Plæneklip og tordendrøn

Der måtte mere end bare 'Plæneklipperens' talenter til, før Kroggårdsskolen i forlænget spilletid kunne besejre Vester Hassing i semifinalen af Ekstra Bladet Skolefodbold

Julie 'Plæneklipperen' Hansen (lilla) måtte i dag kæmpe mere end hidtil i turneringen, da hun blev markeret tæt af Vester Hassing Skoles bedste spiller Christina 'Nordstjernen' Pedersen (gul). (Foto: Henrik Schou)
Julie 'Plæneklipperen' Hansen (lilla) måtte i dag kæmpe mere end hidtil i turneringen, da hun blev markeret tæt af Vester Hassing Skoles bedste spiller Christina 'Nordstjernen' Pedersen (gul). (Foto: Henrik Schou)

NÆSBY (EKSTRA BLADET): Kroggårdsskolens ubetingede stjerneangriber Julie Hansen, som på baggrund af hendes fart og accelerationsevne med bolden fortjent har fået tilnavnet 'Plæneklipperen', var allerede inden tirsdagens semifinale-kamp mod Vester Hassing Skole bevidst om de forventninger, der lå på hendes skuldre.

- Jeg regner da med det!, lød det prompte svar på spørgsmålet, om hvorvidt hun ville score mål i semifinaleopgøret.

- Mine ben er lette i dag, og jeg skal gøre mit bedste. Men nu må vi se. Du er ikke den første, der spørger om det.

Forventningspresset blev ikke mindre af, at 'Plæneklipperen' mod Vester Hassing ville komme i direkte duel med nordjydernes absolutte stjerne, anfører Christina 'Nordstjernen' Pedersen. En duel, som man da også havde diskuteret på det fynske hold.

- Vores træner har været inde at kigge på de spillere, vi skal holde særligt øje med. Især Turbo-Tvillingerne. Jeg kommer måske til at ligge direkte over for hende den ene, men vi har aftalt, at jeg kan skifte plads under kampen for at komme væk fra hende, hvis jeg bliver for meget dækket op, og der er brug for det, sagde 'Plæneklipperen' til Ekstra Bladet inden kampen.

Der var konstant overvågning af 'Plæneklipperen' i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
Der var konstant overvågning af 'Plæneklipperen' i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
 

Og brug for det blev der. Det var fra start tydeligt, hvordan Vester Hassing havde læst på lektien, og 'Nordstjernen' var på konstant på vagt overfor 'Plæneklipperen', som sjældent fik lov at bevæge sig mere en en lille meter med bolden på egen hånd.

TV: Se karaktererne for Kroggårdskolen - Vester Hassing Skole

TV: Se ALT video fra Kroggårdskolen - Vester Hassing Skole

Derfor kom det heller ikke som verdens største chok, da den anden af de førnævnte Turbo-Tvillinger, Maria Pedersen, efter 17 minutter bragte Vester Hassing foran med 1-0 til skuffelse for de mange hundrede tilskuere, der var tilstede. Turbo-Tvillingen udnyttede et kiks i kommunikationen mellem hjemmeholdets eget sæt tvillinger, keeper Louise og centerforsvarer Mie Jensen.                               

- Vi syntes egentlig vi havde rimelig godt styr på dem og havde lavet aftaler om, hvem vi skulle passe på fra deres hold, men det lykkedes så bare ikke helt der, hvor de scorer, fortalte 'Plæneklipperen' således efter kampen.

Gæsternes føring holdt til pausen, hvor fynboernes trænerduo fik travlt med at holde gejsten oppe hos en trup, der på mange måder var blevet trynet halvlegen igennem, hvor forsvaret havde spillet langt under godkendt semifinale-standard, og 'Plæneklipperen' endnu ikke var kommet frem til nogle reelle chancer.

- I pausen snakkede vi om, at vi blev nødt til at være hurtigere til at sparke bolden væk, så der ikke opstod panik nede bagi, fortalte Kroggårdskolens profil.

Pausesnakken var præget af alvorlig og lidt nedslået koncentration fra spillernes side. 1-0 nede i semifinalen var det tydeligt, at ord var overflødige for at beskrive holdkammeraternes håb på et mirakel fra spilleren, de kalder 'Plæneklipperen'.

Samtidig kunne man dog frygte, at der på holdet fra Fyn manglede tænding. Al pausesnak foregik nemlig på tur efter håndsoprækning - det er ikke et koncept, man normalt ser hos et hold, der er ved at ryge ud af verdens største turnering af sin slags.

Men aftaler om skud udefra, hurtigere clearinger og placering mellem modstandernes kæder gav god mening og Kroggårdsskolens piger løb således på banen igen med fornyet styrke. Det er ikke en overdrivelse at sige, at der blev vendt op og ned på kampen i anden halvleg. Og ganske som forventet var det 'Plæneklipperen', der kom til undsætning.

Den teknisk dygtige angriber tæmmede i feltet et hjørne-indlæg fra Mie Jensen, hvorefter hun resolut halvflugtede kuglen ind i højre side af målet til et vanvittigt jubelbrøl på stadion. 1-1.

Her banker Julie 'Plæneklipperen' Kroggårdsskolen på 1-1 med en perfekt udført halvflugter. (Foto: Henrik Schou)
Her banker Julie 'Plæneklipperen' Kroggårdsskolen på 1-1 med en perfekt udført halvflugter. (Foto: Henrik Schou)
 

TV: Advarsel: Skru ned!!

Målet virkede som en mavepuster, der tog luften fra Vester Hassing Skole. Derfor fik 'Plæneklipperen' sidenhen også chancer til både andet og tredje mål i ordinær spilletid. Det blev det ikke til, for 'Nordstjernen' fortsatte en defensiv præstation, der var mere end godkendt, og symptomatisk for dette måtte i stedet Mie Jensen med et tordendrøn af et direkte frispark fra 25 meter afgøre kampen i den forlængede spilletid.

TV: Se Mies drømmefrispark fra 30 meter

TV: Ekstremt nervøs til sidst

- Jeg troede virkelig ikke, vi ville vinde. Mentalt havde jeg forberedt mig på en straffesparkskonkurrence, men Mie sparker den sindssygt flot op i krogen. Vi sad egentlig godt nok på dem, men så blev vi virkeligt stressede til sidst, og Mie redder os fuldstændigt, analyserede Julie 'Plæneklipper' efter sejren.

- Og jeg fik scoret et mål. Jeg nåede ikke at tænke så meget over det, men jeg må være tilfreds med det.

Og tilfreds kan hun være. En godkendt præstation i en kamp, hvor en velspillende 'Nordstjerne' ellers pakkede hende godt ind. Desværre for Vester Hassing, bare ikke godt nok. Selv om 'Plæneklipperen' var pakket godt væk i store dele af kampen, vokser græsset ikke ind i himlen for Vester Hassing.

Finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold bliver spillet 30. april på Tre-For Park i Odense, hvor Kroggårdsskolen kan se frem til massiv opbakning fra det hjemmevante publikum.