Annonce:
Annonce:

ZOOM Kroggårdsskolen - Vester Hassing Skole

Semifinale: 'Plæneklipperen' møder 'Nordstjernen' i årets første pige-semifinale

Annonce:

Den første pige-semifinale i årets turnering i Ekstra Bladet Skolefodbold står mellem Kroggårdsskolen og Vester Hasisng Skole. Det bliver et brag af en gyserkamp med to stærke hold, som i den grad begge har gjort sig fortjent til en plads i semifinalen.

Turbo-tvillingerne og resten af det skarpe hold fra Vester Hassing Skole skal møde de stærkt sammentømrede Kroggårdspiger med 'Plæneklipperen' i spidsen. Det bliver et saftigt opgør, hvor det bliver spændende at se, om 'Plæneklipperen' kan overrumple turbo-tvillingerne og spille sig igennem det stærke Hassing-forsvar. 

Annonce:

KROGGÅRDSSKOLEN
Vi starter med at se på hjemmeholdet, som har vist stor kampgejst og masser af gå-på mod hele turneringen igennem. Kroggårdsskolen er blandt andet super stærke, fordi de med Julie 'Plæneklipperen'  Hansen i spidsen har et stærkt sammentømret hold. Det sammenspillede hold betyder, at Kroggårdspigerne altid bakker hinanden op, uanset hvad. Vi kigger i det følgende på Kroggårdsskolens profiler og analyserer deres styrker og svagheder.

TV: Se karaktererne for Kragelundskolen - Kroggårdskolen  

Kroggårdsskolen vandt i efteråret kredsfinalen med 1-0 over Nymarkskolen, Svendborg. I kvartfinalen slog Kroggårds piger så Kragelundsskolen 3-2, som ellers var Danmarks Bedste Skole, da de på det tidspunkt stadig havde både pige- og drengeholdet med i turneringen. Kroggårdspigerne har ofte overrasket tidligere i turneringen, da de har haft en lidt turbulent tur frem til slutspillet uden de helt store sejre.

Galleri: Kragelundskolen - Kroggårdskolen  

Kroggårdsskolens samlede målscore er 26-2. Denne forholdsvis lave målscore sammenlignet med flere andre hold, bevidner den turbulente tur, Kroggårds piger har haft i turneringen frem til nu. På den ene side har de ikke lavet synderligt mange mål, men på den anden side har de heller ikke lukket mange mål ind selv.

Annonce:

Rystede Kragerne af i kvartfinalen
Da Kroggårdsskolen spillede kvartfinale 9. april mod Kragelundskolen var der ikke meget at rafle om. Kroggårds piger var stærke i forsvaret og vandt over Kragerne med 3-2. Især forsvarsspilleren Mie Jensen gjorde sig særligt bemærket i kvartfinalen. Hun ydede en virkelig flot indsats, bandt forsvaret godt sammen, og var yderst forudsigende hele kampen igennem. Det ligger nok til familien, for Mie Jensen er nemlig søster til Louise 'Super-keeperen' Jensen.

TV: Se alt video fra Kragelundskolen - Kroggårdskolen  

Annonce:

Første scoring i den nervepirrende kvartfinale blev lavet af Julie 'Plæneklipperen' Hansen, som sendte bolden i mål i det 28. minut. Kroggårdskolens Sarah Ølgaard stod for den næste scoring til 2-0 efter 37 minutter. I det 43. minut var 'Plæneklipperen' igen på banen og lavede målet til 3-0 til Kroggårdsskolen. Men men men. Bedst, som Kroggårdspigerne troede, de var sikret sejren, kom Kragerne ind i kampen. På bare tre minutter fik hhv. Kirstine Bjørnholt og Emilie Rohde reduceret til 3-1 og 3-2. Med blot syv minutter tilbage af kampen kunne alt lige pludselig ske igen. Det lykkedes dog ikke Kragelundskolen at komme helt op på siden af Kroggårdsskolen, og kampen endte dermed på 3-2. Kragelundskolen måtte derfor vinke farvel til Ekstra Bladet Skoleofodbold i denne omgang, og Kroggårdsskolen er nu klar til semifinalen mod Vester Hassing Skole.

ZOOM: Kragelundskolen - Kroggårdsskolen  

Annonce:

'Plæneklipperen'
Julie 'Plæneklipperen' Hansen er på ingen måde til at komme uden om. Hun er en aldeles vigtig profil for holdet, og hun har i den grad hevet holdets niveau op hele turneringen igennem. Til trods for holdets forholdsvis uimponerende målscore på 26-2, står Julie alligevel noteret for 11 af målene. Julie er en farlig midtbanespiller, hvilket hun også viste i kredsfinalen mod Nymarkskolen, som hun afgjorde på utraditionel vis med et hovedstød på mål efter godt 10 minutter.

Julie 'Plæneklipperen' Hansen blev 'Man of The Match' i kvartfinalen og sidder her med fidusbamsen og kampbolden efter en velfortjent sejr. (Foto: Henrik Schou)
Julie 'Plæneklipperen' Hansen blev 'Man of The Match' i kvartfinalen og sidder her med fidusbamsen og kampbolden efter en velfortjent sejr. (Foto: Henrik Schou)

Julie har gennem turneringen haft sine vanskeligheder med at komme til bolden, da Kroggårdsskolens modtandere lugtede lunten og begyndte at dække hende tæt op. Det var derfor overraskende, at hun ikke blev dækket bedre op af Kragelundskolen i kvartfinalen. Ingen af Kragernes fire profiler blev brugt til udelukkende at dække Julie op, hvilket de måske havde gjort klogt i.

- Der blev ikke lavet et eneste frispark på mig i hele kampen. Det er da mærkeligt, at de ikke havde forberedt sig på mig. Men jeg klager selvfølgelig ikke, det var da bare dejligt, lød det fra den lynhurtuge Julie efter sejren i kvartfinalen.

Julie er en spiller, som løber meget og dækker imponerende store områder af banen. Heraf også navnet 'Plæneklipperen'.

Se interview med Julie 'Plæneklipperen' Hansen her:

Annonce:

Seje Sofie
Sofie Søderholm er en spiller, som giver alt, hvad hun har, og som ikke giver op, før sejren er i hus. Dette viste hun i stor stil i kvartfinalen, hvor Soife spillede en stor rolle mod Kragerne. Den stærke midtbanespiller leverede virkelig varen, og havde en stor del af æren for, at spillet vendte til Kroggårds fordel. Hun sled og slæbte hele vejen igennem, viste stort spil og fik tilkæmpet sig utallige bolde. Sofie spillede især godt sammen med profilen Julie 'Plæneklipperen' Hansen. Hun havde blandt andet del i Julies scoring til 1-0 i det 28. minut. Her fandt Sofie Søderholm Julie Hansen midt for mål, hvor Julie fik skubbet bolden i mål på en returbold fra målmanden.

Sofie Søderholm (th) var hele kampen igennem super skarp og lavede nogle fantastiske afleveringer. (Foto: Henrik Schou)
Sofie Søderholm (th) var hele kampen igennem super skarp og lavede nogle fantastiske afleveringer. (Foto: Henrik Schou)

Sofies kampgejst forsvandt ikke et eneste øjeblik, til trods for at Kroggårdsskolen slappede så meget af til sidst i kampen, så det lykkedes Kragelundskolen at lave to mål lige i rap.

- Vi slap dem lidt på midtbanen til sidst, måtte Sofie Søderholm indrømme efter kampen.

Alligevel kæmpede hende og resten af Kroggårdspigerne bravt helt til slut. Holdets fællesskab og gode sammenspil viste, at de kunne holde sammen helt til sidste ende. Dette er en stor styrke for holdet, når nu de skal møde Vester Hassings piger i semifinalen.

Se interview med Sofie Søderholm her:

Annonce:

Super-keeperen
Det er heller ikke til at komme uden om holdets keeper og anfører Louise Jensen. Hun har hele turneringen igennem stået godt og solidt på målet for Kroggårdsskolen. Hun lukker ikke mange bolde ind og har god kontrol over sit hold. Til trods for at Louise har været sat på prøve en del gange i turneringen i løbet af efteråret, har hun klaret sin målmandspost i stor stil. I kvartfinalen gjorde hun sit til, at Kroggårdsskolen spillede, som de gjorde, og at Kragerne ikke fik nogle bolde i mål i første halvlej. Dog glippede den lidt i anden halvleg, da Kragelundskolen pludselig tog skeen i den anden hånd og lavede to hurtige mål lige efter hinanden. Louise Jensen lavede formentlig den sammen fejl som resten hendes hold; hun slappede lidt for meget af i troen om, at en stensikker 3-0 sejr var i hus. Heldigvis for Louise og Co. fik kragerne ikke lov til at lave mere end to mål - så sejren var trods alt stadig i hjemme. Det var da også en rystende nervøs målmand, som stod de sidste minutter af den pludselig så nervepirrende kamp.

- Jeg var en smule bange og nervøs til sidst. Mine hænder sitrede en smule. Måske havde vi en følelse af, at med 3-0 var den hjemme, men heldigvis kom de ikke nærmere, og vi holdt stand trods et pres til sidst, fortalte Louise efter kampen.

Se interview med Louise Jensen her.

Annonce:

Louise har været en stærk spiller for holdet hele vejen igennem og har bidraget med sit flotte målmandsspil til, at holdet er nået helt til semifinalen.

Det var med nerverne uden på tøjet, at Louise 'Super-keeperen' Jensen stod de sidste minutter af kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Det var med nerverne uden på tøjet, at Louise 'Super-keeperen' Jensen stod de sidste minutter af kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Kroggårdsskolen har mange styrker, som Vester Hassing Skole nok frygter en smule. Udover den lynhurtige Julie 'Plæneklipperen' Hansen, er Kroggårdsskolen et meget stærk og sammenspillet hold med mange stærke spillere. Samtidig har de en dygtig keeper, som står solidt og godt på målet. Holdet skal dog passe på, de ikke bliver for sikre i deres spil, når det går dem godt i en kamp. Slapper de for meget af, taber de overtaget af kampen og risikerer et nederlag. Det var kvartfinalen et godt eksempel på. Men mon ikke Kroggårdsskolen sørger for ikke at begå denne fejl endnu en gang, når de møder Vester Hassing Skole i semifinalen. 


Kroggårdsskolens vej til semifinalen - resultaterne

11.09: Kroggårdsskolen - Søhusskolen 4-0

22.09: Kroggårdsskolen - Kystskolen 6-0

06.10: Kroggårdsskolen - Østre Skole 6-4

20.10: Kroggårdsskolen - Lillebæltskolen 1-0

04.11: Kroggårdsskolen - Erritsø Fællsskole 1-0

14.11: Kroggårdsskolen - Nymarkskolen, Svendborg 1-0

09.04: Kroggårdsskolen - Kragelundskolen 3-2

VESTER HASSING SKOLE

Vi ser nu nærmere på Vester Hassing Skole, som skal spille udebane i den kommende semifinale. Pigerne fra Vester Hassing karakteriserer sig især ved, at de besidder en enorm stor viljestyrke. De har i løbet af efteråret kæmpet sig til sejr efter sejr, uanset hvor umuligt det har set ud. Hassing-tøserne lagde da også ud med at vinde 9-0 i deres første kamp i denne turnering - så de havde helt fra begyndelsen af en god portion selvtillid med i bagagen. Holdet har især nogle stærke spillere i de såkaldte 'turbo-tvillinger' - søstrene Christina Pedersen og Maria Pedersen, som tilsammen har scoret en stor portion af holdets samlede mål.

Galleri: Vester Hassing Skole - Lind Skole  

Annonce:

I kredsfinalen slog Vester Hassing Skole Viborg Private Realskole med 2-1. I kvartfinalen blev det til en sejr på 7-6 over Lind Skole. De to skoler måtte i straffesparkskonkurrence, efter de havde spillet sig til 1-1 i ordinær spilletid. Vi kigger i det følgende på Vester Hassing Skoles profiler og analyserer deres styrker og svagheder.

Vester Hassing Skole har en målscore på 24-4. Den er ikke langt fra Kroggårdsskolens 26-2. Hassing-pigerne har sejre i bagagen som en blandet pose bolcher. Pigerne lagde som nævnt ud med at vinde 9-0 over Gl. Lindholm Skole. Dette er Vester Hassing-pigernes største sejr. Ellers har de vundet med højst fire mål frem til slutspillet, hvor de så røg i straffe og sejrede med et mål over Lind Skole i kvartfinalen.

Annonce:

Kun én stjerne strålede i kvartfinalen
I kvartfinalen fik Vester Hassing Skole kamp til stregen af pigerne fra Lind Skole. De to profiler, turbo-tvillngerne, blev byttet ud med en stjerne. Nemlig 'Nordstjernen' som er Christina Pedersen, anfører for holdet og den ene af de to turbo-tvilinger. Hun gjorde det overraskende godt i forhold til nogle af hendes holdkammerater, som leverede en mere skuffende præstation ved denne kvartfinale. Måske også derfor, det yderst tætte slut-resultat.

TV: Se alt video fra kvartfinalen  

Annonce:

Selve kampen var meget tæt mellem de Vester Hassing og Lind, der var mange nærkampe, og det var ikke ligefrem smuk fodbold, der blev spillet på den blæsende bane i det nord-jyske. Heldigvis for Vester Hassing var det dem, der trak det længste strå og vandt 7-6 i straffe. Det var ellers Lind Skole, som lagde ud med at score til 1-0 i det 20. minut ved Sofie Møller. Vi skulle derefter helt frem til sølle tre minutter før kampens afslutning, inden det lykkedes Caroline G. Nielsen at få bolden i nettet til kampens slut-resultat 1-1. I straffesparkskonkurrencen stod det også lige meget længe; holdene nåede at sparke fem straffespark hver, hvorefter stillingen var 4-4 i straffespark. Det blev sågar til 5-5, og SÅ sluttede kampen, da Linds målmand Marie Egebæk missede mod Vester Hassings målmand Andrea Hoydal, som reddede sparket. Lind Skole måtte se sig slået, og Vester Hassing kunne juble over sejren og den sikrede plads i semifinalen mod Kroggårdsskolen.

ZOOM: Vester Hassing Skole - Lind Skole  

'Nordstjernen' lyste over dem alle
Der er ingen tvivl. Det var Christina 'Nordstjernen' Pedersen, som var kampens bedste spiller i kvartfinalen mod Lind Skole. Hun reddede helt sikkert sit hold på mange områder. Flere gange stod Christina Pedersen i vejen for Lind spillerne og viste vejen for resten af sine holdkammerater. Christina, som udgør den ene halvdel af 'turbo-tvillingerne', kan nu se frem til en fortjent plads i semifinalen med det nye kælenavn 'Nordstjernen'. 

Helt fortjent fik Christina 'Nordstjernen' Pedersen fidusbamsen efter kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Helt fortjent fik Christina 'Nordstjernen' Pedersen fidusbamsen efter kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Christina Pedersen har gennem hele turneringen været en del af toppen på sit hold. Hun er anfører for holdet, hvilket er en rolle, som passer aldeles godt på hende. Og det er hun også godt selv er klar over:

- Jeg er nok anfører på skoleholdet, fordi jeg er god til at have overblik, var hvad Christina fortalte til Ekstra Bladet efter kampen mod Lind Skole.

Annonce:

Og Christina har helt ret. Hun har nemlig et helt formidabelt overblik og styrer sit hold med fast hånd hele vejen igennem. Samtidig gør Christina det godt i forsvaret og er gang på gang med til at sikre, at modstanderen ikke får bolden i nettet. Dette var også tilfældet i kvartfinalen, hvor 'Nordstjernen' viste vejen til semifinalen mod Kroggårdsskolen.

Se interview med Christina 'Nordstjernen' her:

Annonce:

Topscoreren
Maria Pedersen, den anden halvdel af 'turbo-tvillngerne', er holdets suveræne målscorer. Hun står noteret for 13 af holdets mål i denne turnering. Hun har lagt niveauet højt for Vester Hassings piger og var blandt andet med til at sende holdet videre til kredsfinalen i efteråret med hattrick. Maria Pedersen var også med til at sende holdet videre til kvartfinalen, da hun scorede holdets sejrsmål til 2-1 i kredsfinalen mod Viborg Private Realskole. Maria er en super målfarlig angrebsspiller, som har været en bærende spiller for holdet hele turneringen igennem. Med sine 13 mål blev Maria top-scorer for pigerne i Jyllandnord-kredsen. Hun er en lynhurtig spiller, og hun tager enhver chance, hun kan for at sende bolden i nettet.

Vester Hassing Skoles topscorer, Maria Pedersen, er skarp, hurtig og meget angrebsfarlig. (Foto: Henrik Schou)
Vester Hassing Skoles topscorer, Maria Pedersen, er skarp, hurtig og meget angrebsfarlig. (Foto: Henrik Schou)

Dog gik det ikke ligeså let i kvartfinalen, hvor det må siges, at Maria spillede et godt stykke under det niveau, hun havde lagt i efteråret. Hun formåede ikke at score, selvom hun var udnævnt som suveræn profil inden denne kamp. Hun var selv ret ærgerlig og lidt pinlig efter kampen. Alligevel var hun meget glad for sejren, og mon ikke Maria viser et stærkt comeback i semifinalen mod Kroggårdsskolen.

Se interviewet med Maria Pedersen efter kvartfinalen her:

Endnu en profil under niveau
Ida Christensen, som også var udnævnt som en af holdets stærke profiler, viste heller ikke det top-niveau, man er vant til at se hende på i kvartfinalen. Hun var mere uskarp, end hun plejer og levede ikke helt op til forventningerne om en præstation svarende til det, hun viste i efteråret. Alligevel var også Ida Christensen lykkelig for at være gået videre til semifinalen.

Annonce:

- Det er stort det her. Vi er en lille bondeby, og så kan vi kæmpe os til semifinalen. Vi glæder os allerede, og vi har masser af vilje og gå-på-mod, fortalte Ida med et smil på læben efter kampen.

Ida Christensen (i gul) er klar til at hive Vester Hassings niveau endnu højere op i semifinalen mod Kroggårdsskolen. (Foto: Henrik Schou)
Ida Christensen (i gul) er klar til at hive Vester Hassings niveau endnu højere op i semifinalen mod Kroggårdsskolen. (Foto: Henrik Schou)

Ida Christensen er en solid midtbanespiller, og på trods af den vage præstation i kvartfinalen er hun bestemt en af de spillere, Kroggårdsskolen skal holde godt øje med i semifinalen. Ida var blandt andet med til at sikre Hassing-tøserne kvartfinalepladsen i efteråret, da hun udlignede til stillingen 1-1 i kredsfinalen mod Viborg Private Realskole. Ida Christensen har indtil videre scoret seks mål for holdet og har spillet med i alle holdets kampe i denne turnering.

Se karaktererne for årets første kamp  

Vester Hassing Skole skal passe på, at de ikke lader deres nerver gå ud over deres talent i den kommende semifinale. Det er klart, at man bliver nervøs, når der står så meget på spil. Holdet har før haft nerverne uden på tøjet ved vigtige kampe, og dette kan godt være en svaghed. Holdet skal en tak op i niveau, og profilerne skal præstere på det højeste niveau - hvilket vi ved de kan. Holdet har nemlig på trods af nerverne en viljestyrke uden lige. Formår Vester Hassing-tøserne at tøjle nerverne og præstere, kan Kroggårdsskolen godt være nervøse for den kommende semifinale, hvor hele holdet med sikkerhed giver den 110 procent!


Vester Hassing Skoles vej til semifinalen - resultaterne

04.09: Vester Hassing - Gl. Lindholm Skole 9-0

16.09: Vester Hassing Skole - Vodskov Skole 3-2

29.09: Vester Hassing Skole - Frejlev Skole 3-0

24.10: Vester Hassing Skole - Gistrup Skole 2-0

30.10: Vester Hassing Skole - Hjørring Private Realskole 4-0

05.11: Vester Hassing Skole - Viborg Private Realskole 2-1

07.04: Vester Hassing Skole - Lind Skole 7-6

Annonce:

Hvem tror DU snupper sejren i pigernes første semifinale og booker en plads i finalen? Kan Kroggårddskolen slå de seje Vester Hassing-piger? Eller bliver det omvendt?

Stem her:

 


Fakta

Kampen mellem Kroggårdsskolen og Vester Hassing Skole bliver spillet tirsdag 21. april klokken 13.00 på Kroggårdsskolens baner i Odense.

Adressen er: Stærehusvej 31, 5270, Odense N

Klik her for ruteplan og her for vejrudsigt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: