Sådan gik finalerne i 2014

Fed dag: Læs alt om den store fodboldfest lige her

God stil i pigekampen. (Foto: Lars Poulsen)
God stil i pigekampen. (Foto: Lars Poulsen)

Turneringen 2013/2014 blev sluttet med et brag af de allerbedste på Farum Park 9. april. Fire stærke mandskaber havde spillet sig igennem de først indledende runder og siden kvart- og semifinaler. Det kræver altså otte-ni sejre i træk. Noget af en bedrift.

Efter nogle hæsblæsende semifinaler endte finalerne med at se sådan her ud:

PIGER: Bording Skole - Skolen på Herredsåsen
DRENGE: Nordstjerneskolen - Stavnsholtskolen

Gallerier Galleri: Pige-finalen 13/14
Gallerier Galleri: Drenge-finalen 13/14

Kom og var klar
Tirsdag 8. april pakkede de taskerne og tog turen fra forskellige steder i landet mod Farum for at tjekke ind på hotel og være klar til dagen efter.

Her kan du se et par historier fra, hvordan holdene hyggede dagen før de store finaler:

Finalen BREAKING: Pigerne vandt over drengene

Onsdag er det Stavnsholt, der skal passe virkelig godt på bolden overfor Casper og co. (Foto: Henrik Schou) Finalen Er vikinge-høvdingen klar til krig?

De jyske piger løber ind på Farum Park 13.10 onsdag - til deres livs kamp. (Foto: Henrik Schou) Finalen TV: Vil krones i finalen

Onsdag 9. april blev dørene åbnet 12.00, og tilskuerne stormede til. Der endte med at være mange tusinde. Fedt at se. Lidt efter lidt kom de gående med smil op til begge ører fra stationen et par kilometer borte. Eller i busser eller biler. Til de første mange var der Carlsberg Sport ude foran stadion.

Derudover kunne de underholde sig med forskellige DBU-konkurrencer. For eksempel om, hvem der kunne sparke hårdest til en bold.

Andy og co. var populære på Farum Park efter sejren på straffe. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Finalen Se alle fotos fra finalerne
Sådan ser forsiden ud. Inde bag den gemmer der sig alt om finalerne. (Foto: Ekstra Bladet) Nyheder Læs begge finaleaviser

Alt dette skete, mens de to pigehold, formodentlig med sommerfugle i både mave og hals, gjorde sig klar til deres livs kamp. På et Superliga-stadion live på TV2 foran tusindvis af tilskuere. Deriblandt venner, veninder og familie. Mange af dem havde taget turen fra henholdsvis jyske Bording og Kalundborg.

Drengene sidder med computere og styrer spillerne. (Foto: Brian Brodersen) Finalen TV: Finalister som fodbold-robotter

De mange tilskuere var kort inden kick-off vidne til et syn af de mere sjældne. Kampbolden blev nemlig fløjet ind på stadion i Carlsberg Sports flotte helikopter. I den var der to semifinalister, som havde vundet en konkurrence og derfor bragte kampbolden fra Roskilde til Farum.

Tøserne startede
13.10 blev pigekampen sat i gang, og det viste sig hurtigt at være en ulige kamp. Bording var simpelthen bare for stærke. Anført af Karen Holmgaard på midten satte de sig på opgøret, og de garvede Herredsåsen-piger havde svært ved at få fat i bolden og bygge noget op. De kom da også hurtigt bagud. På et flot og præcist hjørnespark fik de efter syv minutter lagt bolden ind til en fremstormende Clara Bak, der med nærmest låret fik sendt bolden ind bag Rikke Keller i Herredsåsen-målet.

Så var det opad bakke for de ellers bravt kæmpende Herredsåsen-piger. De var også i finalen i 2013 i Aarhus, hvor Kjellerup-tøserne var for stor en mundfuld. Mod Tordentvillingerne og co. så det også ud til, de ikke havde taget en stor nok ske med. De blev spist op på banen og kunne ikke finde fodfæste - i hvert fald ikke på måltavlen.

De holdt dog godt stand derefter og kom så småt frem til lidt. Først og fremmest når stærke Louise Tranberg havde bolden på midten. Så skete der noget, og hun blev da også fortjent kåret til Carlsberg Man of the Match af de mange tusinde tilskuere.

Men mål kom Kalundborg-pigerne ikke frem til. Til gengæld kom Bording på 2-0 kort inden pausen. Det var (selvfølgelig) Sara Holmgaard, der stod bag målet. Hun er holdets absolutte topscorer med 22 mål inden finalen. Så det virkede nærmest naturstridigt, at hun ikke skulle komme på tavlen - især med det spil, hun og søster Karen havde vist på kunstgræsset. Tæt under mål sendte hun akkurat bolden forbi Killer Keller.

Finalen TV: Tøjet på plads - som til en landskamp

Liv Bang i Bording-målet rørte faktisk først bolden efter 18 minutter, så det så svært ud for Herredsåsen efter de første 30 minutter.

I pausen var der underholdning ved, at en flok tilskuere skulle prøve at score på Dribly og Guldbamsen i det ene mål. Det var ikke helt let.

I anden halvleg kom de dog laaaangt bedre med. De havde tilløb til angreb, men det blev hele tiden stoppet i sidste øjeblik af Bordings forsvar. Især Lykke Bang var simpelthen fremragende i finalen. Ingen kom forbi hende. Og hun var også dygtig til at sætte spillet i gang.

Selvom Herredsåsen kom mere med, var det Bording, der fortsatte med at score. 3-0-målet blev sat ind af Karen Holmgaard efter en lækker detalje lige udenfor feltet. Hun modtog bolden, drejede rundt på hælen og sendte bolden helt ud ved stolpen med venstreskøjten. Et drømmemål, der samtidig gav kampens afgørelse efter 37 minutter.

Derefter gik luften lidt af ballonen, og Bording-bænken kunne så småt forberede sig på guldfesten.

Louise med fokus på bolden. (Foto: Lars Poulsen) Finalen Fløj forgæves på midten

Da dommeren fløjtede af efter de 60 minutter brød jublen for alvor ud hos de midtjyske piger. De spurtede rundt og løb i favnen på hinanden med smil og glæde. De fandt en bunke guldparykker frem, som kom på de dygtige fodboldhoveder. Derefter kunne de lade sig hylde af de mange tilskuere - med guldet om halsen.

Se, hvordan det så ud fra banen af

Nederst her i artiklen kan du se, hvem der løb med priserne hos pigerne.

Rikke viste for andet år i træk modigt keeper-spil, men det var ikke nok. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Finalen De vandt priserne hos pigerne

Inden drengekampen var der noget stort på programmet. Nemlig underholdning ved hitmagerne L.I.G.A, som blandt andet står bag landeplagen Julia. Trekløveret var klar til at give publikum en fest - og det blev det virkelig også. Til råb og skrig spillede de det ene velkendte nummer efter det andet, og de tusindvis af stemmer sang sikkert med. Så var der ligesom gjort klar til et brag af en drengefinale.

Drengene sluttede festen
Og det leverede de to hårdt fightende hold virkelig. Nordstjerneskolen havde taget turen fra Frederikshavn og var klar til at tørne sammen med Stavnsholtskolen, som ikke havde mange kilometer fra skole til stadion. De spillede nærmest i baghaven.

Med kick-off 15.25 gik de to hold til opgaven med gå-på-mod. De ville bare vinde. Begge hold havde i semifinalerne vist indædt fight, og det virkede de opsatte på at gøre igen.

Harald Nielsen overrakte sammen med Jan Jensen, sportskommentator for Ekstra Bladet, Figherpokalen til Christoffer Marcussen fra Nordstjerneskolen. (Foto: Lars Poulsen) Finalen Guld-Harald med til guld-brag

Drengekampen var langt mere lige - også selvom vi fik et hurtigt mål som i pigefinalen. Blot otte minutter skulle Stavnsholts målmager Andreas 'Andy' Kjældgaard bruge på at lave endnu et mål. Han havde turneringen igennem været særdeles dygtig til at lave de afgørende mål - altså også i finalen. Målet blev fejret med en rigtig FIFA-jubelscene ude ved hjørneflaget. Blæret at se. Kampens allerbedste, anfører Thomas Jørgsholm, havde stukket Andy i dybden, og han sendte sikkert bolden forbi Andreas Vestergaard i Nordstjerne-målet.

Så var festen i gang for de mange elever fra Stavnsholtskolen, der gav den gas bag det ene mål.

Derefter gik der stillingskrig i den. Ingen af holdene ville åbne afgørende op, og det gav ret få chancer. The Viking Warrior, Casper Larsen, kæmpede løs på midten, men han var tit for alene om det. Der manglede opbakning, og så var det svært overfor Jørgsholm og co.

Bording piger blev hujet frem hele kampen igennem. (Foto: Lars Poulsen) Finalen TV: Råbte og skreg på deres helte

Frederikshavnerne fik dog sendt Mathias Fischer afsted et par gange i første halvleg - men uden mål til følge. Ved pausen stod det så stadig 1-0 til Stavnsholt. De to hold luntede ud til holdsnak. Planen for anden halvleg skulle lægges. I pausen viste Michael Toft boldtricks på banen. Blæret som altid.

I starten af anden halvleg pressede Nordstjernen virkelig på. Casper Larsen kom bedre med og jagtede på ny hver eneste bold - denne gang med mere succes. Han satte i gang og prøvede selv. Fedt at se. Også Mathias Fischer kom frem til flere muligheder i den første fase af anden halvleg.

Omvendt var Jørgsholm stadig forrygende. Han havde nogle vilde dribleture - tunnel og alt det sjove. Han var virkelig i hopla og gjorde nærmest, som det passede ham.

Med små 20 minutter igen kom målet så endelig for Nordstjernen. De havde presset og presset, og pludselig fik de nettet til at blafre. Christoffer Marcussen tog en blændende dribletur og lagde den af til Fischer, som var iskold og placerede bolden i nettet. Sikkert sandt ind. Lidt ligesom Andys mål i starten. Nu var alt lige igen.

Casper tog nederlaget med et smil - god stil. (Foto: Lars Poulsen) Finalen VikingEN: Det handlede aldrig om sejren

Nordstjerneskolens tilskuere, som var iklædt flotte vikingehjelme, jublede og skreg på deres helte.

Hos Stavnsholt spillede Lukas Knudsen sig virkelig op og løb gang på gang igennem på kanten. Han kunne virkelig noget med bolden og viste det. Casper Larsen måtte flere gange ned og rydde op i forsvaret. Trods en intens afslutning stod der stadig 1-1 efter de 60 minutter. Så måtte det afgøres på straffe.

Der var Stavnsholt skarpest, og til sidst sparkede Øzhan Vurucu guldet til Farum-drengene. Næsten på hjemmebane. Så kunne også de lade sig hylde som vindere og få guld om halsen.

Nordstjerneskolens keeper Andreas Vestergaard ude i fuld længde - ikke nok til at redde bolden. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Finalen Drengene måtte i straffe

Der kan prisvinderne også ses nederst i artiklen her. Tilskuerne var nærmest flyvende og skreg alt, hvad de kunne, da de blå Stavnsholt-drenge kom løbende hen mod dem.

Tid til middag
En stor dag på Farum Park var færdig efter de sidste præmieoverrækkelser. Næsten. De fire finalister havde nemlig en festmiddag at se frem til, hvor de kunne nyde hele oplevelse.

Læs live-opdateringerne her:

Stort tillykke til Bording Skole og Stavnsholtskolen, som det næste år er mestre i Ekstra Bladet Skolefodbold!

Én, to tre og fire - og så er der selvfølgelig også vores hjemmeside her. (Foto: Screendump) Nyheder Følg os: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube