ZOOM: Skovboskolen - Husum Skole

Kollektivet mod stjernerne: Favoritdræberne skal forsøge at stoppe 'Lyntoget'

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

På mandag rykker drengenes slutspil til Sjælland, når Sjælland Syd-kredsvinderne fra Skovboskolen tager imod de københavnske kredsvindere fra Husum Skole. Der er lagt op til en sand gyser mellem to solide jerndefensiver. Hjemmeholdet har vist stærk holdånd og imponerende fightervilje, mens gæsternes holdkort tæller et par navne, der med sine individuelle kvaliteter kan afgøre det hele. Kan Skovboskolens kaptajn og omdrejningspunkt, Emil Friis, døbt 'Den Flyvende Hollænder af Ekstra Bladet', føre sit hold i semifinalen? Eller bliver 'Lyntoget' fra Husum, Ahmad Al Hardan, for svær at stoppe?

SKOVBOSKOLEN

Vi starter optakten med at kigge nærmere på hjemmeholdet fra Skovboskolen. Få havde på forhånd regnet med at det skulle blive de lilla fra Bjæverskov, der snuppede titlen som kredsvinder i drengenes Sjælland Syd-kreds. Traditionelt set har skoler som Ellemarkskolen og Hastrupskolen nemlig domineret denne kreds. Hastrup-drengene tabte dog til Ellemarkskolen, som derefter noget overraskende blev sendt ud af Skovbo-mandskabet. De undertippede Skovbo-drenge vandt derefter både kreds-semifinalen og kredsfinalen knebent, og dermed var sensationen i hus.

Skovboskolens succes har været baseret på stenhård fight og et stærkt kollektiv. De to første kampe blev vundet overkommeligt, og den tredje - en kamp, der iøvrigt indeholdt seks tvillinger - blev også vundet nogenlunde sikkert.

I fjerde runde ventede en ganske svær kamp, nemlig Ellemarkskolen på udebane. Skovbo-drengene lagde dog stærkt ud og kom foran. Hjemmeholdet fik dog udlignet, og kampen skulle derfor afgøres på straffesparkskonkurrence. Her trak gæsterne det længste strå, og spillede sig i kreds-semifinalen.

Den kamp blev en jævnbyrdig affære, hvor Skovbo-drengene fik scoret kampens enlige mål dybt inde i overtiden ved Marcus Salomonsson.

Kæmpedrama i kredsfinalen
Som om at kreds-semifinalen ikke havde været spændende nok, skulle kredsfinalen vise sig at blive et endnu større drama. Kampen mellem Gåsetårnskolen og Skovbo-mandskabet blev en rigtig herrefight, hvor der blev tacklet igennem og kæmpet benhårdt. Efter 0-0 i den ordinære spilletid, startede Skovbos Daniel Andresen den forlængede spilletid ud med at brænde et straffespark.

Skovboskolen holdt dog fanen højt og kort tid efter slog de til. På en indøvet detalje scorede kaptajnen Emil Friis på en flyvende hollænder efter et indlæg fra Lucas Salomonsson. Kort tid efter lukkede  straffesynderen Daniel Andresen kampen med 2-0-scoringen, og gjorde dermed skaden god igen. Dermed vandt Skovboskolen efter en af efterårets bedste kampe, hvor der i den grad blev gået til stålet.

Emil Friis (th) jubler efter sin matchvinder-scoring i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Emil Friis (th) jubler efter sin matchvinder-scoring i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Som nævnt er kollektivet den største profil hos Skovboskolen, men nogle spillere stikker alligevel ud. Først og fremmest kaptajnen Emil Friis, der blev redningsmanden i kredsfinalen. Anføreren går forrest hver gang, og fra sin plads på den defensive midtbane har Emil Friis med sine fem kasser stået for en væsentlig del af holdets 17 mål. Emils idol er Liverpool-legenden Steven Gerrard, og ligesom Gerrard styrer Emil løjerne midt på banen med hård hånd, og kommunikerer ivrigt til holdkammeraterne.

Daniel Andresen (i midten) jubler efter sin scoring mod Ellemarkskolen. (Foto: Henrik Schou)
Daniel Andresen (i midten) jubler efter sin scoring mod Ellemarkskolen. (Foto: Henrik Schou)

På venstrekanten ligger Daniel Andresen og gør det svært for sine modstandere. På grund af et dårligt knæ startede Daniel som målmand i Skovboskolens første par kampe. Men mod Ellemarkskolen var han at finde i marken, og det kvitterede han for ved at score et vigtigt mål i 1-1-kampen. Husum-forsvaret skal finde en måde at stoppe Daniel Andresen på, for ellers kommer han til at løbe om hjørner med dem.

Salomonsson-tvillingerne: Lucas (tv) og Marcus. (Foto: Henrik Schou)
Salomonsson-tvillingerne: Lucas (tv) og Marcus. (Foto: Henrik Schou)

'Double trouble'
Blandt Skovboskolens profiler kan man ikke komme uden om tvillingerne Lucas og Marcus. I forsvaret ligger Marcus og styrer defensiven med kyndige indgreb og syngende tacklinger. På midtbanen fordeler brormand Lucas spillet med et køligt overblik. Det er også Lucas, der tager holdets hjørnespark. Lucas og Marcus spiller til dagligt også sammen på klubhold i Køge BK, hvor også kaptajnen Emil Friis spiller.

Det er altså et hold, der kæmper til absolut sidste blodsdråbe, som nu står i forårets slutspil. Men efterårets tre sidste opgør blev alle tre nogle ganske nervepirrende opgør, hvor Skovbo-drengene først til allersidst fik hevet sejren hjem. Der er derfor ikke tale om et hold, der har fejet al modstand af banen. 17 mål i seks kampe er heller ikke skræmmende, når man tænker på niveauet i de første runder. I Skovboskolens tre sidste kampe scorede de kun to mål i ordinær spilletid. Omvendt har defensiven fungeret godt, kun fire mål er indkasseret. Men i kvartfinalen venter en stor udfordring, når drengene fra Husum Skole kommer på besøg.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Skovboskolens vej til kvartfinalen (samlet målscore: 17-4)

10/9: Skovboskolen - Vemmedrupskolen 5-0
24/9: Susålandets Skole - Skovboskolen 2-5
2/10: Skovboskolen - Byskovskolen 3-1
31/10: Ellemarkskolen - Skovboskolen 1-1 (3-5 efter straffe)
10/11: Skovboskolen - Pilehaveskolen 1-0
18/11: Gåsetårnskolen - Skovboskolen 0-2 (efter forlænget spilletid)

Se Skovboskolens anfører tale ud efter den nervepirrende kredsfinale, hvor han blev matchvinder:

HUSUM SKOLE

Vi retter nu blikket mod gæsterne fra Husum Skole. Drengene fra det nordvestlige København har vist imponerende takter i efteråret, hvor syv sejre på stribe har resulteret i en plads i forårets slutspil. Alle syv kampe er blevet afgjort i ordinær spilletid, og kreds-kvartfinalen mod Brøndbyøster er den eneste kamp, der kun blev vundet med et enkelt mål. De blå-og-hvid-stribede fra Husum er præget af teknisk dygtige og hurtige spillere med stærke individuelle kvaliteter, men manglen på disciplin kan komme til at koste dem dyrt.

Husum-drengene indkasserede først deres første mål i fjerde runde mod Kirkebjerg, og den kamp blev alligevel vundet sikkert med 5-1. Derefter fulgte den svære kamp mod Brøndbyøster, hvorefter Kirsebærhavens drenge blev slået med 3-1 i kreds-semifinalen. Husum-mandskabet startede kreds-semifinalen med at komme bagud, men holdets profiler trådte i karakter i anden halvleg og fik vendt opgøret.

Stjernerne viste klassen i kredsfinalen
Det betød en kredsfinaleplads, hvor Højdevangens Skole med et stort hjemmepublikum ventede i en svær udebanekamp. Husum-mandskabet viste sig dog ganske overlegne i dette opgør, som blev vundet med hele 4-1, selvom Husum på et tidspunkt var reduceret til ni mand efter to hovedløse gule kort.

Husums stjerne, Adel Guendouri, kæmper på midtbanen i kredsfinalen mod Højdevangen, hvor han var banens bedste spiller. (Foto: Henrik Schou)
Husums stjerne, Adel Guendouri, kæmper på midtbanen i kredsfinalen mod Højdevangen, hvor han var banens bedste spiller. (Foto: Henrik Schou)

Husum-holdets helt store profil er spilfordeleren Adel Guendouri. Fire mål og to fidusbamser i syv kampe er det blevet til for anføreren, som viste et rigtigt højt niveau i kredsfinalen. Kampen igennem viste han overlegent overblik og satte konstant sine holdkammerater i scene med fremragende afleveringer. Adel slår til dagligt sine folder i B93 og der er meget, der taler for, at han går en lys fodbold-fremtid i møde. Udover sine gode pasningsevner viste Adel prøver på sin sparketeknik, da han åbnede scoringen i kredsfinalen på et fantastisk frispark.

'Lyntoget' i aktion. 14 mål er det blevet til indtil videre for Ahmad Al Hardan, som ikke er til at stoppe, når han kommer op i fart. (Foto: Henrik Schou)
'Lyntoget' i aktion. 14 mål er det blevet til indtil videre for Ahmad Al Hardan, som ikke er til at stoppe, når han kommer op i fart. (Foto: Henrik Schou)

Husum-drengenes næststørste stjerne er uden tvivl angriberen Ahmad Al Hardan. 14 mål har Ahmad scoret i efterårets syv kampe. Det placerer ham på en delt tredjeplads på turneringens topscorerliste. Tre mål mangler Ahmad for at nå til tops og vinde VIP-billetter til landskampen mellem Danmark og Serbien.

Umulig at stoppe
Ahmad viste i stor stil sine kvaliteter frem i kredsfinalen mod Højdevangens Skole. To gange satte han turboen til og løb fra Højdevangen-forsvaret. Ahmad er ekstremt hurtig og teknisk dygtig. Hans målnæse er ikke til at tage fejl af og han bliver ved med at opsøge selv de mest umulige chancer fra start til slut.

Netop denne ærgerrighed førte til Ahmads første mål i kredsfinalen, hvor han pressede Højdevangens keeper til at begå en fejl, hvorefter Ahmad fik jagtet bolden og sendt kuglen i nettet fra en meget svær vinkel. Ekstra Bladet har døbt Ahmad 'Lyntoget' efter hans fremragende indsats i kredsfinalen.

Husum Skole skal dog krydse fingre for at Ahmad ikke mister koncentrationen i kvartfinalen, som han gjorde i anden halvleg mod Højdevangen, hvor han fik gult kort for at sparke bolden væk. Det førte til en fase, hvor Husum spillede med ni mand og indkasserede et mål. Han er en svær spiller at undvære, så den slags gule kort er der ikke plads til, hvis Husum skal gå hele vejen.

To skarpe rubiner
Husum-mandskabet har to 'rubiner' på kanterne, nemlig brødrene Joseph og Simon Rubin. Begge spillere har vist gode takter, men Joseph viste sig især frem i kredsfinalen, både positivt, da han scorede kampens sidste mål, og negativt, da han fik et helt unødvendigt gult kort på et afgørende tidspunkt i kampen. Begge brødre skiller sig ud ved deres teknik og hurtighed, samt deres vilje til konstant at udfordre. Samtidig nyder de godt af Adels evne til at spille dem fri på fløjen, hvor de kan udnytte deres hurtighed.

Joseph Rubin i et af sine raids i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Joseph Rubin i et af sine raids i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Husum-drengene har altså vist virkeligt imponerende takter i efteråret. Nu venter der dog en meget vanskelig udebanekamp, hvor drengene fra det nordvestlige København skal til en  tur til Bjæverskov og spille mod et sammenspillet og hårdt kæmpende Skovbo-hold, som ikke lukker mange mål ind. I en kamp som denne er der slet ikke plads til unødvendige gule kort. Det vil blive straffet i en helt anden grad på nuværende tidspunkt i turneringen. I kredsfinalen havde Husum desuden problemer på backerne. Det er selvsagt et problem, der skal findes en løsning på inden kampen mod Skovboskolen. Ellers kommer en spiller som Daniel Andresen til at drive gæk med Husums bagkæde.

Individuelle kvaliteter kan blive afgørende
Omvendt har Husum Skole et par rigtig, rigtig talentfulde spillere i Adel Guendouri og Ahmad Al Hardan. Der er meget, der tyder på at kvartfinalen i Bjæverskov kan blive en meget jævnbyrdig en af slagsen, og i sådanne kampe er det ekstremt værdifuldt at have spillere, der på egen hånd kan afgøre det hele i løbet af få sekunder.

Husum har også en fornuftig defensiv. Kun fire mål har de lukket ind i syv kampe, og aldrig mere end et per kamp. Skovboskolen har ikke imponeret offensivt hidtil, og det tegner heller ikke til, at de får det let mod Husums defensiv. Til gengæld har Skovbo fordel af et entusiastisk hjemmepublikum og måske har de lidt mere disciplin end gæsterne. De individuelle kvaliteter hos Husum gør dog, at de må siges at have en lille favoritværdighed.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Husum Skoles vej til kvartfinalen (samlet målscore: 29-4)

1/9: Brønshøj Skole - Husum Skole 0-2
24/9: Husum Skole - Hyltebjerg Skole 7-0
30/9: Husum Skole - Rødkilde Skole 6-0
7/11: Husum Skole - Kirkebjerg Skole 5-1
18/11: Brøndbyøster Skole - Husum Skole 1-2
24/11: Kirsebærhavens Skole - Husum Skole 1-3
26/11: Højdevangens Skole - Husum Skole 1-4

Der er altså lagt i ovnen til lidt af en gyser, når semifinalepladsen skal findes mellem Skovboskolen og Husum Skole. Bliver det fighterne fra Skovboskolen og deres velfungernede kollektiv, der trækker sejren hjem, eller skal det lykkes for Adel og kompagni at hive semifinalepladsen hjem? Stem på det hold, som du tror vinder.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Fakta

Kampen mellem Skovboskolen og Husum Skole spilles på mandag den 13. april kl. 11.00 på Skovboskolens baner i Bjæverskov, omtrent 10 km vest for Køge.

Adressen er: Halvejen 2, 4632 Bjæverskov.

Klik her for ruteplan og her for vejrudsigt.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere