10: Kroggårdsskolen - Lillebæltskolen 1-0

04.11: Kroggårdsskolen - Erritsø Fællsskole 1-0

14.11: Kroggårdsskolen - Nymarkskolen, Svendborg 1-0

09.04: Kroggårdsskolen - Kragelundskolen 3-2

21.04: Kroggårdsskolen - Vester Hassing Skole 2-1

TV: Kroggårdsskolens piger klar til finalen
Galleri: Kroggårdsskolen - Vester Hassing Skole


ENGHOLMSKOLEN

Vi ser nu nærmere på Engholsmkolens pige-hold. Engholm har vist højt teknisk niveau i samtlige kampe i Ekstra Bladet Skolefodbold 2014/15. Holdet er især farlige, fordi de udover god teknik også er meget sammenspillede. Engholms piger er særligt dygtige til at spille bolden i dybden og sende flere hurtige spillere mod målet. Engholmskolen har samtidig en kæmpe styrke i, at de ikke blot har én stærk profil, men derimod flere bærende spillere. Niveauet er højt hos samtlige spillere, hvilket gør dem farlige i den kommende finale mod Kroggårdsskolen. Vi kigger i det følgende på Engholmskolen og analyserer deres styrker og svagheder.

TV: Se karaktererne for Engholmskolen - Vestegnens Privatskole

Engholmskolen slog i kredsfinalen i Sjælland Nord Borupgårskolen 1-0. Kampen var nervepirrende men endte med en fortjent sejr til Engholmskolen. I kvartfinalen vandt Engholmskolen igen yderst fortjent og denne gang mere sikkert over Gåsetårnskolen, som de slog 2-0. I semifinalen blev det så til et dramatisk og vanvittigt spændende opgør. Her blev den 1-1 i ordinær spilletid mellem Engholmskolen og Vestegnens Privatskole. De to hold røg dermed i straffe, og gyseren endte med 7-6 til Engholmskolen.

TV: Signe og Viktorias sammenspil var ikke nok

Engholmskolens samlede målscore er på 21-4. Én gang ud over semifinalen er holdet røget i straffe. Her vandt de 6-4 over Lærkeskolen, hvor kampen blev 2-2 i ordinær spilletid. Udover det, har Engholmskolen kun lukket mål ind i kampen mod Gilbjergskolen, hvor de vandt 2-1, og så i semifinalen hvor de med nød og næppe vandt 7-6 på straffe.

TV: Kamilla og Maries drøm gik i opfyldelse

Semifinalen var en ren gyser
Kampen igennem var ingen af de to hold synderligt skarpe. Ingen af profilerne satte sig for alvor igennem, og der blev ikke skabt særligt mange chancer. Da den skarpe angrebsspiller Natacha ’Buggi Vuggi’ Bugge så scorede to minutter før tid, troede de fleste nok, at sejren var hjemme for Engholmskolen. Det skulle så ikke være tilfældet, idet Mille Nyhauge fra Vestegnens Privatskole bare to minutter senere i det 59. minut udlignede til 1-1. Kampen røg i forlænget spilletid, hvor ingen af holdene formåede at score. Det var derfor først efter en lang række nervepirrende straffespark, at Engholmskolen endelig kunne kalde sig vindere af semifinalen med en sejr på 7-6 – og dermed klar til finalen i Odense mod Kroggårdsksolen.

TV: Se ALT video fra Engholmskolen - Vestegnens Privatskole

'Super-Sofie'
Sofie Arleth aka. 'Super-Sofie', er en lynhurtig spiller, som er god til at tage mange ture mod målet. Hun er holdets topscorer med ni mål, og hun sikrede blandt andet Engholmskolen pladsen i kredsfinalen, da hun scorede begge mål i 2-1 sejren over Gilbjergskolen. Sofie er kendt for sit evige gå-på mod og den uendelige vilje til at kæmpe alt, hvad hun kan. Det var også tilfældet kvartfinalen, hvor Super-Sofie fuldstændig styrede showet. Sofie viste ekstremt højt niveau og havde hele tiden overblik. Sofie scorede kampens første mål til 1-0 i det 20. minut.

'Super-Sofie' gjorde det super godt som altid i finalen mod Vestegnens Privatskole. (Foto: Henrik Schou)
'Super-Sofie' gjorde det super godt som altid i finalen mod Vestegnens Privatskole. (Foto: Henrik Schou)

I semifinalen havde Sofie Arleth det dog svært og spillede ikke nogen særlig god kamp. Med sin evige energi var hun dog stadig med til at lægge et stort pres på Vestegnens midtbane.

- Jeg synes, vi spillede godt, og det var os, der havde hele spillet. Vi skal bare score på vores chancer, fortalte Sofie efter kampen.

Se interview med Sofie Arleth efter kampen her:

Natasha 'Buggi Vuggi' Bugge
Sammen med Super-Sofie Arleth udgør Natasha 'Buggi Vuggi' Bugge 'angrebsduoen'. Begge spillere er farlige, lynhurtige i antrittet og gode til at fange målchancerne. De spiller rigtig godt sammen og er gode til at bruge hinandens styrker.

Holdets anfører, Natasha Bugge, scorede til 1-0 i semifinalen mod Vestegnens Privatskole. (Foto: Henrik Schou)
Holdets anfører, Natasha Bugge, scorede til 1-0 i semifinalen mod Vestegnens Privatskole. (Foto: Henrik Schou)

Natasha Bugge er kendt for sin skarphed og høje tekniske niveau. Hun er holdets anfører og har scoret seks mål for holdet indtil videre. Natasha er hurtig på fødderne, har et godt overblik og et rigtig godt øje for boldens løbebane. Samtidig er hun er rigtig god til at udnytte Sofie Arleths frispilninger i dybdeløb til hende. I kvartfinalen blev Natasha Bugge dækket tæt op af Gåsetårn, og hendes spil blev meget præget af, at hun ustandseligt blev spillet offside eller tacklet. Alligevel fik Bugge lukket og slukket, da hun i det 60. minut fik scoret sejrsmålet til 2-0.

Galleri: Engholmskolen - Vestegnens Privatskole

I semifinalen troede de fleste, at Natasha Bugge fik lukket og slukket igen, da hun i det 57. minut scorede kampens første mål til 1-0 til Engholmskolen. Natasha modtog bolden i venstre side, og med et hurtigt træk i medløb tog hun bolden med ind i feltet, hvor hun iskoldt placerede den i Vestegnens mål. Desværre for Engholm scorede Vestegnen som nævnt bare to minutter senere, hvorfor de to hold måtte ud i straffe. Trods sin scoring i semifinalen var 'Buggi Vuggi' en skuffelse i det opgør, hvor hun det meste af kampen var relativt usynlig. Engholmskolen må således sørge for at få deres to offensive stjerner op i gear til finalen, hvis de vil have pokalen med hjem.

'Keeper-Caroline' blev sat på en hård prøve, da semifinalen endte i straffe. (Foto: Henrik Schou)
'Keeper-Caroline' blev sat på en hård prøve, da semifinalen endte i straffe. (Foto: Henrik Schou)

'Keeper-Caroline'
Engholmskolen har en dygtig keeper i Caroline Møller. Hun har for vane at gøre det svært for modstanderne at hamle op med Engholm-tøserne. Blandt andet tog hun en vigtig bold i kvartfinalen, da profilen Anna Kaptain fra Gåsetårn fik en friløber serveret lige for fødderne. 'Keeper-Caroline' reddede smukt forsøget på mål. I semifinalen blev Caroline sat på en hård prøve, da de endte i straffe. Og man kan om nogen takke hende for, at Engholmskolen er videre i finalen. Caroline har stået nogle flotte kampe hele turneringen i gennem og redder mange svære bolde.

Se hele straffesparksonkurrencen her.

Se interview med Caroline Møller efter kampen her:

’AC’
Anne Cathrine ’AC’ Mikkelsen, er trods sin unge alder en af de både erfarings- og spillemæssigt garvede spillere på holdet. 7. Klasse-spilleren har sin erfaring fra både både klubfodbold og deltagelse på skolefodboldholdet sidste år. ’AC’ gjorde det særligt godt i semifinalen i anden halvleg og i forlænget spilletid. 'AC' var meget energisk og gjorde stort indtryk på U16-landstræner Danny Jung, som var ude til kampen, og på resten af publikum på Allerød Idrætsanlæg

Den talentfulde 'AC' fik stor ros af U16-landsholdstræner Danny Jung i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
Den talentfulde 'AC' fik stor ros af U16-landsholdstræner Danny Jung i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)


Engholmskolens vej til finalen - slutspillet

05.09: Engholmskolen - Lillerød Skole 3-0

15.09: Engholmskolen - Skovvangskolen 4-0

02.10: Engholmskolen - Sjælsøskolen 4-0

08.10: Engholmskolen - Hareskov Skole 2-0

23.10: Engholmskolen - Lærkeskolen 6-4 (2-2)

06.11: Engholmskolen - Gilbjergskolen 2-1

21.11: Engholmskolen - Borupgårdskolen 1-0

15.04: Engholmskolen - Gåsetårnskolen 2-0

22.04 Engholmskolen - Vestegnens Privatskole 7-6 (1-1)

Nu bliver det spændende at se, hvem der ender med at vinde finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold blandt pigerne. Tror du, det bliver de sammenspillede piger fra Kroggårdsskolen med Julie 'Plæneklipperen' Hansen i spidsen? Eller bliver det de teknisk dygtige piger fra Engholmskolen med 'Super-Sofie' og Natasha 'Buggi Vuggi' Bugge i front?

Stem her:

De spiller til finalerne i Odense